Borsa Şirket Haberleri / Ziraat Yatırım – (22.10.2021)

SABAH STRATEJİSİ

ABD’de üçüncü çeyrek finansalları piyasaları domine etmeye devam ederken, dün yükselişini yedinci güne taşıyan S&P500 endeksi günü %0,3 oranında primle tamamladı ve rekor seviyeye yakın bir kapanış gerçekleştirdi. Açıklanan bilançoların yaklaşık %80’i beklentilerin üzerinde gerçeklemiş durumda. Bu sabah ise birkaç teknoloji şirketinin beklentiyi karşılayamaması sonrasında Nasdaq vadelisi %0,5 civarında düşüyor. Ancak S&P500 ve Dow Jones vadelileri yatay. Asya’da ise Evergrande’nin kupon ödemelerinden bir tanesini gerçekleştirdiği haberi borsalara olumlu yansıyor. Ancak, güçlü bir alım dalgası yok. Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeksindeki yükseliş yaklaşık %0,3. Yurtiçi tarafta ise TCMB’nin 200 baz puanlık faiz indirim kararı fiyatlamalarda belirleyici olurken, TL dün sepet bazında (1 USD 1 EUR ortalaması) günü %3,1 oranında değer kaybıyla tamamladı. Öte yandan, dünkü kararın ardından BIST100 ise 1.417 seviyesine kadar gerilese de gelen alımlar sonrasında günü %1,58 primle 1.455 seviyesinden kapattı. Endeksteki yükselişte tahminen reel faizin daha da düşmesiyle borsanın tekrar cazibe kazanabileceği beklentisi etkili olmuş olabilir. Şirketlerin 2016 yılından sonra döviz açık pozisyonlarını ciddi bir şekilde azalttıkları (bilanço dışı işlemelerle döviz açık pozisyonları oldukça düşük seviyelerde) düşünüldüğünde enflasyonist ortamda Borsa İstanbul’a ilgi devam edebilir. Dün de işlem hacmi 27,2 milyar TL gerçekleşerek mart sonu itibariyle en yüksek miktarda (marttaki TCMB görev değişikliği sonrasında ortalama işlem hacmi yaklaşık 15milyar TL) gerçekleşti. Bu kapsamda, BIST100’ün yükselişini sürdürerek 1.480/85 direnç bölgesini hedefleyebileceğini tahmin ediyoruz.

MAKROEKONOMİ

TCMB, politika faizini 200 baz puan indirimle %16 seviyesine çekti, arz yönlü arızi unsurlardan kaynaklı olarak politika faizinde yapılan aşağı yönlü düzeltme için yıl sonuna kadar sınırlı bir alan kaldığını vurguladıBu açıklama ise yılın geri kalanında faiz indirimi yapılmayabileceğine ya da sınırlı miktar olabileceğine işaret etmekte. Beklentiler bu toplantıda 50-100 baz puan faiz indirimi olarak şekilleniyordu. Kurul, para politikasının etkileyebildiği talep unsurları, çekirdek enflasyon gelişmeleri ve arz şoklarının yarattığı etkilerin ayrıştırılmasına yönelik analizlerin değerlendirildiğini ve bu çerçevede faiz indirimine gidildiğini belirtti. PPK toplantısının ardından dikkatlerimiz soru ve cevap kısmı içermesi açısından önemli olan ve 28 Ekim’de açıklanacak yılın son Enflasyon Raporu’nda olacak.

  • TCMB, küresel enflasyondaki yüksek seyrin büyük ölçüde geçici olacağını yinelemekte, bununla birlikte güven endekslerine atıf yaparak küresel büyüme görünümüne dair daha az iyimser.
  • Öncü göstergelerin yurt içinde iktisadi faaliyetin dış talebin de etkisiyle güçlü seyrettiğine işaret ettiği vurgulanmakta. Aşılamanın toplumun geneline yayılmasının salgından olumsuz etkilenen hizmetler, turizm ve bağlantılı sektörlerin canlanmasını ve iktisadi faaliyetin daha dengeli bir bileşimle sürdürülmesini sağladığı ve dayanıklı tüketim malları talebi yavaşlarken, dayanıksız tüketim mallarında bir toparlanma gözlendiği vurgulanmakta.
  • İhracattaki güçlü artış eğilimiyle yılın geri kalanında yıllıklandırılmış cari işlemler dengesindeki iyileşmenin sürmesi beklenmekte.
  • TCMB, yurt içi enflasyonda son dönemde gözlenen yükselişte; gıda ve başta enerji olmak üzere ithalat fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar, yönetilen/yönlendirilen fiyatlardaki artışlar ve açılmaya bağlı talep gelişmelerinin etkili olduğunu ve bu etkilerin arızi unsurlardan kaynaklı olduğunu değerlendirmekte.
  • Güçlü parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki yavaşlatıcı etkilerinin devam ettiği yinelenirken, parasal duruşun sıkılığının ticari kredilerde öngörülenin ötesinde daraltıcı etki yaptığına bir kez daha yer vermekte ve bireysel kredilerin ılımlı seyre dönmesi için güçlendirilen makroihtiyati politika çerçevesinin olumlu etkilerinin gözlenmeye başlandığına da vurgu yapılmakta.
  • Kurul, ayrıca iklim ve diğer çevre kaynaklı riskleri sınırlandırmak amacıyla, para politikasının ana hedeflerinde bir değişikliğe yol açmadan sürdürülebilir finans uygulamalarını uzun vadeli bir politika olarak destekleme kararı aldığına metinde ilk defa yer vermiştir.

Dün yurt içinde ekim ayına ilişkin mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güveni endeksi kurlardaki dalgalanmanın etkisiyle bir önceki aya göre %3,6 oranında azalışla 76,8 seviyesine geriledi ve tarihsel ortalamasının altında seyretmeye devam etti. Alt endekslere bakıldığında tümünde düşüş görüldü. Bu kapsamda, geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi ekim ayında %3 oranında azalışla 60,7 seviyesine, gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi %4,4 oranında azalışla 75,6 seviyesine, gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi %6,4 oranında azalışla 74,2 seviyesine ve geçen 12 aylık döneme göre gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise %1,1 oranında azalışa 96,6 seviyesine geriledi.

ABD tarafında Philadelphia Fed imalat endeksi 30,7’den 23,8’e düştü fakat güçlü seyrini sürdürdü. Geçen hafta da New York Fed imalat endeksi belirgin düşmüş fakat tedarik zincirindeki sıkıntılara rağmen genişleme bölgesinde kalmaya devam etmişti. Verinin detaylarına bakıldığında yeni ve birikmiş siparişler artarken, teslimat süreleri uzadı.

ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 290 bin kişi olurken, salgın sonrası en düşük seviyesinde. Veri geçen hafta salgın sonrası ilk kez 300 bin kişi seviyesinin altına düşmüştü. Süregelen işsiz sayısı ise 122 bin kişi düşüşle 2,48 milyon kişiye geriledi. Tarım dışı istihdam verisi son iki aydır beklentilerin altında kalsa da haftalık işsizlik maaş başvurularındaki düşüş istihdam piyasasında toparlanma için olumlu sinyal vermekte.

ABD’de karantina süreci ve uzaktan çalışma koşulları konut talebinin artmasına neden olmuştu fakat sonrasında normalleşme ile daha ılımlı seviyelere gelmişti. Eylül ayında kredi faizlerindeki artışın müşteri talebini öne çekmesiyle ABD ikinci el konut satışları %7 arttı. Önümüzdeki dönemde beklenti ise Fed’in sıkılaşma adımlarının faizlere yansımasıyla konut satışlarının ılımlı bir seyre dönmesi yönünde.

Bugünkü veri takvimine bakıldığında,

ABD tarafında günün odak noktasında TSİ 18’de Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması olacak. Powell’ın, ekonomik görünüm ve beklentiler ile para politikasına ilişkin paylaşacağı olası yeni detaylar dikkatle takip edilecek. Ayrıca TSİ 17’de San Francisco Fed Başkanı Mary Daly’nin konuşması da izlenecek.

Diğer yandan, ABD’de TSİ 16.45’te ekim ayına ilişkin öncü imalat ve hizmet sektörleri PMI verileri açıklanacak. ABD’de eylül ayında artan Delta varyantı vakaları ve tedarik zinciri sıkıntılarının etkisiyle imalat PMI 61,1’den 60,7 seviyesine hafif gerilemişti. Hizmet PMI da 55,1’den 54,9’a hafif düşüş sergilemiş, buna karşın güçlü büyüme bölgesindeki seyrini sürdürmüştü. Görece zayıf talep koşulları ve devam eden Delta varyantı endişeleri arasında hizmet sektörü faaliyetlerinde bu senenin en yavaş büyümesine işaret etmişti. Ekim ayında ise imalat PMI’ın 60,3 seviyesine ve hizmet PMI’ın da 55,1 seviyesine gerilemesi bekleniyor.

Avrupa tarafında da ekim ayına ilişkin öncü imalat ve hizmet sektörleri PMI verileri takip edilecek. Euro Bölgesi genelinde eylül ayında imalat PMI’lar kısmi düşüş sergilese de güçlü genişleme bölgesindeki seyrini sürdürmüştü. Hizmet PMI’lar ise Delta varyantı vakalarına ve arz kısıtlarına yönelik endişelerle kısmi düşüşler sergilemiş ancak genişleme bölgesinde kalmayı sürdürmüşlerdi. Ekim ayında ise bölge genelinde devam eden arz sıkıntılarının yanında enerji tedarikindeki sorunlar ve enerji fiyatlarındaki dalgalanma ve artan maliyetlerin de etkisiyle imalat ve hizmet PMI’ların hafif düşüş kaydetmeleri bekleniyor.

Ayrıca TSİ 13.30’da Rusya Merkez Bankası’nın faiz kararı takip edilecek. Bankanın artan enflasyonist beklentilerle faiz artırım döngüsüne devam etmesi beklenmekte. Bu kapsamda, politika faiz oranını 50 baz puan artışla %7,25 seviyesine yükseltmesi bekleniyor.

Yurt içi tarafta ise, TSİ 10’da eylül ayına ilişkin TOBB kurulan ve kapanan şirketler istatistikleri takip edilecek.

ŞİRKET HABERLERİ

Arçelik (ARCLK, Sınırlı Negatif): 2021’nin 3. çeyrek finansallarına göre şirketin ana ortaklık net dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre %36,3 azalışla 651,4mn TL olmuştur. Bizim beklentimiz 715mn TL, piyasa beklentisi ise 702mn TL idi. Tahminimizdeki sapmada diğer faaliyetlere ilişkin gelir beklentimize karşın gider kaydedilmesi etkili olmuştur. Şirket’in 3Ç2021 satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre %52 artışla 18.148mn TL olmuştur. Üçüncü çeyrek satışlarının %29,8’ini oluşturan yurtiçi satışlar %31,6 oranında artış kaydederken, yurtdışı satışlar %62,6 oranında yükselmiştir. Yurtdışı satışlardaki artışın 4,4 puanı organik büyümeden kaynaklanırken, kur etkisinin 22,6 puan olumlu etkisi olmuştur. Yurtdışı satışlardaki artışın 35,6 puanı ise şirket satın alımlarından kaynaklanmaktadır. Satışların maliyeti ise aynı dönemde %66,7 oranında artış kaydetmiştir. Buna bağlı olarak brüt kar %24,2 artışla 5.125mn TL olurken, brüt kar marjı 6,3 puan azalışla %28,2 olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderler ise %40,4 artışla 3.826mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden giderler 34,8mn TL’yi göstermiştir. 3Ç2020’de diğer faaliyetlerden 470,8mn TL gelir kaydedilmişti. Bu gelişmeler neticesinde faaliyet karı %32,5 düşüşle 1.265mn TL olurken, faaliyet karı marjı ise 8,7 puan azalışla %7’ye gerilemiştir. 3Ç2021 FAVÖK’ü ise %2,3 artışla 1.761mn TL’yi göstermiştir. FAVÖK marjı ise 4,7 puan azalışla %9,7 olmuştur. Yatırım faaliyetlerinden 1,4mn TL gelir, özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan da 1,5mn TL gelir yazılmıştır. Finansman tarafında ise net giderler 3Ç2020’ye göre %11,5 azalışla 497,6mn TL olmuştur. Böylece, 53,6mn TL’lik vergi gideri sonrasında, ana ortaklık net dönem karı geçen sene 3. çeyreğe göre %36,3 azalarak 651,4mn TL’ye gerilemiştir. Şirketin ana ortaklık karı üstünden hesaplanan net kar marjı da geçen sene aynı çeyreğe göre 5 puan azalarak %3,6 seviyesine gerilemiştir.
3. çeyrek karıyla birlikte şirketin 9 aylık ana ortaklık net dönem karı %35,1 artışla 2.275mn TL’yi göstermiştir.

Şirket 2021 yılı ciro artışı beklentisini de revize etmiştir. Buna göre 2021 yılında konsolide cironun yaklaşık %55 artmasını beklenmektedir (önceki %50 üzeri). %11 civarında gerçekleşmesi beklenen FAVÖK marjı, 220mn EUR civarında olması öngörülen yatırım harcamaları beklentisi ve %25 seviyesinde gerçekleşmesi tahmin edilen net işletme sermayesinin ciroya oranın beklentisi ise değişmemiştir.

Ek olarak, beyaz eşya üreticisi Whirlpool Global’in Türkiye’de Whirlpool markalı soğutucu ve çamaşır makinası üretim faaliyetlerinde bulunan %100 iştiraki Whirlpool Beyaz Eşya’nın Arçelik bünyesine katılması sonrasında 30.06.2021 tarihli kapanış finansal tabloların denetimi tamamlanmıştır. 31.12.2020 dönem sonu denetlenmiş finansal tabloları üzerinden 78,3mn EUR olarak hesaplanan ve Whirlpool Global’e ödenen hisse satın alma bedeline ek olarak kapanış tarihi itibariyle denetlenmiş finansal tablolar baz alınarak hesaplanan sabit kıymetler dışındaki varlık ve borçlardaki değişim için Whirlpool Global’e 480bin EUR ilave ödeme yapılmıştır.

Ayrıca, kapanış tarihi itibariyle geçerli kurlar ile yaklaşık 9mn EUR olarak hesaplanan vergi varlıkları, devir bedeli hesaplanırken dikkate alınmamış olup, 31 Aralık 2023 tarihine kadar bu tutarın tahsil edilebilen kısmı Arçelik tarafından Whirlpool Global’e ödenecektir.

TAV Havalimanları Holding (TAVHL, Sınırlı Pozitif): TAV Havalimanları’nın 2021 yılının üçüncü çeyreğinde ana ortaklık net dönem karı 632,3mn TL ile ortalama piyasa kar beklentisi olan 395mn TL’nin oldukça üzerinde, bizim kar beklentimiz olan 595mn TL’nin ise bir miktar üzerinde gerçekleşmiş ve iyi bir görüntü sergilemiştir. TAV Havalimanları’nın 2021 yılının 3. çeyreğinde toplam hizmet verilen yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemindeki 9,5 milyondan 24,1 milyona (Almatı Havalimanı Mayıs ayından itibaren dahil edilmiştir) çıkmıştır. TAV bir önceki çeyrekte (2Ç2021) ise 8,8 milyon yolcuya hizmet verilmişti. Bu duruma bağlı olarak TAV’ın satış gelirleri üçüncü çeyrekte 3Ç20210’deki 714,6mn TL’den 1.963,9mnmn TL’ye yükselmiştir. Diğer taraftan satışların maliyetleri görece daha düşük artış kaydederek 968mn TL olarak gerçekleşmiştir. Buna bağlı olarak TAV’ın brüt karı 3Ç2020’deki 228,4mn TL’den 3Ç2021’de 995,9mn TL’ye yükselmiştir. Operasyonel giderler aynı dönemde %65,2 oranında artarken, 42,8mn TL’lik diğer faaliyetlerden net gider ile birlikte net faaliyet karı 66,9mn TL’den 605mn TL’ye çıkmıştır. Yatırım faaliyetlerinden 3Ç2021’de 30,2mn TL, özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan da 173mn TL gelir (3Ç2020’de 123,3mn TL gider) kaydedilmiştir. Finansman tarafında da 3Ç2021’de sadece 88,4mn TL’lik net finansman gideri kaydedilmiştir. Böylece vergi öncesi kar 719,8mn TL olurken, 65mn TL’lik vergi gideri ve 3,8mn TL’lik Atatürk Havalimanı kaynaklı durdurulan faaliyetlerden gelirin ardından, ana ortaklık net dönem karı 632,3mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket 3Ç2020’de 444,9mn TL ana ortaklık net dönem zararı açıklamıştı.

Üçüncü çeyrek yüksek kar rakamıyla birlikte, Şirket’in Ocak-Eylül dönemi ana ortaklık net dönem karı 852,9mn TL olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde 1.515,7mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydedilmişti.

Ziraat GYO (ZRGYO, Sınırlı Pozitif): Ziraat GYO’nun 3Ç2021’deki (konsolide) net dönem karı 67,6mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket geçen yılın üçüncü çeyreğinde 24,3mn TL net dönem karı açıklamıştı. Şirket’in satış gelirleri 3Ç2021’de yıllık %11,1 oranında artarak 68,1mn TL’ye yükselirken, toplam kira (yurtiçi ve yurtdışı) gelirleri 50,1mn TL, konut satış gelirleri ise 13,8mn TL olarak gerçekleşmiştir. Kira gelirleri yıllık %139 oranında artış göstermiştir. Şirket’in brüt karı ise 21,2mn TL olarak gerçekleşmiş ve yıllık %15,1 oranında yükselmiştir. Brüt kar marjı ise %31,2 olarak (3Ç2020: %30,1) gerçekleşmiştir. Diğer yandan, Şirket’in net finansman gelirlerinin aynı dönemler itibarıyla 54,6mn TL artarak 3Ç2021’de 55,6mn TL’ye yükselmesi karı desteklemiştir.

Üçüncü çeyrek karı sonrasında Ziraat GYO’nun 9A2021’deki net dönem karı yıllık %143 artarak 140,2mn TL’ye çıkmıştır.

AG Anadolu Grubu Holding (AGHOL, Nötr): 19.08.2021 tarihinde yapılan KAP açıklamasına İştiraki Çelik Motor Ticaret A.Ş.’nin %100 bağlı ortaklığı olan saatlik araç kiralama şirketi Moov Dijital Ulaşım Çözümleri Ticaret A.Ş.’nin (MOOV) sermayesini temsil eden payların %75’inin Getir Perakende Lojistik A.Ş.’ne satılmasına yönelik bağlayıcı olmayan bir mutabakat sağlanarak ilgili pay devrine ilişkin gerekli süreçlerin başlatıldığı belirtilmişti.

Bu çerçevede, pay devrine ilişkin Rekabet Kurulu izni alınmış olup, bağlayıcı devir ve ortaklık sözleşmeleri taraflarca imzalanmıştır. 19.08.2021 tarihinde yapılan KAP açıklamamızda belirtildiği üzere, taraflarca sağlanmış mutabakata göre MOOV’un sermayesini temsil eden payların %75’inin devir bedeli, 16mn USD tutarı üzerine MOOV’un kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan araçlara ilişkin varlık ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi ile hesaplanacak tutarın %75 oranındaki kısmının eklenmesi/çıkarılması şeklinde hesaplanacaktır. Bu hesaplama sonucunda toplam payının devir bedelinin yaklaşık 23mn USD seviyesinde olacağı tahmin edilmekle birlikte kesin tutar devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte belli olacaktır. Devir işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir.

Doğan Holding (DOHOL, Nötr): DHI Investment B.V.’nin (“DHI”), banka ve finans kuruluşları ile mevcut ilişkilerini geliştirmek ve yeni ilişkiler tesis etmek suretiyle, yurtiçi ve yurtdışı hisse ve/veya varlık devralma projelerinin iyi koşullarla finansmanın sağlanmasının temin edilmesi amacıyla yurtiçi ve yurtdışı banka ve finans kuruluşları nezdinde yeni kredi limitleri tahsisi konusunda yetkilendirilmesine karar verilmiştir. Bu amacın gerçekleştirilmesi için, DHI’nin ödenmiş sermayesinin tamamı nakden karşılanacak olup, 60mn EUR tutarında artırılmasına ve artırılan bu tutarın DHI’nin Türkiye’de bulunan banka hesabına ödenecektir.

Logo Yazılım (LOGO, Nötr): Şirketin oy hakkı veren paylarının % 100’üne sahip olduğu Logo Elektronik Ticaret Hizmetleri Anonim Şirketi ile Logo Kobi Dijital Hizmetler Anonim Şirketi’ni tüm aktif ve pasifleriyle bir kül halinde devralması suretiyle Şirketin çatısı altında birleşmelerine karar verilmiştir.

Sasa Polyester (SASA, Sınırlı Pozitif): Şirket Sasa Polyester Sanayi A.Ş. olarak azami 500mn TL’ye kadar Sasa hissesi geri alımı yapılması karar vermiştir. Sasa hisselerinin Sasa Polyester Sanayi A.Ş. tarafından Borsa’dan satın alınmasına, şirket iç kaynaklarından karşılanmak üzere geri alım için ayrılacak azami fon tutarının 500mn TL olmasına, geri alınacak azami pay sayısının ise bu tutarı geçmeyecek şekilde belirlenmesine karar verilmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Halka Arz: SPK yayımladığı haftalık bülteninde, İhlas Haber Ajansı AŞ’nin hisse başı 4,60 liradan ve Ulusal Faktoring AŞ’nin hisse başı 2,49 liradan halka arz başvurusunu onayladığını duyurdu.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Alcatel (ALCTL): Şirket ile Türk Telekomünikasyon (TTKOM) arasında, 2016 yılında imzalanmış olan Sistem, Donanım, Yazılım, Bakım ve Destek Hizmetleri Çerçeve Sözleşmesi kapsamında toplamda 6 milyon ABD doları tutarında, GPON ürünlerine ilişkin satış, bakım ve destek hizmetlerini içeren yeni iş emri imzalanmıştır.

RTA Laboratuvarları (RTALB): Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından SARS-Cov-2 (2019-nCov) RT-q PCR tanı kitinin temini hususunda akdedilen Sağlık Market Tıbbi Malzeme Çerçeve Anlaşması Kapsamında firmaya 1,5mn adet ürün siparişi verilmiştir.

FAİZ PİYASALARI

Perşembe günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %18 seviyesinde oluştu. TCMB dün 56,6 milyar TL’lik (%18’den, 7 gün vadeli) repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise tamamı haftalık repo ihaleleri kaynaklı 281,6 milyar TL oldu.

ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %1,66 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %1,64-%1,68 bandında hareketin ardından %1,68 seviyesinden günü kapattı.

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisinde faizlerde kısa vadeli tarafta düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta ise yükselişler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda verim eğrisinde faizlerde kısa vadeli tarafta 30 baz puana yaklaşan düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta ise 35 baz puana yaklaşan yükselişler görüldü.

Kaynak: Ziraat Yatırım Sabah Stratejisi