Borsa Şirket Haberleri / Ziraat Yatırım – (22.02.2022)

SABAH STRATEJİSİ

Rusya – Ukrayna gerilimi ile ilgili haber akışı fiyatlamalarda belirleyici olmaya devam ediyor. Putin’in Ukrayna’daki ayrılıkçı güçleri tanıması sonrasında risk iştahında belirgin zayıflama var. ABD on yıllık tahvil faizi %1,85’li seviyelere kadar gerilerken, brent petrol yakın zirvesi olan 95 Dolar seviyelerine kadar yükseliş kaydetti. Ons Altın da 1.900 seviyesinin üzerinde. Borsalar tarafında ise ABD ve Avrupa vadelilerinde %1,5 -%2 arasında düşüş gözlenirken, MSCI Asya Pasifik endeksi %2 civarında düşüyor. Haber akışına bağlı olarak BIST100 endeksi de güne %1,5 – 2,0 arasında düşüşle başlayabilir. Yurtdışında borsa endekslerinde düşüşlerin şimdilik söz konusu oranlarda kalması ve BDDK’nın taşıt alımına ilişkin kredi tutarlarında değişikliğe gitmesi endeksi 50 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.995 – 2.000 bölgesinde ilk etapta tutabilir. Sonrasında, haber akışları ve yurtdışı fiyatlamalar endeks tarafında etkisini gösterebilir.

MAKROEKONOMİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ocak ayına ilişkin gelen yabancı ziyaretçi sayısı verisi açıklandı. Gelen yabancı ziyaretçi sayısı, bu yıl ocak ayında, ocak aylarının tarihsel ortalamasının üzerinde gerçekleşti ve geçen yılın aynı ayında pandemi kısıtlamalarının etkili olmasıyla yıllık bazda %151,4 artış kaydederek turizm gelirlerinde 12 aylık kümülatif bazda toparlanmanın sürdüğünü gösterdi. Bununla birlikte, mevsimselliğin etkisiyle yabancı ziyaretçi sayısında ocak ayında aylık %32,3 düşüş gözlendi. Dolayısıyla gelen yabancı ziyaretçi sayısında aylık yavaşlama görsek de yıllık performansın olumlu seyretmesi turizm gelirinde, dolayısıyla net hizmet gelirinde kümülatif bazda toparlanmanın süreceğine işaret ediyor.

Ayrıca aralık ayına ilişkin tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE), aylık %9,82, yıllık ise %45,61 oranında artış sergileyerek yükselişini sürdürdü. Aylık artışın en yüksek olduğu alt gruplar, makine bakım masrafları (%19,27) ve gübre ve toprak geliştiriciler (%18,20) olurken, yıllık artışın en yüksek olduğu alt gruplarda ise gübre ve toprak geliştiriciler (%152,42) ve çiftlik binaları, ikamet amaçlı olmayanlar (%69,89) öne çıktı.

Avrupa genelinde şubat ayına ilişkin öncü imalat ve hizmet PMI’lar, büyüme bölgesindeki güçlü seyirlerini sürdürdü. Şubatta imalat PMI’lar, Almanya’da 59,8’den 58,5’e ve Euro Bölgesi’nde 58,7’den 58,4’e hafif gerilerken, İngiltere’de 57,3’te yatay seyretti ve Fransa’da ise 55,5’ten 57,6’ya artış sergiledi. Şubatta hizmet PMI’larda ise bölge genelinde kısıtlamaların hafifletilmesine yönelik atılan adımların etkisiyle güçlü artışlar gözlendi. Buna göre hizmet PMI’lar, Almanya’da 4,4 puanlık artışla 56,6’ya, Euro Bölgesi’nde 4,7 puanlık artışla 55,8’e, Fransa’da 4,8 puanlık artışla 57,9’a ve İngiltere’de ise 6,7 puanlık artışla 60,8’e yükseldi.

  • Türkiye’nin en büyük dış ticaret ortaklarından Almanya’da ise imalat PMI, artan taleple güçlü sipariş büyümesine ve tedarik zinciri sıkıntılarının hafiflemesine karşın koronavirüs vakaları nedeniyle oluşan iş gücü kayıpları ve devamsızlıkların etkisiyle hafif geriledi. Almanya’da hizmet PMI ise, kısıtlamaların hafifletilmesine yönelik adımların etkisiyle son 6 aydaki en güçlü büyümeye işaret etti. Özellikle, hizmet sektöründe yeni alınan işler eylül ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.
  • Ayrıca Avrupa’da hizmet PMI’lardaki güçlü toparlanmanın, Google’ın perakende ve eğlence yerleri (restoran, AVM, müze ve sinemalar vb.) kategorisine yönelik mobilite verileriyle de uyumlu olduğu gözlenmekte. Google Mobilite Endeksi, belirli yerlerdeki topluluk hareketinin pandemi öncesi döneme göre değişimini gösterdiğinden, sosyal hareketlilikteki artış ekonomik faaliyetlerde de canlanmanın bir göstergesi olmaktadır. Bu kapsamda, özellikle Avrupa ülkelerinde ocak ayının başlarında sert düşüş sergileyen mobilite endeksinde, şubat ayında toparlanmanın belirginleşmesi hizmet PMI verilerindeki yükselişleri teyit ediyor. Öte yandan, sosyal hareketlilikteki artışta Türkiye ekonomisinin diğer ülkelerden daha pozitif ayrıştığı görülüyor.

Ayrıca Almanya’da ÜFE ocak ayında aylık %2,2 artarken, yıllık bazda yükselişini sürdürdü ve %24,2’den %25’e ulaşarak rekorunu yeniledi. Yıllık bazda ocak ayında en yüksek artışlar yine enerji ürünlerinde görüldü.

Yurt dışında bugün veri takvimine bakıldığında,

  • ABD tarafında, ekonomik aktivitenin güncel seyrine ilişkin TSİ 17.45’te şubat ayı öncü IHS Markit PMI verileri açıklanacak. ABD’de ocak ayında PMI’lar güçlü genişleme bölgesindeki seyrini sürdürmüştü. Şubat ayında ise, artan jeopolitik riskler ile enflasyon endişelerinin yanında, sıkılaşma sürecine yönelen Fed ve Omicron varyantının ekonomik koşullara ve tedarik zincirlerine etkileri gölgesinde PMI’ların seyri takip edilecek. Şubatta öncü verilere göre ABD’de imalat PMI’ın 55,5’ten 56’ya ve hizmet PMI’ın da 51,2’den 53’e hafif yükselmesi bekleniyor.
  • Ayrıca ABD’de TSİ 18’de şubat ayına ilişkin Conference Board tüketici güveni endeksi izlenecek. Ocak ayında Conference Board tüketici güveni endeksi, artan enflasyonist baskılar ve Omicron varyantının etkileriyle 115,2’den 113,8’e kısmi gerilemişti. Endeksin şubat ayında ise 110 seviyesine hafif gerilemesi bekleniyor.
  • Bunun yanında, TSİ 23.30’da Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic’in konuşması takip edilecek. Fed üyelerinin konuşmaları mart toplantısı yaklaşırken Fed’in para politikasına ilişkin sinyaller açısından yakından izlenmekte.
  • Diğer yandan, Almanya’da imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret sektörlerinden anket katılımcısı 7.000’in üzerinde firmayı kapsayan IFO iş dünyası endeksinin şubat ayı verisi TSİ 12’de açıklanacak. Ocak ayında IFO iş dünyası endeksi, sanayideki arz kısıtlarının ve perakende sektöründeki teslimat darboğazlarının hafiflediğine yönelik gelen işaretlerin etkisiyle hafif artış sergilemişti, endeksin şubatta 95,7’den 96,5’e yükselmesi bekleniyor.

Yurt içinde ise, TSİ 10’da şubat ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörleri güven endeksleri, reel sektör güven endeksi ve kapasite kullanım oranı verileri takip edilecek. Ocak ayında üretime ilişkin öncü endeksler, inşaat sektörü hariç yükselirken, kapasite kullanım oranı ise gerilemişti. Kurlardaki oynaklığın azalmasının anket göstergelerine olumlu yansıdığı görülmüştü. İran’dan gelen gaz akışındaki sorunlar nedeniyle BOTAŞ tarafından 20 Ocak’ta yapılan duyuruyla yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santralleri ile sınırlı olmak üzere doğal gaz iletiminde kısıtlamaya gidilmişti. Şubat ayının ilk haftasında ise İran’dan doğal gaz akışının normale döndüğü açıklanmıştı. Söz konusu dönemde elektrik tüketiminde sınırlı diyebileceğimiz bir gerileme gözlenmişti. Kurdaki yatay seyrin ve enerji gelişmelerinin anket göstergelerine yansımaları izlenecek.

TCMB Analitik Bilanço verilerine göre 18 Şubat haftasında toplam rezervin azaldığını ve net rezervin arttığını hesaplamaktayız. Toplam rezervin 1,1 milyar USD azalarak 113,7 milyar USD’ye gerilediğini, net uluslararası rezervin 3,7 milyar USD artarak 19,5 milyar USD seviyesine yükseldiğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

Anadolu Isuzu (ASUZU, Pozitif): Anadolu Isuzu, 2021 yılı 4. çeyrek ana ortaklık net dönem karını 171,2mn TL olarak açıklamıştır. Bir önceki yılın aynı döneminde ise Şirket 49,9mn TL net dönem karı açıklamıştı. Şirket geçen yılın son çeyreğinde 547,7mn TL olan satış gelirlerini, bu dönemde %117,8 oranında arttırarak 1.193mn TL’ye çıkarmıştır. Brüt kar ise %128,4 oranında artmış ve 278,4mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirketin operasyonel giderleri %73 oranında artarak 92,7mn TL olurken, net faaliyet karı da 127,6mn TL (4Ç2020’de 66,1mn TL net faaliyet karı) olarak gerçekleşmiştir. Bunun yanında Şirketin FAVÖK’ü 4. çeyrekte 200,4mn TL olurken FAVÖK marjı yıllık 2,2 puan artmış ve %16,8 olmuştur. Finansman tarafında net 37,4mn TL gelir kaydedilirken, 6,1mn TL vergi geliri sonrası Şirket’in 2021 yılı son çeyrek net dönem karı 171,2mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Son çeyrek kar rakamıyla birlikte Şirketin 2021 yılı net dönem karı 211,4mn TL’ye ulaşmıştır. 2020 yılında Şirket sadece 13,6mn TL net dönem karı kaydetmişti.

Coca Cola İçecek (CCOLA, Pozitif): Şirket 4Ç2021’de 231,3mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Piyasa beklentisi şirketin 109mn TL net dönem karı açıklaması yönündeydi. Şirket 4Ç2020’de 84mn TL ana ortaklık net dönem zararı açıklamıştı. Satış gelirleri 4. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %74,8 oranında artan Şirket’in brüt karı ise %70,1 oranında artarak 1,9 milyar TL’ye yükselmiştir. Brüt kar marjı da 0,9 puan azalışla %34,7 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde operasyonel giderler %54 oranında artmış ve 1,3 milyar TL’yi göstermiştir. Diğer faaliyetlerden 66,7mn TL gider kaydedilmiş ve böylece faaliyet karı %108,2 oranında artarak 520,2mn TL olmuştur. Faaliyet karı marjı da, 1,5 puan artışla %9,3’e yükselmiştir. Şirketin FAVÖK’ü 4. çeyrekte 911,7mn TL olurken FAVÖK marjı yıllık 0,6 puan artmış ve %16,4 olmuştur. Yatırım faaliyetlerinden 4Ç2021’de 54,2mn TL gider kaydedilirken, finansmandan ise net 243mn TL gelir kaydedilmiştir. 4Ç2020’de finansmandan net 178,7mn TL gider kaydedilmişti. 528,3mn TL’lik vergi gideri sonrası net dönem karı 180,4mn TL olurken, azınlık payı zararı düşüldükten sonra ana ortaklık net dönem karı 231,3mn TL olarak gerçekleşmiştir. Ana ortaklık net dönem karı üzerinden hesaplanan net kar marjı da %4,2 olmuştur.

Son çeyrekteki ana ortaklık net dönem karıyla birlikte şirketin 2021 yılı ana ortaklık net dönem karı 2,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşmiştir. 2020 yılındaki ana ortaklık net dönem karı 1,2 milyar TL idi.

2021 gerçekleşmelerinin ardından şirket 2022 beklentilerini açıklamıştır. Satış hacminde, yüksek tek hane ile düşük çift hane aralığında; proforma bazda ise orta tek haneli satış hacmi büyümesi beklenmektedir. Satış gelirlerinde, düşük- orta 40’lı yüzdelerde kur etkisinden arındırılmış net satış geliri büyümesi öngörülmektedir. FAVÖK marjı ise görece karlılığı düşük CCBU’nun (Coca-Cola Bottlers Uzbekistan) etkisi ve emtia fiyatlarının baskısı dahil edildiğinde 2021 yılına paralel ile 100 baz puan düşüş aralığında tahmin edilmektedir.

Ayrıca, Şirket hisse başına brüt 2,36 TL (net 2,12 TL) kar payı dağıtımını Genel Kurul onayına sunmaya karar vermiştir. Son kapanış fiyatına göre temettü verimi %2,1 olarak hesaplanmaktadır.

Girişim Elektrik Sanayi (GESAN, Pozitif): Şirketin ana ortaklık net dönem karı 2021 yılı 4. Çeyrekte geçen seneye göre %88,8 artarak 203,6mn TL’ye ulaşmıştır. Şirket’in satış gelirleri 4Ç2021’de bir önceki yılın aynı dönemine göre %265,1 büyüyerek 929,6mn TL’ye yükselmiştir. Brüt kar ise %118,2 artarak 344,6mn TL’ye ulaşmıştır. Operasyonel giderler aynı dönemde %21,7 artarak 25,8mn TL olurken, diğer faaliyetlerden 1,1mn TL gelir kaydedilmiştir. Bu gelişmeler neticesinde net faaliyet karı 319,8mn TL’ye yükselmiştir. Son çeyrekte yatırım faaliyetlerinden 10,7mn TL gelir kaydeden şirket, finansman tarafında da 55,8mn TL gider kaydetmiştir. Son olarak 38,7mn TL’lik vergi gideri sonrasında şirket 203,6mn TL ana ortaklık net dönem karı elde etmiştir.

4. çeyrek rakamlarıyla birlikte Şirketin 2021 yılındaki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yıla göre %8,8 artarak 220,5mn TL olmuştur.

Kervan Gıda (KRVGD, Sınırlı Pozitif): Şirketin iştiraki Kervan USA LLC’de sahip olduğu %50’lik paya ek olarak kalan %50’lik payın da satın alımı gerçekleştirilmiştir ve şirketteki toplam pay %100’e çıkarılmıştır. Yeni alınan %50’lik payın satın alım bedeli 1,6mn USD’dir. 2021 yılsonu hasılatı yaklaşık 28mn USD olan Kervan USA iştiraki ile Şirket, 2022 yılında yaklaşık 40% büyüme hedeflediğini açıklamıştır.

Kordsa Teknik Tekstil (KORDS, Sınırlı Pozitif): Kordsa 4Ç2021’de 270,3mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Şirket, bir önceki yılın dördüncü çeyreğinde 59,1mn TL ana ortaklık karı kaydetmişti. Bizim beklentimiz Şirket’in bu çeyrekte 221mn TL kar elde edebileceği yönündeyken, piyasanın ortalama kar beklentisi olan 224mn TL idi. Şirket’in satış gelirleri 4Ç2021’de 2.702mn TL gerçekleşerek (Beklenti: 2.673mn TL) yıllık %86,2 oranında büyürken, brüt kar %91 oranında artmış ve 562,5mn TL’ye çıkmıştır. Operasyonel giderleri ise 312,1mn TL gerçekleşen Şirket’in FAVÖK’ü 4Ç2021’de 356,2mn TL ile (Beklenti: 366mn TL) bir önceki yılın son çeyreğine göre %69,6 oranında artış göstermiştir. FAVÖK marjı ise artan hammadde maliyetleri ile birlikte 1,3 puan azalarak %13,2 olmuştur. Finansman tarafında net 246,9mn TL gider kaydedilmiştir.

Dördüncü çeyrek karı sonrasında Şirket’in 2021’deki ana ortaklık net dönem karı 768,6mn TL olmuştur. 2020 yılında 153mn TL ana ortaklık net dönem karı yazılmıştı.

Selçuk Ecza Deposu (SELEC, Sınırlı Pozitif): Şirket’in 4Ç2021’deki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %96,8 artarak 203mn TL’ye yükselmiştir. Piyasanın ortalama kar beklentisi 171mn TL idi. Satış gelirleri geçen yılın dördüncü çeyreğinde 5.598mn TL iken 4Ç2021’de 8.014mn TL’ye ulaşarak %43,2 büyüme kaydetmiştir. Brüt kar ise %54,7 artmış ve 530mn TL olmuştur. Brüt kar marjı da 0,5 puan iyileşerek %6,6 olarak gerçekleşmiştir. Şirketin operasyonel giderleri bu dönemde 337,5mn TL olmuştur. Bunun yanında Şirketin FAVÖK’ü dördüncü çeyrekte 214mn TL olurken (Beklenti 213mn TL) FAVÖK marjı yıllık 0,5 puan artmış ve %2,7 olmuştur. Diğer yandan, yatırım faaliyetlerinden net 76,8mn TL gelir elde edilirken finansman tarafında oluşan gider geçen seneye göre %29,4 azalarak 1,7mn TL gerçekleşmiştir. Son olarak şirket 68,9mn TL vergi gideri kaydederek 2021 yılı dördüncü çeyrek net dönem karını 203mn TL olarak kaydetmiştir.

4. çeyrek kar rakamlarıyla birlikte Şirketin 2021 yılındaki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yıla göre %57,2 artarak 922,7mn TL olmuştur.

Türkiye Sigorta (TURSG, Pozitif): Şirket’in 2022 Ocak sonu toplam brüt prim üretimi 1.825mn TL’ye ulaşarak bir önceki yılın aynı dönemine göre %92 oranında artış göstermiştir.

Zorlu Enerji (ZOREN, Nötr): Şirketin iştirakleri aracılığı ile Türkiye’de yürütülen elektrikli araç şarj istasyonu satışı, kurulumu ve işletmesini kapsayan faaliyetleri ile bu konudaki projelerinin Avrupa Birliği ve çevre ülkelere taşınması ve ilgili ülkelerde bu kapsamda faaliyet gösterilmesi amacıyla; Şirketin Polonya’da, Hollanda’da kurulu %100 bağlı ortaklığı ZES N.V.’nin %100 doğrudan hissedar olduğu, “ZES Spolka Z.O.O.” unvanlı bir şirket kurulduğu açıklanmıştır.

Ayrıca, Şirketin %100 bağlı ortaklığı Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi AŞ’nin Manisa’da kurmayı planladığı Alaşehir 3 Jeotermal Enerji Santrali’nin ön lisansında yer alan kurulu gücün, kaynağın ve rezervuarın doğru yönetilmesi amacıyla, 50MWm/50MWe’tan 10MWm/10MWe’a tadil edilmesi için Şirket tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na yapılan başvuru kabul edilerek ön lisans tadil edilmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Otomotiv: BDDK, otomotivde araç fiyatlarının artmasının ardından taksitlendirmeye konu araç limitlerinde ve bu araçlar için kullanılabilecek kredi oranlarında değişikliğe gitti. Buna göre, nihai fatura değeri 400 bin TL ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 48 ay, değeri 400 bin TL’nin üzerinde olup 800 bin TL’nin üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 36 ay olarak belirlenmesi kararı alındı. Diğer taraftan, nihai fatura değeri 800 bin TL’nin üzerinde olup 1 milyon 200 bin TL’nin üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 24 ay, değeri 1 milyon 200 bin TL’nin üzerinde olup 2 milyon TL’nin üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 12 ay olarak belirlenmesine karar verildiği açıklandı.

Taşıt kredisi ise, değeri 100 bin TL ve altında olan taşıtların yüzde 70’ini, fatura değeri 100 bin TL’yi aşan araçlarda, bedelin 100 bin TL’ye kadar olan kısmı için yüzde 70, 100 bin TL’nin üstünde olan kısım için yüzde 50 olarak uygulanıyordu. Değişikliğin ardından kredi kullanılabilecek oran araç değerine göre kademeli hale getirildi. Yeni yapılan değişiklikle taşıt teminatlı krediler hariç, tüketicilere binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranının;

Nihai fatura değeri 400 bin TL ve altında olan taşıtlar için yüzde 70’i aşamamasına,
400 bin TL’nin üzerinde olup 800 bin TL’nin üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde 50’yi aşamamasına,
800 bin TL’nin üzerinde olup 1 milyon 200 bin TL’nin üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde 30’u aşamamasına,
1 milyon 200 bin TL’nin üzerinde olup 2 milyon TL’nin üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde 20’i aşamamasına ve
2 milyon TL’nin üzerinde olan taşıtlar için yüzde 0 olarak belirlenmesine karar verildi.

Mobilya: Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile bugün bir araya geldiklerini anımsatarak, bu görüşmede ülke ekonomisine ilişkin detaylı görüşmelerde bulunduklarını söyledi. MOSFED’e bağlı 15 üye dernekle birlikte alınan karar kapsamında tüm mobilya ürünlerinde yüzde 8 indirim kampanyası başlattıklarını, bu kararın birçok sektöre canlılık katacağını vurguladı. Güleç, “Birlikten Berekete Kazanan Türkiye” kampanyasına yüzde 8 indirimle katıldıklarını, kampanya sayesinde tüketicilerin yüzde 8 indirimle mobilya ihtiyaçlarını karşılayabileceğini bildirdi. MOSFED öncülüğünde düzenlenen yüzde 8 indirim kampanyasına alanında öncü olan 1.500’den fazla marka ve 15 dernek katılıyor.

Turizm: Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2022 yılı Ocak ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 151,41 oranında bir artış göstererek 1 milyon 281 bin 666 oldu.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Oylum Sinai Yatırımlar (OYLUM): Şirket büyüme yatırımları kapsamında tamamlanmakta olan 3.966 m2 kapalı alanın çatısına kurulmak üzere yapmış olduğu 600 kWe gücünde Güneş Enerjisi Santrali başvurusu Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından uygun bulunmuş ve bağlantı görüşü verilmesine karar verilmiştir. Şirketin elektrik tüketiminin Güneş Enerjisi Santralinden karşılanacağı açıklanmıştır.

Ayrıca Şirket, aktifinde yer alan tüm yabancı para mevduatları Kur Korumalı TL Mevduat Programı’na aktarmış ve toplamda 15,8mn TL tutarında 6 ay vadeli mevduat hesabı açtığını açıklamıştır.

FAİZ PİYASALARI

Pazartesi günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %14 seviyesinde gerçekleşti. TCMB dün 59 milyar TL’lik (%14’ten, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise haftalık repo ihaleleri kaynaklı 293 milyar TL oldu.

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisinde kısa ve uzun vadeli tarafta yatay seyir görülürken, orta vadeli tarafta ise yükselişler gözlendi. Bu kapsamda, günlük bazda kısa ve uzun vadeli tarafta yatay hareket gözlenirken, orta vadeli tarafta 25 baz puana yaklaşan yükselişler görüldü.

Kaynak: Ziraat Yatırım Sabah Stratejisi