Borsa Şirket Haberleri / Ziraat Yatırım – (31.08.2021)

SABAH STRATEJİSİ

Cuma günü Powell’ın Jackson Hole toplantısında şahin açıklamalar yapmaması riskli varlıkları desteklerken, S&P500 endeksi yeni rekorlar kırmaya devam etti. Bu sabah ise Çin’de açıklanan PMI’ların Delta varyantı etkisiyle zayıf gelmesi ve teknoloji sektörüne yeni kısıtlamalar getirilmesi Çin ve Hong Kong’da belirgin satışlara yol açsa da diğer Asya piyasaları genel olarak artıda seyrediyor. ABD vadelileri de alıcılı. Powell sonrası daha önce test ettiği 8,30 bölgesine tekrar yaklaşan Dolar / TL ise söz konusu seviyenin üzerinde seyretse de TL’de anlamlı bir baskı gözlenmiyor. Bir süredir katalizör eksikliğiyle yurtdışı piyasalara paralel hareket eden TL varlıklar için bu hafta Cuma günü açıklanacak enflasyon verisi ayrışma yaratabilir. Yarın ise TCMB yatırımcılarla bir toplantı düzenleyecek. Şimdilik Powell etkisiyle TL varlıklarda pozitif fiyatlama sürebilir. BIST100 endeksi de güne alıcılı bir görüntü ile başlayıp gün içerisinde yükseliş eğiliminde olabilir.

MAKROEKONOMİ

Cuma günü Fed Başkanı Powell, Jackson Hole konuşmasında varlık alımı azaltımına bu sene içinde başlanabileceğini fakat faizleri artırmak için acele etmeyeceklerini belirtti. Powell enflasyonun arz tedarik zincirindeki sıkıntılar kaynaklı geçici olduğu görüşünü yineledi. Ekonominin toparlandığını ve Delta varyant kaynaklı etkilerini ve yarattığı riskleri izlediklerini belirtti. Gün içinde de Fed yetkililerinin de varlık alımı azaltımı zamanlamasına ilişkin demeçleri izlendi. Atlanta Fed Başkanı Bostic eğer istihdam verileri olumlu gelirse ekimde varlık azalımı azaltımına başlanmasının mantıklı olacağını belirtti. Cleveland Fed Başkanı Mester ise Fed’in hedeflerde önemli ilerleme sağladığını, varlık alımı azaltımına bu sene başlanması gerektiğini ve gelecek yılın ortalarında tamamlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca eylül toplantısında hız ve zamanlamanın da konuşulmasının gerektiğini belirtti. Dallas Fed Başkanı Kaplan ise varlık alımı azaltımının mümkün olan en kısa zamanda başlaması gerektiğini söyledi. St. Louis Fed Başkanı Bullard ise taperinge hemen başlanması gerektiğini ve 2022 ilk çeyreğinde bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Philadelphia Fed Başkanı Harker ise Fed’in bu sene içinde varlık alımı azaltımında konsesüse ulaştığını belirtti. Fed Başkan yardımcısı Clarida da istihdam piyasasına referans vererek varlık alımı azaltımının bu sene başlayabileceğini söyledi. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller ise bir tane daha olumlu gelecek istihdam verisinin taperinge başlamak için yeterli olacağını belirtti.

ABD’de Fed’in enflasyon göstergesi olarak baktığı PCE deflatör temmuzda aylık %0,4 arttı. Yıllık ise %4,2’ye yükselerek 1991’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Çekirdek PCE deflator aylık %0,3 arttı. Yıllık bazda ise %3,6’da yatay seyretti. Fed yetkilileri enflasyonun tedarik zincirindeki sıkıntıların kaybolması ve emek arzının normale dönmesiyle %2’ye yakınsayacağını belirtmekte fakat küresel ölçekte devam eden arz sıkıntılarının 2022’de sürmesi beklenmekte. Bu açıdan enflasyondaki artışın geçici olup olmadığı konusu tartışılmaya devam edecektir. Ayrıca yüksek enflasyonun Fed’in bazı üyeleri tarafından varlık alımı azaltımı zamanlamasına dair gerekçe oluşturmakta. Bu açıdan enflasyondaki artış önem arz etmekte.

ABD’de temmuzda kişisel gelirler %1,1 artarken, kişisel harcamalar %0,3 arttı. Delta varyant yayılımı ile önceki aya göre harcamalar ivme kaybetti. Geçen aylarda eyalet işsizlik yardımlarındaki düşüş ile gelir artışında ivme kaybı görülmüştü. Temmuz ayında gelirlerdeki artışta ise mart ayında onaylanan teşvik paketi ile yeni çocuk bakımı ödemesinin faktör olduğu belirtilmekte. Bundan sonraki süreçte gelir ve harcamalar tarafında Delta varyantın ve yükselen enflasyonun etkileri izlenecek.

Cuma günü ABD’de ağustos ayına ilişkin Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi nihai verisi 70,2’den 70,3’e sınırlı revize edildi. Böylelikle nihai verilere göre 81,2’den 70,3 seviyesine gerileyerek beklentilerin oldukça altında kaldı ve Aralık 2011’den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. Artan Delta varyantı vakaları nedeniyle pandeminin yeniden yayılması riski tüketici güveninin düşüşünde etkili oldu. Tüketicilerin enflasyon beklentileri de yüksek seyretmeye devam etti.

Bu hafta veri takvimine bakıldığında,

ABD tarafında bu hafta veri gündemi oldukça yoğun. Ağustos ayı PMI ve istihdam verileri ön plana çıkmakta. Çarşamba günü IHS Markit ağustos imalat PMI ve ISM imalat PMI verileri, cuma günü ise IHS Markit hizmet PMI ve ISM imalat dışı PMI izlenecek. Öncü verilere göre ABD’de ağustos ayına ilişkin imalat PMI, 63,4’ten 61,2 seviyesine, hizmet PMI ise 59,9’dan 55,2 seviyesine gerilemişti. Veri, hizmet sektöründeki iş gücü sıkıntısı, Delta varyantının yayılması ve tedarik zinciri kesintileri nedeniyle Aralık 2020’den bu yana en zayıf genişleme hızına işaret etmekteydi. İstihdam piyasasına yönelik ise çarşamba günü ADP özel sektör istihdamı, perşembe günü haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve cuma günü ise tarım dışı istihdam verisi takip edilecek. Geçen ay ABD’de ADP özel sektör istihdam, çoğu hizmet sektörü kaynaklı 330 bin kişi artışla beklentilerin oldukça altında artış kaydetmiş, tarım dışı istihdam, eğlence ve konaklama sektörü kaynaklı ve kamu istihamındaki belirgin artışla temmuz ayında 943 bin kişi artarak beklentilerden yüksek gelmiş ve varlık alımlarına yönelik tartışmaları güçlendirmişti. İşsizlik oranı ise temmuzda %5,9’dan %5,4’e gerilerken, iş gücüne katılım oranı da %61,7’ye yükselmişti. Geçen haftaki işsizlik maaşı başvuruları 353 bin kişi seviyesine yükseldi, fakat salgın sonrası en düşük seviyeye yakın seyretmekte. Ağustos ayında haftalık işsizlik maaşı başvuruları olumlu seyretti. Bu açıdan tarım dışı istihdamın artış hızı azalsa da güçlü seyrini devam ettirmesi beklenmekte. Ayrıca varlık alımı azaltılması tartışmaları da verinin seyrine göre değişebilir. Yarın ağustos ayı Conference Board tüketici güveni endeksi izlenecek. Daha önce açıklanan Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi nihai verisi 70’li seviyelerde gerçekleşerek Aralık 2011’den bu yana en düşük seviyede gerçekleşmişti. Artan Delta varyantı vakaları nedeniyle pandeminin yeniden yayılması riski tüketici güveninin düşüşünde etkili oldu. Bu açıdan Conference Board tüketici güven endeksinin düşmesi beklenmekte.

Avrupa tarafında ise ağustos ayı öncü TÜFE ve PMI verileri ön plana çıkmakta. Bugün bu kapsamda Euro Bölgesi’nde TÜFE öncü verileri izlenecek. Euro Bölgesi’nde temmuz ayında TÜFE, aylık bazda %0,1 oranında hafif gerilerken, yıllık bazda ise %1,9’dan %2,2 seviyesine yükselerek Ekim 2018’den bu yana en yüksek seviyede seyretmişti. Ağustos ayında ise enflasyonun giyim ve ayakkabı fiyatlarındaki artışla %2,7’ye yükselmesi beklenmekte. Çarşamba günü ise ağustos ayı nihai imalat PMI ve cuma günü ise hizmet PMI verileri takip edilecek. Öncü verilere göre temmuz ayındaki zirve seviyelerinden gevşeyen PMI verileri halihazırda tarihsel ortalamaların belirgin üzerinde seyrederek üçüncü çeyrekte güçlü bir büyüme beklentisinin sürmesini sağlıyor. Öncü verilere göre Euro Bölgesi’nde hizmet PMI verilerine nazaran tedarik zincirindeki sıkıntılarla imalat PMI verilerinde hız kesme daha çok ön plana çıkmıştı. Euro Bölgesi hizmet PMI, öncü verilere göre 59,8 seviyesinden 59,7’ye; imalat PMI ise 62,8 seviyesinden 61,5’e gerilemişti. İngiltere imalat PMI 60,4’ten 60,1’e sınırlı gerilerken, hizmet PMI verisi belirgin düşerek 59,6’dan 55,5’e gerilemişti. Salı günü İtalya ve Fransa’nin 2.çeyreğe ilişkin GSYH büyüme verileri ve perşembe günü Euro Bölgesi’nin temmuz ayı perakende satışlar verisi takip edilecek.

Asya tarafında bu hafta resmi imalat PMI sonrası Çin’in Caixin PMI verileri ön plana çıkmakta. Yarın ise Güney Kore ağustos ayı ihracat verileri Delta varyantın küresel talepte ne derece etken olduğunu gösterecektir. Beklenti ise virüs yayılımına rağmen ihracatın yıllık %38’e yakın düzeyde artması beklenmekte.

Yurt içinde bugün temmuz ayına ilişkin resmi dış ticaret verileri ve Hazine’nin eylül-kasım dönemi iç borçlanma stratejisi, yarın ağustos ayı ISO imalat PMI ve 2. çeyreğe ilişkin GSYH büyüme verileri ve cuma günü ise temmuz ayı enflasyon verileri takip edilecek.

  • Ticaret Bakanlığı tarafından daha önce açıklanan verilere göre temmuz ayında ihracat 16,4 milyar USD, ithalat ise 20,7 milyar USD gerçekleşti. İhracatta aylık düşüş görsek de 12 aylık kümülatif bazda 201 milyar USD’ye yükselerek rekor seviyeye çıktı. Altın ithalatı bu ayda ilk 5’te yer almayarak cari açık lehine olumlu sürecin sürdüğüne işaret etti. Ağustos ayında ise ihracatın temmuza göre daha olumlu seyrettiğini ve 19 milyar USD üzeri geleceğini düşünmekteyiz.
  • ISO İmalat PMI, temmuzda 51,3’ten 54 seviyesine yükselerek, sektörün faaliyet koşullarında ocak ayından bu yana en güçlü iyileşmenin yaşandığına işaret etmişti. Özellikle, raporda kısıtlamalarının gevşetilmesi temmuzda müşteri talebinde iyileşmeye, üretimde güçlü artışlara, yeni ihracat siparişlerinin ve yeni siparişlerin arttığına vurgu yapılmaktaydı. Fiyat artışları ve tedarik zinciri aksamaları ise temmuz ayı raporunda yine olumsuz noktalar olarak yer almıştı.
  • Hazine 3 Aylık İç Borçlanma Stratejisi’nde ağustos ayında yaklaşık 16 milyar TL iç borçlanma yapacağını ve toplamda 10,9 milyar TL iç borç anapara ödemesi yapacağını belirterek 5,1 milyar TL net borçlanma yapacağını bildirmişti. Hesaplamalarımıza göre Hazine temmuz ayında yaklaşık 22,6 milyar TL iç borçlanma gerçekleştirdi. Böylelikle net iç borçlanmasının 11,7 milyar TL olduğunu öngörüyoruz. Hazine bu ay dış borçlanmaya gitmedi. Dış borç ana para ödemesi stratejiye göre 1,3 milyar TL olduğundan net dış borç ödemesi 1,3 milyar TL oldu. Bunun sonucunda Hazine’nin net borçlanmasının haziran ayında 10,4 milyar TL olduğunu öngörmekteyiz.
  • Temmuz ayında TÜFE beklentilerin üzerinde aylık %1,8 artmış, yıllık TÜFE ise %18,95’e yükselerek Nisan 2019’dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı. Gıda ve enerji grubundaki fiyat artışları belirginleşirken, mallar grubunda gıda ve enerji grubu hariç tutulduğunda enflasyon aylık bazda düşmekteydi. ÜFE’de aylık %2,46 artarak artış hız kesse de yıllık bazda %44,92’ye yükselmişti. Çekirdek enflasyon olarak izlenen C endeksi aylık %0,62 artarken, yıllık %17,47’den %17,22’ye gerilemişti. Foreks anketine göre ağustosta beklenti enflasyonun %0,65 gelerek, yıllık enflasyonun %18,70’e gerilemesi yönünde. Özellikle otomotiv sektöründeki ÖTV düzenlemesi ve enerji fiyatlarındaki kısmi düşüşün ve açılmanın etkisinin azalmasıyla enflasyonda kısmi yavaşlama olmasına sebep olabilir.
  • 2021 yılının birinci çeyreğinde mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH, çeyreksel %1,7 artışla %1,3 civarındaki artış beklentilerinin üstünde büyüme gerçekleştirmişti. Ekonomi, birinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %7 ile son 12 çeyreğin en yüksek büyümesini kaydetmişti. Stoklar hariç bütün alt kalemler, büyümeyi pozitif etkilerken, yıllık %7 büyümenin kaynaklarına baktığımızda tüketim +4,7 puan (özel tüketim 4,5 puan, kamu tüketimi 0,2 puan), sıkı finansal koşullara karşın yatırımlar +2,9 puan büyümeyi olumlu etkilemişti. Stokların eritilmesi büyümeyi -1,5 puan aşağı çekerken,net ihracat +1,1 puanla 2019 yılının 3. çeyreğinden bu yana ilk kez büyümeye pozitif katkı yapmıştı. İkinci çeyrekte ise büyüme yılın başlangıcındaki öngörülerden daha iyi seyretti. Sıkı finansal koşullara ve zaman zaman uygulanan salgın tedbirlerine karşın hazirandaki açılmanın da pozitif etkisiyle iç talepte belirgin bir yavaşlama olmaması ve özellikle ihracatın güçlü seyretmesi ikinci çeyrekte iktisadi faaliyeti destekledi. Geçen sene salgını derinden hissettiğimiz ikinci çeyreğin yarattığı baz etkisiyle de yıllık büyümenin %20’nin üzerinde gelmesi beklenmekte. Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, son konuşmasında büyüme trendinin 3. çeyrekte de devam ettiğini ve dışsal bir şok olmaması durumunda yıl sonunda %8 üzerinde bir büyüme rakamı beklediklerini ifade ederken, büyümenin temel sürükleyicilerinin yatırımlar ve dış talep olduğunu belirtmişti.

ŞİRKET HABERLERİ

Kordsa Teknik Tekstil (KORDS, Nötr): Kordsa’nın Endonezya’daki iştiraki IndoKordsa’da, 25 Ağustos 2021 Çarşamba günü yayılımı sınırlı bir bölgede kalan, küçük bir yangın meydana gelmiş ve Naylon 6.6 iplik üretiminde kesinti olmuştur. Kordsa, Naylon 6.6 iplik operasyonlarının en kısa sürede başlatılması için ayrıntılı bir değerlendirme ve aksiyon geliştirme sürecinde olduğunu duyurmuştur. Global operasyonların da desteği ile tedarik zinciri çözümleri oluşturulmuş, müşterilere sevkiyat devamlılığı sağlandığı bildirilmiştir. Finansal etkinin şirket yılsonu hedeflerini değiştirmeyeceği öngörülmektedir.

Net Holding (NTHOL, Sınırlı Negatif): Şirket sermayesinin %10’unu aşan payların elden çıkarılması için itfa süresi 31.12.2021 olacak şekilde ek süre talebinde bulunulmuş ve SPK’nın 23.01.2020 tarihli toplantısında alınan karar ile ek süre talebi kabul edilmişti. 2020 yılı içinde yaşanılan olumsuzluklar neticesinde, şirket 31.12.2021 olan itfa süresinin yeniden değerlendirilmesi ve yeni itfa süresinin 31.12.2022 olacak şekilde ikinci defa ek süre verilmesi hususunda SPK’ya 11.08.2021 tarihinde başvuru talebinde bulunmuştu. SPK’nın 26.08.2021 tarihli toplantısında alınan karar ile ikinci defa istemiş olunan ek süre talebi olumsuz karşılanmıştır. SPK’nın 23.01.2020 tarihli toplantısına istinaden, şirkete 31.12.2021 tarihine kadar vermiş olduğu itfa süresi sonuna kadar, sermayenin %10’unu aşan paylardan 156,6mn TL karşılığı nominal payların nitelikli yatırımcılara Toptan Pazar’da satılması yönündeki irade devam etmektedir. Satış işleminin 31.12.2021 tarihine kadar gerçekleşmemesi halinde, fon çıkışı gerektirmeyen sermaye azaltımı usullerine göre itfa edilecektir.

Şişecam (SISE, Nötr): 21.05.2020 tarihinde duyurulan Rekabet Kurumunun yapmış olduğu inceleme ve soruşturma tamamlanmıştır. Yapılan soruşturma sonucunda Şirketin incelenen 2017-2020 dönemlerinde düzcam pazarında aşırı fiyatlama yoluyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. Maddesi hükmünü ihlal etmediğine ve dolayısıyla aynı Kanun’un 16. maddesi uyarınca herhangi bir idari para cezası uygulanmasına yer olmadığına karar verilmiştir.

Tekfen Holding (TKFEN, Nötr): Bağlı ortaklıklarından Toros Tarımın da aralarında bulunduğu 7 teşebbüs hakkında Rekabet Kurulu’nun 12.08.2021 tarihli kararı ile 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik olarak soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Bu noktada soruşturmanın başlatılmış olması soruşturma açılan teşebbüslerin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamayacaktır.

Türk Hava Yolları, Pegasus (THYAO, PGSUS, Nötr): Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 6 Eylül’den itibaren seyahat eden yolcuların aşı kartı veya negatif PCR testi ibraz etmek zorunda olduğunu açıkladı.

Ayrıca, Pegasus da, 6 Eylül itibarıyla yurt içi seyahatte başlayacak olan PCR testi zorunluluğuyla ilgili duyuruda bulundu. Hastalığı geçirmemiş, Kovid-19 aşısı bulunmayan ve negatif PCR testi sunmayan yolcuların uçuşa kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Ülker Bisküvi (ULKER, Sınırlı Pozitif): Şirket, dolaylı hakim ortağı Yıldız Holding A.Ş. portföyünde bulunan Önem Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesini temsil eden payların tamamının, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından lisanslı Arkan Ergin Kurumsal Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 13.08.2021 tarihli değerleme raporundaki fiyat aralığı dahilinde yapılan pazarlık usulüyle 3.736.314 bin TL bedel karşılığında, ve peşin olarak Yıldız Holding A.Ş.’den satın alınması için Yıldız Holding A.Ş. ve Şirket arasında Pay Alım Sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiş olup 27.08.2021 satın alma sözleşmesi imzalanması suretiyle pay devri gerçekleşmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Havacılık, Turizm: Avrupa Birliği, koronavirüs salgını dolayısıyla uyguladığı seyahat önlemlerini güncellerken, ABD’yi de güvenli seyahat listesinden çıkardı. AB ayrıca, İsrail, Kosova, Lübnan, Karadağ ve Kuzey Makedonya’yı da güvenli seyahat listesinden çıkardı. AB’den yapılan açıklamaya göre ABD’ye yönelik Haziran’da kaldırılan kısıtlamaların, zaruri olmayan seyahatler için yeniden uygulanması kararlaştırıldı. AB Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi verilerine göre 22 Ağustos ile biten iki haftada ABD’de 100 bin kişi başına düşen yeni vaka sayısı 588 olarak kaydedildi. AB için bu oranla ilgili sınır 75 seviyesinde. AB’nin aldığı bu karar tavsiye niteliği taşırken, seyahat kısıtlamalarına yönelik tüm tasarruf birliğe üye ülke hükümetlerinde bulunuyor. Kaynak: Bloomberght

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

ARD Grup Bilişim Teknolojileri (ARDYZ): Şirket, Yükseköğretim Kurumları Süleyman Demirel Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ile “Sunucu, Veri Depolama ve Yedekleme Ünitesi Alımı” işine ait sözleşmeyi 4,7mn TL (KDV Dahil) bedelle 27.08.2021 tarihi itibariyle imzalamıştır.

Dardanel (DARDL): Şirketin 595mn TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 53,3mn TL tutarındaki çıkarılmış sermayesinin 532,8mn TL bedelli artırılarak 586,1mn TL’ye yükseltilmesine ilişkin 12.08.2021 tarihinde başlayan yeni pay alma (rüçhan) hakkı kullandırılması işlemleri 26.08.2021 tarihinde tamamlanmıştır. Ortakların yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 2,4mn TL olup, kalan paylar, 31 Ağustos 2021 -01 Eylül 2021 tarihleri arasında 2 iş günü süreyle Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa’da nominal değerden az olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş.’de Birincil Piyasa’da oluşacak fiyattan satışa sunulacaktır.

Kartal Yenilenebilir Enerji (KARYE): Yenilebilir enerji sektöründe (özellikle güneş enerjisi alanında) büyüme hedefi ve halka arz taahhütleri doğrultusunda, Lisanssız Elektrik mevzuatı çerçevesinde geliştirilmiş, güneş enerjisi santralleri işleten 6 adet şirketi Şirket bünyesine kazandırmak amacıyla görüşmelere ve şirket değerleme süreçlerine başlanmasına karar verilmiştir. Bahse konu şirketlere ait güneş enerjisi santralleri Ankara ve Antalya illerinde işletmede olup, toplam kurulu güçleri yaklaşık 9,5 MWp’dir. Bu santraller, ürettikleri elektriği, geçici kabul tarihinden itibaren 10 yıl süre ile 13,3 USD cent/kWh fiyatla devlet alım garantisi ile satmaktadır.

FAİZ PİYASALARI

Cuma günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %19 seviyesinde yatay seyretti. TCMB cuma günü 65 milyar TL’lik (%19’dan, 7 gün vadeli) ve 30 milyar TL’lik (%19’dan, 10 gün vadeli) iki adet haftalık repo ihalesi açtı, toplam fonlama tutarı ise tamamı haftalık repo ihaleleri kaynaklı 321 milyar TL oldu.

ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %1,31 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %1,28-%1,31 bandında hareketin ardından %1,28 seviyesinden günü kapattı.

Yurt içi tahvil piyasasında, cuma günü verim eğrisi genelinde faizlerde sınırlı değişimler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda verim eğrisinde faizlerde kısa, orta ve uzun vadeli tarafta 5 baz puana yaklaşan sınırlı değişimler görüldü. Gösterge kağıtların faizlerinin haftalık bazda değişimlerine bakıldığında ise, kısa vadeli tarafta 25 baz puana yaklaşan düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta ise 40 baz puana varan düşüşler görüldü.

Kaynak: Ziraat Yatırım Sabah Stratejisi