Borsa Şirket Haberleri / Ziraat Yatırım – (7.02.2022)

SABAH STRATEJİSİ

Geçen hafta genel olarak açıklanan olumlu bilançolar ve cuma günü sürpriz bir şekilde güçlü gelen tarım dışı istihdam verisinin Omikron kaynaklı ekonomide gözlenen yavaşlamaya yönelik endişeleri hafifletmesiyle ABD borsaları haftayı pozitif görüntüyle tamamladı. Diğer yandan, güçlü veri aynı zamanda Fed ile ilgili daha agresif beklentileri beraberinde getiriyor. Bu çerçevede de ABD vadelileri bu haftaya yön bulmakta zorlanarak başlıyor. Asya genelinde ise baskı var. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeksinde %0,2 civarında düşüş gözleniyor. Brent petrol fiyatının 90 USD’nin üzerine çıktığı ortamda negatif ayrışan BIST100 endeksi ise geçen hafta %2 oranında düşüş kaydetti ve 50 günlük ortalamasının altında haftayı kapattı. Ulaştırma endeksinde %4,8’lik değer kaybı dikkat çekerken, sanayi endeksi %2,3 oranında düşüş kaydetti. Bankacılık endeksi ise %1 oranında prim yaptı. Yurtdışı borsalarda bu sabah gözlenen iştahsızlık, devam eden Rusya – Ukrayna gerilimi ve petroldeki yükselişle birlikte 50 günlük ortalamasının altında zayıf bir görüntü sergileyen BIST100’de baskı sürebilir. Geçen haftaki en düşük seviye olan 1.937 seviyesinin kırılması durumunda düşüş belirginlik kazanabilir.

MAKROEKONOMİ

Cuma günü TCMB’nin ocak ayına ilişkin aylık fiyat gelişmeleri değerlendirmesi yayınlandı. Yıllık enflasyonun tüm gruplarda arttığı, yıllık enflasyona en belirgin etkinin enerji grubundan geldiği ve B ve C göstergelerinin yıllık ve ana eğilimlerinin yükselmeye devam ettiği belirtilmekte.

  • Hizmetler grubunda aylık ve yıllık enflasyonun arttığı, yükselişin alt gruplara yayıldığı belirtilirken, kira alt grubunda yükseliş eğiliminin hızlandığı,
  • Dayanıklı mal fiyatlarının mobilya ve beyaz eşya fiyatları öncülüğünde yükseldiği, otomotiv fiyat artışlarının ise matrah düzenlemesinin etkisiyle önceki aya göre daha olumlu seyrettiği, giyim grubunda ise aylık bazda düşüş olmasına rağmen, ocak ayı tarihsel ortalamasına göre düşük kaldığı,
  • Enerji fiyatlarının ise ocak ayında kurların istikrarlı seyretmesine rağmen, küresel petrol fiyatlarındaki artış ve yönetilen/yönlendirilen kalemlerdeki gelişmeler ile yükseldiği,
  • Gıda grubunda fiyat artışlarının alt gruplar genelinde devam ettiği belirtilirken, işlenmemiş gıda grubunda özellikle taze meyve ve sebze grubunda aylık yüksek fiyat artışlarının olduğu,
  • Alkollü içecek ve tütün grubunda ise ÜFE’deki değişimin ÖTV’ye yansıtılmasıyla aylık enflasyona 1,21 puan yukarı yönlü etkide bulunduğu,
  • Uluslararası emtia fiyatlarında sektörler geneline yayılan artışlar ile tedarik zincirlerindeki aksamalar neticesinde üretici fiyatlarının artmaya devam ettiği ve tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı baskıların devam ettiği belirtilmekte.

Reel efektif döviz kuru endeksi ocak ayında kurdaki durağanlaşma ile aylık bazda %10,4 artışla 52,9’a yükseldi.

ABD’de tarım dışı istihdam ADP’nin aksine beklentilerin oldukça üzerinde 467 bin kişi arttı. Ayrıca kasım ve aralık ayına ilişkin revizeler de dikkat çekici. Kasımdaki istihdam artışı 249 binden 647 bine, aralıktaki istihdam artışı da 199 binden 510 bin kişiye yükseldi. İşsizlik oranı %3,9’dan %4’e çıkarken, ücretlerin yıllık artış hızı %5,7’ye ulaştı. Omicron varyantındaki artışa rağmen eğlence ve konaklama sektöründeki istihdamın 151 bin kişi artması dikkat çekti. Son açıklanan JOLTS açılan iş sayısı verisi de emek talebinin yüksek olduğuna işaret etmişti. Ücretlerdeki yüksek düzeyde artış sonrası, veri Fed’den faiz artırım sayısına ve miktarına ilişkin beklentiyi artıracaktır.

Almanya fabrika siparişleri aralık ayında beklentilerin üstünde aylık %2,8 arttı. Artışın çoğunluğu tüketim ürünleri kaynaklı olurken, ülke dışı siparişler azalırken, iç siparişler ise %11,7 arttı.

Euro Bölgesi perakende satışlar ise aralık ayında Omicron varyantı ve kısıtlamalarla beklentilerin üzerinde %3 düşerek iç talepte daralmaya işaret etti.

Bu haftanın veri gündemine baktığımızda,

  • ABD tarafında bu hafta ocak ayı enflasyon ve Michigan Üniversitesi tüketici güveni verileri gündemde olacak. Ayrıca Fed yetkililerinden son istihdam verisine ve mart ayındaki faiz artışı beklentisine yönelik açıklamalar da önemli olacaktır. Aralık ayında TÜFE aylık %0,5 artarak, yıllık bazda %7’ye ulaşmıştı. Aralık ayında perakende satışlarda gördüğümüz %1,9’luk aylık düşüş iç talepte yavaşlamaya işaret etmişti fakat Omicron varyantının ve salgının seyrinin yaratabileceği arz sıkıntıları kısa vadede enflasyonda yukarı yönlü risk unsuru olarak kalmaya devam etmekte, ayrıca son dönemde enerji fiyatları da baskı altında. Bu durum enerji fiyatları kanalıyla TÜFE’ye ocak ayında baskı oluşturabilir. Cuma günü ise şubat ayına ilişkin Michigan Üniversitesi tüketici güveni öncü verisi takip edilecek. ABD’de Michigan Üniversitesi tüketici güveni ocak ayında Omicron varyantı ve yüksek enflasyon nedeniyle 70,6’dan 67,2’ye gerilemişti. Bu ay ise anlamlı bir değişim göstermesi beklenmiyor. Salı günü ise aralık ayı dış ticaret dengesi açıklanacak. Kasım ayında artan ithalat ile dış ticaret açığı 67,2 milyar USD’den 80,2 milyar USD’ye genişlemişti. Tatil sezonu harcamaları ile ithalat aylık %4,6 artarken, ihracat ise aylık yalnızca %0,2 artmıştı. Perşembe günü ise haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları açıklanacak. 29 Ocak haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları 261 bin kişiden 238 bin kişiye gerilemişti. Özellikle veride ocak ayında kısmi artışlar görülse de istihdam piyasasına ilişkin olumlu sinyal vermeye devam etmekte.
  • Avrupa tarafında ise bugün Almanya’nın aralık ayı sanayi üretimi ve Euro Bölgesi’nin şubat ayı Sentix yatırımcı güveni açıklanacak. Almanya’nın sanayi üretimi kasım ayında tedarik zincirindeki sıkıntıların yansımasıyla aylık %0,2 düşmüştü. Beklenti ise otomotiv sanayi üretimindeki artışla sanayi üretimi verisinin aralıkta aylık bazda tekrar artış göstermesi yönünde. Geçen haftaki BoE ve ECB toplantıları sonrası bu hafta yetkililerin konuşmaları izlenecek. Cuma günü ise İngiltere’nin aralık ayı ve son çeyreğe ilişkin büyüme verileri ve Almanya ocak ayı nihai TÜFE açıklanacak. Almanya’da öncü verilere göre TÜFE, ocakta aylık %0,4 artarken, yıllık ise %5,3’ten %4,9’a kısmi gerilemişti. Bu kapsamda, yıllık TÜFE’de 7 aylık aradan sonra ocak ayında ilk kez düşüş gözlenmişti. Ocak ayında yıllık bazda yine en yüksek fiyat artışları enerji ürünlerinde (%20,5) görülmüştü. İngiltere’de yılın üçüncü çeyreğinde büyüme çeyreklik bazda %1,3’ten %1,1’e gerilemişti. İngiltere’de 3. çeyrekte devam eden tedarik zinciri sıkıntıları, iş gücü sorunları, dalgalanan enerji fiyatları ve artan enflasyonist baskıların yanında, aşılamadaki yavaşlamanın etkisiyle büyüme yavaşlamıştı. İngiltere’de 4. çeyrekte ise açıklanan öncü verilere göre GSYH ekimde %0,2, kasımda ise %0,9 büyümüştü. Aralık ayında ise kısıtlamaların devam etmesi ve varyantlar kaynaklı tüketici davranışlarındaki ihtiyatlılıkla ekonominin aylık bazda daralması fakat büyümede çeyreklik bazda ise bir önceki çeyreğe göre yatay seyir beklenmekte.
  • Ayrıca perşembe günü İsveç Merkez Bankası faiz kararı izlenecek. Banka önceki toplantıda politika faiz oranını %0 seviyesinde sabit tutmuştu. Banka arz darboğazlarının çözülmesiyle hedefin üzerinde enflasyon oranının bu yıl düşmesinin beklendiğini vurgulamıştı ve 2024’ün ikinci yarısında faiz oranının yükseltileceğini belirtmişti. Bu açıdan bu hafta faizlerde herhangi bir değişiklik yapması beklenmiyor.
  • Cuma günü Rusya Merkez Bankası faiz kararı izlenecek. Banka, son toplantısında artan enflasyonist baskılarla sıkılaşma politikasına devam ederek politika faizini 100 baz puanlık artışla %8,50’ye yükseltmişti ve para politikasındaki sıkılaşmanın devam edeceğine yönelik sinyal vermişti. Bu açıdan bu toplantıda da faiz artırılma olasılığı yüksek.

Bu haftanın yurt içi veri gündeminde ise bugün ocak ayı Hazine nakit dengesi, yarın DHMİ uçuş istatistikleri, perşembe günü aralık ayı dış ticaret endeksleri ve iş gücü istatistikleri ve cuma günü ise aralık ayı sanayi üretimi, cari işlemler dengesi ve TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi olacak. Ayrıca cuma günü Fitch’in Türkiye’ye ilişkin değerlendirmesi de izlenecek.

  • Hazine nakit dengesi aralık ayında 92 milyar TL açık vermiş, 12 aylık kümülatif nakit açığı 114 milyar TL’den 142 milyar TL’ye yükselmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Ocak-Mart dönemi iç borçlanma stratejisinde ocak ayı iç borçlanma hedefi 45,8 milyar TL olarak açıklanmıştı. Hazine ocak ayında hesaplamalarımıza göre yaklaşık 61,5 milyar TL iç borçlanma gerçekleştirdi ve hedeflenenin üstünde borçlandı. Ocak ayında anapara ödemesinin 40,5 milyar TL olduğunu varsaydığımızda Hazine’nin 20 milyar TL net iç borçlanma gerçekleştirdiğini hesaplamaktayız. Hazine ocak ayında dış borçlanmaya gitmezken, dış borç anapara ödemesinin ise 1 milyar TL olduğunu varsaydığımızda 1 milyar TL net dış borç ödemesi gerçekleştirdiğini öngörmekteyiz. Böylelikle Hazine’nin ocak ayında toplamda yaklaşık 19 milyar TL net borçlanma gerçekleştirdiğini hesaplıyoruz. Ocak ayında Hazine’nin TCMB Analitik Bilanço’dan kasa hareketlerine baktığımızda kasa bakiyesinin önceki aya göre 20 milyar TL azaldığını görmekteyiz. Bu açıdan ocak ayında ayında nakit açığının önceki aya göre azalmakla birlikte açık vermeye devam ettiğini tahmin etmekteyiz.
  • DHMİ verilerine göre aralık ayında iç hat yolcu sayısı aylık %14,3 azalırken, yıllık %82,1 artmış, dış hat yolcu sayısı ise aylık %5,3 azalırken, yıllık %146,7 artmıştı.
  • Kasım ayında mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %11,2’de yatay seyrederken, arındırılmamış işsizlik oranı ise %10,7’den %10,9’a yükselmişti. İş gücüne katılım oranı %52,1’den %52,5’e, istihdam oranı da %46,3’ten %46,6’ya yükselmişti. Tarım dışı işsizlik oranı %13’ten %13,1’e, genç nüfusta işsizlik oranı %20,6’dan %22,3’e yükselmişti.
  • Sanayi üretimi kasımda beklentilerin üzerinde aylık %3,3, yıllık bazda ise %11,4 artmıştı. Aralık ayında imalat PMI 52,1’e yükselirken, ihracat rekor seviyesini yeniledi, elektrik tüketimi de artmaya devam etti (kış sebebiyle artan enerji ihtiyacı da faktör), reel kesim güven endeksi sınırlı gerilerken eşik seviyenin üzerinde kalmaya devam etti ve kapasite kullanım oranı ise yükseldi. Bu açıdan öncü göstergeler aralık ayında sanayi üretimindeki aylık artışın devam edebileceğine işaret etmekte.
  • Ağustos, eylül ve ekim aylarındaki cari fazla ardından kasım ayında, artan ithalatın ve mevsimselliğin etkisiyle aylık bazda yavaşlayan turizm gelirleri ile birlikte 2,7 milyar USD cari açık gerçekleşmişti. 12 aydaki görünüme baktığımızda 2020’de 35,5 milyar USD olan cari açık; dış ticaret açığındaki iyileşme, ikincil gelir dengesinde toparlanma ve turizm ve taşımacılık gelirlerindeki güçlenmeyle 2021 yılı Kasım ayında 14,3 milyar USD’ye iyileşmiş ve bu seviyeler Haziran 2020’den bu yana en düşük seviyelere işaret etmişti. 2021 yılı Kasım ayı itibarıyla cari açık/GSYH oranı ise %1,8 seviyesine iyileşmişti. Aralıkta ise ihracat rekor seviyesini yeniledi ancak ithalat da enerji ithalatının etkisiyle tarihi yüksek seviyeye geldi ve dış ticaret açığı genişledi. Neticede dış ticaret açığındaki genişlemeyle aralıkta 4-4,5 milyar USD civarında bir cari açık görebileceğimizi değerlendiriyoruz. Bu düzeyde bir gerçekleşme ise 2021 yılını 15 milyar USD (cari açık/GSYH oranı: %1,9) seviyesinde bir cari açıkla kapatabileceğimize işaret ediyor.
  • Ocak ayı TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi’nde katılımcılar, enflasyon ve kur beklentilerini yukarı yönlü revize etmeye devam etmişti. Bu seneye ilişkin cari açık beklentisinde iyileşme devam ederken, büyüme beklentisinin ise hafif aşağı yönlü revize edildiği görülmüştü. Anket katılımcıları, bu yıl sonu TÜFE beklentisini %29,75’e çıkarırken, yıl sonu dolar/TL kuru beklentisi 16,13’e, büyüme beklentisi ise %4,05’ten %3,69’a çekilmişti. Yıl sonu cari açık beklentisi ise 7,9 milyar USD civarındaydı.

ŞİRKET HABERLERİ

Otokar (OTKAR, Sınırlı Pozitif): Otokar’ın 2021 yılı son çeyrek ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %76,1 oranında artarak 525,1mn TL’ye yükselmiş ve hem ortalama piyasa beklentisi 306mn TL’nin hem de bizim beklentimiz olan 336mn TL’nin üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada finansman giderlerinin beklentimizden düşük gerçekleşmesi ile yüksek vergi geliri kaydedilmesi etkili olmuştur. Ayrıca Şirketin FAVÖK’ü de 409,7mn TL ile 381,1mn TL’lik beklentimizin bir miktar üzerinde gerçekleşmiştir. Otokar’ın 4Ç2021’de satış gelirleri, toplam satış adedinin 4Ç2020’deki 655’ten 743’a yükselmesi ve kurlardaki yüksek artışın olumlu katkısıyla %58,2 oranında artarak 1.834,2mn TL’ye yükselmiştir. Diğer taraftan satışların maliyeti ise aynı dönemde %61,6 oranında artmış ve buna bağlı olarak brüt kar %53,9 oranında artarak 784,4mn TL olarak gerçekleşmiştir. Brüt kar marjı da %44’ten %42,8’e gerilemiştir. Operasyonel giderler 4Ç2021’de bir önceki yılın aynı dönemine göre %54,1 oranında artarken, diğer faaliyetlerden gelirler 10,1mn TL’den 160mn TL’ye yükselmiştir. Böylece Otokar’ın net faaliyet karı %109 oranında artarak 546,1mn TL’ye yükselmiştir. Şirketin FAVÖK’ü de aynı dönemde %47,4’lük artışla 409,7mn TL’ye (3Ç2021’de 133,4mn TL idi) yükselmiştir. Şirket iştiraklerden 4Ç2021’de 32,2mn TL gelir kaydetmiştir. Finansman tarafında ise 143,2mn TL’lik gider (4Ç2020 10,9mn TL gider) kaydedilirken, 89,1mn TL’lik vergi geliri sonrası 4Ç2021 net dönem karı 525,1mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Son çeyrek kar rakamıyla birlikte Şirket’in 2021 dönemi net dönem karı bir önceki yıla göre %68,5 oranında artarak 1.041,5mn TL’ye ulaşmıştır.

Ziraat GYO (ZRGYO, Sınırlı Pozitif): Ziraat GYO’nun 4Ç2021’deki (konsolide) net dönem karı 1.180mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket geçen yılın dördüncü çeyreğinde 320mn TL net dönem karı açıklamıştı. Yatırım amaçlı gayrimenkullerin gerçeğe uygun değer artışından net 1.047mn TL gelir yazılması (4Ç2020: 312,8mn TL) karın yüksek gelmesinde önemli bir faktör olmuştur. Şirket’in satış gelirleri 4Ç2021’de 36,2mn TL gerçekleşirken, brüt kar yıllık %8,5 oranında artarak 4Ç2021’de 24,9mn TL’ye yükselmiştir. Brüt kar marjı ise %68,8 olarak (4Ç2020: %39,1) gerçekleşmiştir. Diğer yandan, Şirket’in net finansman gelirlerinin aynı dönemler itibarıyla 114,2mn TL artarak yılın son çeyreğinde 116,4mn TL’ye yükselmesi karı desteklemiştir.

Dördüncü çeyrek karı sonrasında Ziraat GYO’nun 2021’deki net dönem karı 1.320mn TL’ye yükselmiştir. Bir önceki yıl 377,8mn TL kar açıklanmıştı.

ARD Grup Bilişim (ARDYZ, Sınırlı Pozitif): Şirket, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi Elektronik Denetleme Sistemleri” sözleşmesini, ISSD Bilişim Elektronik San. ve Tic. A.Ş. firması ile 13,1mn TL (KDV dahil) bedelle imzalamıştır.

Girişim Elektrik Sanayi (GESAN, Nötr): Şirketin %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji’nin Portekiz’deki bayisi, Angola Cumhuriyeti’nde gerçekleşecek olan CAX ANGOLA UTILITY ve ZIAN ANGOLA Projeleri için kullanılacak Orta Gerilim Komponentleri tedarikine yönelik 111bin USD’lik sipariş almıştır. (Güncel USD/TL kuru ile sipariş bedeli 1,5mn TL’dir.)

Halkbank (HALKB, Nötr): ABD Yüksek Mahkemesi Halk Bankası’nın talebini kabul etti, temyize gitmek için 15 Mart olan son başvuru tarihini 13 Mayıs’a kadar uzattı. (Kaynak: AA)

SEKTÖR HABERLERİ

Enerji: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) kapasitesinin artırılmasının gündemde olduğunu belirterek “Sayın (Azerbaycan Cumhurbaşkanı) Aliyev de Azerbaycan Enerji Bakanı Şahbazov da arama ve üretim tarafında yatırımlara hız verdiklerini, bu hattı besleyecek gazı çok kısa süre içerisinde sisteme basabileceklerini ifade ettiler. Biz de kapasite artışını desteklediğimizi ülke olarak ifade ettik. Avrupa’dan da benzer talepler var. İnşallah Avrupa’ya yeni bir kapasite TANAP üzerinden gerçekleşmiş olacak” dedi. Kaynak: Bloomberght

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Gediz Ambalaj (GEDZA): Şirketin, yakın dönem yatırım planları ve kısa vadeli nakit akış proğramı göz önünde tutularak, Kur Korumalı TL Mevduat Programı’na katılma kararı almış 6 ay vadeli 31,3mn TL tutarında kur korumalı TL mevduat hesabı açılması uygun görülmüştür. Alınan bu karar neticesinde kanun hükümleri kapsamında yaklaşık 3,2 TL tutarında Kurumlar Vergisi İstisnası ve Stopaj avantajı sağlanması beklenmektedir.

Kontrolmatik Teknoloji (KONTR): Şirket, China CAMC Engineering Co., Ltd. ve IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Adi Ortaklığından; Tuzgölü Doğalgaz Depolama Kapasite Artışı Projesi kapsamında toplam bedeli 11mn TL + 58bin USD olan, Kavern bölgesi, Blanket Unit, Workshop ve Guard House kısımlarında yapılacak olan mühendislik ve servis işleri için sözleşme imzalamıştır.

Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi (MEDTR): Şirketin Ar-Ge merkezinde gerçekleştirilen projeler arasında yer alan; Enjektörle boşaltılabilen kapalı sistem su tutuculu çift lümenli solunum devreleri ve Enjektörle boşaltılabilen kapalı sistem su tutuculu koaksiyel solunum devreleri, 13.08.2035 tarihine kadar İsrail’de patent koruması altına alındığı tescil işlemlerinin gerçekleştiği açıklanmıştır.

Pınar Süt (PNSUT): JCR Eurasia Rating, gerçekleştirdiği kredi derecelendirme sürecinde Pınar Süt Mamulleri Sanayii A.Ş. ve Bağlı Ortaklıkları’nı yatırım yapılabilir kategori içerisinde değerlendirmiş olup Şirketin ve bağlı ortaklıklarının Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notunu “A (Trk)”, Görünümünü “Stabil”, Kısa Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notunu “A-1 (Trk)”, Görünümünü “Stabil” olarak belirlemiştir.

Turcas Petrol (TRCAS): Fransa menşeli bir enerji şirketi olan Albioma SA ile Turcas Petrol A.Ş. arasında Turcas Petrol A.Ş.’nin Turcas Kuyucak’ta sahip olduğu hisselerinin tamamının satışına ilişkin bir Hisse Alım Sözleşmesi imzalanmıştı.
Söz konusu hisse devir işlemine ilişkin olarak, ön şartlardan birisi olan Rekabet Kurumu onayının alındığı bilgisi Şirkete ulaşmıştır. Hisse devir işleminin gerçekleşmesi için gerekli diğer ön şartlar tamamlandığında kamuoyu ile paylaşılacağı açıklanmıştır.

FAİZ PİYASALARI

Cuma günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %14 seviyesinde gerçekleşti. TCMB cuma günü 67 milyar TL’lik (%14’ten, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise haftalık repo ihaleleri kaynaklı 379 milyar TL oldu.

ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi cuma günü %1,84 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %1,81-%1,93 bandında hareketin ardından %1,92 seviyesinden günü kapattı.

Yurt içi tahvil piyasasında, cuma günü verim eğrisinde genel olarak faizlerde düşüşler gözlendi. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta 20 baz puana yaklaşan düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 25 baz puana yaklaşan düşüşler görüldü. Gösterge kağıtların faizlerinin haftalık bazda değişimlerine bakıldığında ise, kısa vadeli tarafta 175 baz puana varan düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 70 baz puana yaklaşan düşüşler görüldü.

Kaynak: Ziraat Yatırım Sabah Stratejisi