Borsa Şirket Haberleri / Ziraat Yatırım – (23.06.2023)

SABAH STRATEJİSİ

Dün ABD’de S&P ve Nasdaq %0,4 ve %1,0 yükselişle günü tamamlarken, Dow Jones yatay kapattı. Fed Başkanı Powell dün yaptığı konuşmada faizlerin bu yıl 2 kez daha artmasının uygun olacağını söyledi. Veri tarafında ise haftalık işsizlik maaşı başvuruları 264bin adet beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleşmiş oldu. Amerikan tahvil faizlerinde de yükseliş gözlendi. Diğer taraftan, dün İngiltere Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan yükselterek %5’e çıkardı. Bu ortamda Avrupa’da piyasalar negatifti. Euro Stoxx 50 endeksi %0,4 düşüş kaydetti. Yurtiçi tarafta TCMB’nin faiz kararı takip edildi. %15’e yükseltilen politika faizi Mart 2021’den bu yana ilk kez artırılmış oldu. %20 olan ortalama beklentinin altında gerçekleşen artış sonrası karar metninde parasal sıkılaştırmanın gereken ölçüde kademeli güçleneceği, makroihtiyati sadeleşmenin de kademeli olacağı açıklandı. Faiz kararı sonrası USDTRY’de 24,90’lara doğru sert bir yükseliş olurken Borsa İstanbul’da da hareketler yukarı yönlü hızlandı. Son 4 işlem gününde art arda düşüş kaydeden endekste dün gerileme durdu ve %4,7’lik artış kaydedildi. Endekste kapanış 5.428’den gerçekleşirken, işlem hacmi de 96,6 milyar TL’yi gösterdi. BİST-100’deki 96 hissenin artıda kapattığı endekste, THYAO, SISE ve FROTO hisselerindeki yukarı yönlü hareketler etkili oldu. Bankacılık hisseleri, endeksteki yükselişin gerisinde kaldı. Bugüne bakıldığında Avrupa ve Amerikan vadelileri ekside. Çin’deki tatilin devam ettiği Asya’da piyasalar kırmızı bölgede, Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeksi %1,4 ekside. Bu sabah USDTRY 25,2 civarında işlem görüyor ve 5 yıllık CDS primimiz de 517’de. Bugün, BİST-100’ün güne alıcılı bir açılış yapmasını bekliyoruz. Makro takvimde bugün yurtiçinde ekonomik güven endeksi ile dış ticaret dengesi açıklanacak. Avrupa Bölgesi ve ABD’de ise PMI rakamları takip edilecek.

MAKROEKONOMİ

ABD’de istihdam piyasası verilerinden, 17 Haziran haftasına ilişkin haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları, hafif düşüş beklentilerine karşın bir önceki haftaya benzer şekilde 264 bin kişi seviyesinde gerçekleşti ve böylece Ekim 2021’den bu yana en yüksek seviyelerde seyretmekle birlikte düşük seviyelerdeki seyrini sürdürdü.

Öte yandan, İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini beklentilerin üzerinde 50 baz puanlık artışla %5 seviyesine yükseltti ve böylece politika faiz oranını son 15 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Beklentiler ise, politika faizinin 25 baz puan artırılması yönündeydi. Swap piyasalarında 50 baz puanlık faiz artışı yaklaşık %40 olasılıkla ile fiyatlanıyordu. Beklentilerin üzerindeki faiz artış kararı, 2 sabit tutulması yönündeki oya karşı 7 oyla kabul edildi. Karar metninde, son verilerin enflasyonda daha fazla inatçılık olduğunu gösterdiği ve enflasyonist baskıların devam etmesi halinde daha fazla faiz artırımına gidilebileceği belirtildi.  BoE Başkanı Bailey ise, Banka’nın, enflasyonu orta vadede %2 hedefine sürdürülebilir şekilde döndürmek için ne gerekiyor ise yapacağını vurguladı.

Ayrıca İsviçre Merkez Bankası, enflasyonla mücadele kapsamında politika faiz oranını beklentilerle uyumlu olarak 25 baz puanlık artışla %1,75 seviyesine yükseltti ve böylece politika faiz oranı Nisan 2002’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Ayrıca Banka, orta vadede fiyat istikrarını sağlamak için ek faiz artırımlarına ihtiyaç olması olasılığını dışlamadıklarını belirtti.

Norveç Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan artışla %3,75 seviyesine yükseltti, beklentiler ise 25 baz puan artırması yönündeydi. Ayrıca Banka, enflasyonun, hedefin belirgin şekilde üzerinde seyrettiğini ve ücret artışının geçen yıldan daha yüksek olmasının beklendiğini belirterek politika faizinin büyük olasılıkla ağustos ayında daha da artırılacağına işaret etti. Banka, politika faizini yükseltmemeleri durumunda, enflasyonun kalıcı hale gelebileceğini ve enflasyonu aşağı çekmenin daha maliyetli olabileceğini vurguladı.

Yurt içinde ise, TCMB’nin PPK toplantısı izlendi. TCMB, Hafize Gaye Erkan başkanlığındaki ilk PPK toplantısında politika faizini %8,50’den  %15 seviyesine yükseltti. Söz konusu adımla Kurul’un, ”dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin başlamasına karar verdiği” belirtilmekte. Ayrıca enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar ”parasal sıkılaştırmanın gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirileceği” vurgulanmakta. Banka’nın bugünkü toplantısına ilişkin piyasa beklentileri ise Bloomberg ve Foreks Anketlerine göre politika faiz oranının %20 seviyesine yükseltmesi yönündeydi, bu kapsamda piyasa beklentilerinden daha sınırlı bir faiz artışına gidildiği gözlendi.

  • Yayınlanan karar metninde, bir önceki karar metnine göre tamamına yakın kısmında değişiklik gözlenirken daha yalın ve kısa ifadelerin yer aldığı gözlendi.
  • Karar metninde, küresel ekonomik görünüme ilişkin olarak, ”küresel ekonomide enflasyon düşerken, halen uzun dönem ortalamalarının çok üzerinde seyrettiği ve bu nedenle, bütün dünyada merkez bankalarının enflasyonu düşürmeye yönelik tedbirler almakta olduğu” belirtilmekte. Bu kapsamda, küresel ekonomide para politikası eğiliminin, enflasyonla mücadele kapsamında şekillendiğine işaret edilmekte.
  • Türkiye ekonomisine ilişkin olarak, ”ülkemizde, yakın döneme ilişkin göstergelerin enflasyonun ana eğiliminde yükselişe işaret etmekte olduğu ve bu gelişmede yurt içi talepteki güçlü seyir, maliyet yönlü baskılar ve hizmet enflasyonundaki katılığın belirleyici olduğu” vurgulanmakta. Ayrıca Kurul’un, söz konusu unsurlara ek olarak ”fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın enflasyon üzerinde ilave olumsuz etki yapacağını öngörmekte olduğu” belirtilmekte.
  • Ayrıca ”parasal sıkılaştırma sürecinin başlaması ile para politikasının etkinliğinin artacağı ve bununla birlikte, fiyat istikrarının sürekliliğini sağlamak hedefiyle, TCMB’nin cari dengeyi iyileştirecek stratejik yatırımları desteklemeye devam edeceği” ifade edilmekte.
  • Diğer yandan Kurul’un, ”politika faizini enflasyonun ana eğiliminin gerilemesini ve orta vadede %5 hedefine ulaşmasını sağlayacak parasal ve finansal koşulları oluşturacak şekilde” belirleyeceği vurgulanmakta.
  • Öte yandan, ”enflasyon ve enflasyon eğilimine ilişkin göstergelerin yakından takip edileceği ve Banka’nın, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanmaya devam edeceği” belirtilmekte.
  • Ayrıca Kurul’un, ”mevcut mikro ve makroihtiyati çerçeveyi, piyasa mekanizmalarının işlevselliğini artıracak ve makro finansal istikrarı güçlendirecek şekilde sadeleştireceği ve sadeleşme sürecinin, etki analizleri yapılarak kademeli olacağı” belirtilerek, kapsamlı bir şekilde uygulanan regülasyonların kademeli bir şekilde sadeleştirileceğine işaret edilmekte.

Yurt dışında bugün veri takvimine bakıldığında,

ABD tarafında, ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan haziran ayı S&P Global imalat ve hizmet sektörleri öncü PMI verileri TSİ 16.45’te takip edilecek. ABD’de mayıs ayı imalat PMI, zayıflayan talebin ve yeni siparişlerdeki düşüşün etkisiyle 50,2’den 48,4 seviyesine gerileyerek imalat sektörünün daralmaya geçtiğine işaret etmişti. Detaylara bakıldığında, mayısta yeni siparişlerde son üç ayın en hızlı düşüşü görülürken, özellikle yeni ihracat siparişlerinde daha keskin bir düşüş gözlenmişti ve pandemi dönemi hariç tutulduğunda Mayıs 2009’dan bu yana en hızlı düşüşü kaydetmişti. ABD’de mayısta hizmet PMI ise, özellikle seyahat ve eğlence sektörlerindeki büyümenin etkisiyle 53,6’dan 54,9 seviyesine yükselerek hizmet sektöründe büyümenin hızlandığına işaret etmekle birlikte büyüme bölgesindeki seyrini dördüncü aya taşımıştı. Detaylara bakıldığında, mayısta yeni ve mevcut müşteriler kaynaklı artan talebin etkisiyle hizmet sektörü faaliyetinde bir yıldan uzun sürenin en hızlı büyümesi kaydedilmişti. Yeni siparişler, Nisan 2022’den bu yana en yüksek hızda artmıştı. Haziranda ise öncü verilere göre, imalat PMI’ın 48,4’ten 48,5 seviyesine hafif yükselerek imalat sektöründe daralma hızının hafif yavaşladığına işaret etmesi beklenirken, hizmet PMI’ın ise 54,9’dan 54 seviyesine hafif gerileyerek hizmet sektöründe büyümenin hafif yavaşladığına işaret etmesi bekleniyor.

Ayrıca TSİ 12.15’te St. Louis Fed Başkanı Bullard’ın ve TSİ 20.40’da Cleveland Fed Başkanı Mester’in konuşmaları, Fed’in para politikasına yönelik olası yeni sinyaller bakımından yakından takip edilecek.

Avrupa genelinde, son ekonomik görünüme ilişkin bilgi verecek olan haziran ayı HCOB imalat ve hizmet sektörleri öncü PMI verileri takip edilecek. Bölge genelinde mayısta imalat PMI’lar, 50 eşik seviyesinin altında daralma bölgesindeki seyirlerini sürdürmüştü. Bu kapsamda imalat PMI’lar, mayısta Almanya’da 44,5’ten 43,2’ye, Euro Bölgesi’nde 45,8’den 44,8’e ve İngiltere’de 47,8’den 47,1’e gerileyerek imalat sektöründe daralmanın hızlandığına işaret ederken, Fransa’da ise 45,6’dan 45,7’ye hafif yükselişle imalat sektöründe daralmanın hafif yavaşladığına işaret etmişti. Mayısta hizmet PMI’lar, bölgede genel olarak hafif düşüş kaydederek hizmet sektöründe büyümenin yavaşladığına işaret etmişti ve 50 eşik seviyesinin üzerinde büyüme bölgesindeki seyirlerini sürdürerek özellikle bölgede yüksek enflasyon nedeniyle hanehalkı satın alma gücünün olumsuz etkilenmesine ve sıkılaşan finansal koşullara karşın tüketici harcamalarının güçlü seyrettiğini göstermişti. Buna göre mayısta hizmet PMI’lar, Fransa’da 54,6’dan 52,5’e, Euro Bölgesi’nde 56,2’den 55,1’e ve İngiltere’de ise 55,9’dan 55,2’ye gerileyerek hizmet sektöründe büyümenin hafif yavaşladığına işaret etmişti, buna karşın Almanya’da 56’dan 57,2’ye yükselerek hizmet sektöründe büyümenin hızlandığına işaret etmişti. Haziranda ise öncü verilere göre, imalat PMI’ların, Almanya’da 43,2’ten 43,5’e hafif yükselişle imalat sektöründe daralmanın hafif yavaşladığına, Euro Bölgesi’nde 44,8 seviyesinde yatay seyrederek imalat sektöründe daralma hızının korunduğuna ve Fransa’da 45,7’den 45,3’e ve İngiltere’de 47,1’den 46,8’e hafif gerileyerek imalat sektöründe daralmanın hafif hızlandığına işaret etmesi bekleniyor. Haziranda öncü verilere göre hizmet PMI’ların ise, Almanya’da 57,2’den 56,3’e, Euro Bölgesi’nde 55,1’den 54,5’e, Fransa’da 52,5’ten 52,1’e ve İngiltere’de ise 55,2’den 54,8’e hafif gerileyerek hizmet sektöründe büyümenin hafif yavaşladığına işaret etmesi bekleniyor.

Yurt içinde ise, TÜİK tarafından TSİ 10’da haziran ayı ekonomik güven endeksi verisi yayınlanacak. Haziranda güven endekslerinin aylık bazda seyrine baktığımızda, perakende ticaret sektörü %0,9, hizmet sektörü güven endeksi %0,6 ve reel kesim güven endeksi %0,6 artış sergilerken, inşaat sektörü güven endeksi %3,5 ve tüketici güven endeksi ise %6,5 düşüş kaydetti. Güven endekslerinin alt kalemleriyle hesaplanan ekonomik güven endeksinin ise haziran ayında 103,69’dan 101,12’ye gerilediğini ve 100 iyimserlik eşik değerinin üzerindeki seyrini üçüncü aya taşıdığını hesaplamaktayız.

Ayrıca TSİ 11’de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından mayıs ayı gelen yabancı ziyaretçi sayısı istatistikleri yayınlanacak. Nisan ayı verilerine göre, gelen yabancı ziyaretçi sayısı aylık bazda %42,2 artışla 3,32 milyon kişi seviyesinde gerçekleşmişti ve böylece son 11 ayın en güçlü artışını kaydetmişti. Bununla birlikte bu yılın nisan ayındaki veri tarihsel olarak en iyi nisan ayına işaret etmişti. Gelen yabancı ziyaretçi sayısının nisanda yıllık bazda artış hızı ise %12,3’ten %29’a hızlanmıştı. Bu kapsamda, nisan ayı itibarıyla 12 aylık kümülatif bazda gelen yabancı ziyaretçi sayısı 46,6 milyon kişi seviyesinde gerçekleşerek yeni bir rekora işaret etmişti. Öncesinde açıklanan DHMİ mayıs ayı verilerine göre, dış hat yolcu sayısı, aylık bazda %22,9 oranında artış sergilemişti. Öte yandan, dış hat yolcu sayısının mayıs ayındaki aylık 10,6 milyon kişilik seviyesi, tarihsel olarak en yüksek mayıs ayı verisi olmuştu. Mayısta dış hat yolcu sayısının yıllık artış hızı ise %38,7’den %21,2’ye gerilemişti.

Bunun yanında, TSİ 10’da TÜİK tarafından mayıs ayı dış ticaret dengesi verisi yayınlanacak. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan mayıs ayına ilişkin öncü dış ticaret verilerine göre, ihracat martta aylık %26,8 oranında artışla 23,6 milyar USD seviyesine yükselerek rekor seviyede gerçekleşmesinin ardından nisanda aylık %18,1 oranında gerileyerek 19,3 milyar USD seviyesinde gerçekleşmişti, mayısta ise aylık %12 artışla 21,7 milyar USD seviyesine yükselerek kısmi toparlanma kaydetmişti ve 2022 yılı aylık ortalaması olan 21,2 milyar USD seviyesinin üzerinde kaydedilmişti. İthalat ise martta aylık %4 artışla 31,9 milyar USD seviyesine kısmi yükselmesinin ardından nisanda aylık %12,1 gerileyerek 28,1 milyar USD seviyesinde gerçekleşmişti, mayısta ise aylık %22,2 oranında güçlü artışla 34,3 milyar USD seviyesine yükselerek yeni bir rekor seviyeye ulaşmıştı (2022 yılı ortalaması 30,3 milyar USD seviyesindeydi). Mayısta ithalattaki artışta, özellikle altın ithalatındaki sert yükseliş belirleyici olurken, enerji ithalatındaki görece daha ılımlı artış da ithalattaki artışı desteklemişti. Mayısta dış ticaret açığı ise aylık %44,9 oranında artışla 8,7 milyar USD’den 12,7 milyar USD seviyesine yükselmişti, 2022 yılında aylık ortalama dış ticaret açığı 9,1 milyar USD seviyesindeydi, aylık dış ticaret açığı rekor seviyeye ise 14,3 milyar USD ile ocak ayında ulaşmıştı. Dış ticaret verilerine 12 aylık kümülatif bazda bakıldığında ise, ihracat 251,7 milyar USD’den 254,4 milyar USD seviyesine yükselirken (kümülatif ihracat rekor seviyeye 256 milyar USD seviyesiyle ocak ayında ulaşmıştı), ithalat ise 371,9 milyar USD’den 376,7 milyar USD seviyesine yükselmişti. Dış ticaret açığı da 120,3 milyar USD’den 122,3 milyar USD seviyesine yükselmişti. Enerji ithalatı aylık bazda üç aylık düşüşün ardından mayısta %6,9 artışla 5,3 milyar USD seviyesine yükselirken, altın ithalatı ise aylık %115,9 oranında sert artışla 1,5 milyar USD’den 3,2 milyar USD seviyesine yükselmişti.

ŞİRKET HABERLERİ

Arçelik (ARCLK, Sınırlı Pozitif): Whirlpool’un Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas’ta kurulu, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (” MENA”) pazarında faaliyette bulunan Whirlpool MEEA DMCC ve Whirlpool Maroc S.à r.l. unvanlı iki bağlı ortaklığının tüm hisselerinin Beko B.V. (eski şirket ünvanı ile Ardutch BV) tarafından satın alınmasına ilişkin pay alım satım sözleşmesi imzalanmıştır. İlgili sözleşme kapsamında MENA işleminin kapanışı, başta 17.01.2023 tarihli açıklamada belirtilen Whirlpool Corporation ve Arçelik tarafından imzalanan ve Whirlpool’un Avrupa’daki bağlı ortaklıklarının Arçelik kontrolüne geçmesi amacıyla ortaklık kurulmasına yönelik İştirak Sözleşmesi’nin kapanış koşullarının tamamlanması olmak üzere belirli kapanış koşullarının gerçekleşmesine tabidir.

Borusan Mannesmann (BRSAN, Sınırlı Pozitif): Şirketin sermayesinin %73,48’ini temsil eden payların sahibi olan Borusan Mannesmann Boru Yatırım Holding (BMBYH) tarafından şirkete gönderilen; BMBYH’nin toplam sermayesinin %23’üne karşılık gelen ve Salzgitter sahibi olduğu 2,3mn TL nominal değerli 230mn adet payın, Borusan Holding tarafından satın alınmasına yönelik işlem Borusan Holding ve Salzgitter arasında bir hisse devir sözleşmesi imzalanmıştır. Hisse devir sözleşmesinde pay başına bedel yaklaşık 0,2296 EUR olmak üzere toplam devir bedeli 52,8mn EUR olarak kararlaştırılmıştır.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık: TCMB tarafından ticari müşterilere uygulanan ücretler ve kredi kartlarında azami akdi ve gecikme faizlerinde dikkate alınan referans oranında değişikliğe gitti. Daha önce her ayın sondan beşinci iş gününde ilan edilen referans oran bundan böyle, ilgili ayın sondan beşinci iş gününden sonra aynı ayda Para Politikası Kurulu Toplantısı yapılması halinde, toplantının yapıldığı tarihteki en güncel veriler çerçevesinde hesaplanarak ilan edilecek.

Düzenlemeyle TCMB bazı kredi faizlerinin üst sınırını belirleyen referans oranının Temmuz ayında yüzde 0,81 yerine yüzde 1,36 olarak uygulanmasına karar verdi. (Kaynak: BloombergHT)

Güneş Enerjisi: Türkiye’nin güneş enerjisi sektöründe doğrudan ve dolaylı faaliyet gösteren kişi sayısı geçen yıl sonunda 50 bine ulaştı. SolarPower Europe tarafından hazırlanan ve Intersolar Avrupa Güneş Enerjisi Konferans ve Fuarı’nda açıklanan “Güneş Enerjisi Küresel Piyasa Görünümü 2023-2027” raporundan derlenen bilgilere göre, Türkiye’nin yıllık güneş paneli üretim kapasitesi bu yıl işletmeye girecek yeni fabrikalarla 10 gigavat daha artarak, 22 gigavata yükselecek. Rapora göre, bu alanlarda faaliyet gösteren şirket sayısının 1000 olduğu tahmin edilirken, yerel ve daha büyük ölçekli 250’den fazla firmanın mühendislik ve kurulum hizmeti verdiği ifade ediliyor. (Kaynak: AA)

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Deniz GYO (DZGYO): Muğla ili, Ortaca ilçesinde otel/tatil köyü olarak faaliyet gösterme amacıyla devlet tarafından özel sektördeki bir şirkete 2071 yılına kadar tahsis edilmiş bir arsanın şirket tarafından devir alınıp proje geliştirilmesine yönelik görüşmeler başlatılmıştır.

Diriliteks Diriliş Tekstil (DIRIT): Isparta 4. Asliye Hukuk Mahkemesi 31.05.2023 tarihli ara kararında şirkete genel kurul yapılması için kayyım ataması kararı çıkmıştır. Şirket, ilgili karara itiraz edilmiştir. Ancak mahkeme kararında ısrar etmiş ve karar avukata tebliğ edilmiştir. ilgili karara göre 14.07.2023 tarihinde yapılacak olağan genel kurul işlemlerini yürütmek üzere sayın Ayhan Memiş yönetim kayyımı olarak atanmıştır.

Oncosem Onkolojik Sistemler (ONCSM): Şirket, Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan 24 aylık manuel ve tam otomatik/robotik kemoterapi ilaç hazırlama hizmeti ihalesine katılmıştır. Yapılan ihaleye 2 şirket iştirak etmiş olup; 16,7mn TL ile en uygun teklifi firma vermiştir. İhale komisyonu, ihalenin ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibi olan şirket üzerine ihale edilmesine ve idare adına harcama yetkilisinin onayına sunulmasına oybirliği ile karar vermiştir.

Sanko Pazarlama (SANKO): Şirketin Yönetim Kurulu, hisse başına brüt 1 TL (net 0,90TL) kar payı dağıtım teklifini Genel Kurul onayına sunma kararı almıştır. Son kapanış değerine göre temettü verimi %4,7 olarak hesaplanmaktadır.

Pasifik Eurasia Lojistik (PASEU): Şirket halka arzı sürecinde sunulan izahnamede gelecek dönem projeksiyonları kapsamında demiryolu alanında taşıma hacminin artırılması, daha iyi hizmet verebilmek, özel sektörün dinamizmi, rekabetçi bir fiyat politikası ile serbestleşme sonrası yeni bir demir yolu tren işletmecisi olarak kendi lokomotif ve vagonlarıyla taşıma yapacağı ifade edilmişti. %100 hissesi şirkete ait olmak üzere, belirtilen amaçlar doğrultusunda hareket edecek faaliyet konusu demiryolu tren işletmeciliği olan yeni bir şirket kurulması yönünde karar verilmiştir.

Yonga Mobilya (YONGA): Şirketin istihdam ettiği sendikalı personel ile ilgili Türk Ağaç İş Sendikası ile yeniden 2 yıllık dönem için (01.01.2023-31.12.2024) sözleşme yapmak üzere devam eden görüşmeler neticesinde dün itibariyle anlaşma sağlanmış olup, 09.05.2023 tarihinden beri sendikalı çalışanların sürdürdüğü grev sona ermiştir. Grev kararının sona ermesi ile birlikte şirketin Pamukkale/DENİZLİ adresinde yer alan üretim tesisinde 03.07.2023 Tarih 08:00 itibariyle yeniden imalat faaliyetlerine başlanacaktır.

FAİZ PİYASALARI

Perşembe günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %8,50’den %8,74 seviyesine yükseldi. TCMB dün 1 milyar TL’lik (%8,50’den, 14 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Ayrıca BİST bünyesinde kotasyon yoluyla 46,1 milyar TL (%10’dan, 1 gün vadeli) kullandırdı. Toplam fonlama tutarı ise 240,8 milyar TL oldu.

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisi genelinde faizlerde düşüşler görüldü. Buna göre, kısa vadeli tarafta 230 baz puana varan düşüşler görülürken, orta ve uzun vadeli tarafta 80 baz puana yaklaşan düşüşler gözlendi.

Kaynak: Ziraat Yatırım Sabah Stratejisi