SABAH STRATEJİSİ
Dünkü ABD tutanaklarının yeni bir beklenti yaratmaması ile ABD borsaları günü yatay kapattı. Bu arada tutanaklar sonrasında bu yıl için 7 adet faiz artırımının 6’ya düşmesi piyasaların aslında faiz artırımı konusunda agresif tarafta kaldığına işaret ediyor. Bu sabah ise vadelilerde satıcılı bir görüntü var. Rusya – Ukrayna konusunda farklı açıklamalar/sınırda bazı ihlal iddiaları ve Fed’in ne derece agresif olacağına yönelik belirsizlik piyasalarda baskı unsuru olarak duran ana gelişmeler. Diğer yandan, İran’la yapılacak olası bir nükleer anlaşma haberlerinin petrol fiyatlarını aşağıya çekmesi, Rusya – Ukrayna kaynaklı sert fiyatlamaların şu aşamada olmayacağına işaret ediyor. Yurtdışı fiyatlamalar bağlı olarak BIST100 endeksi de bugün baskı altında kalabilir. Teknik olarak da 2.055/65 yatay direnç bölgesini geçemeyen endekste işlem hacminin düşmesi kar satışlarına işaret ediyor. Bugünkü TCMB toplantısında ise faizin sabit kalması beklenirken, bu yöndeki bir kararın piyasa üzerinde bir etki yapması düşünülmüyor.
MAKROEKONOMİ
Dün Fed’in 25-26 Ocak tarihli FOMC toplantısına ilişkin tutanakları yayınlandı. Tutanaklarda üyelerin, enflasyon riskinin yukarı yönlü olduğunu, yakında faizleri artırmanın uygun olacağını ve enflasyonun yüksek kalması durumunda daha hızlı bir faiz artış patikasının gerekebileceğini ifade ettikleri gözlendi. Ayrıca çoğu üyenin 2015’teki döngüden daha hızlı bir faiz artış patikasının uygun olacağını düşündükleri görüldü. Öte yandan üyeler, enflasyonun 2022’de ılımlılaşmasını beklediklerini de ifade ettiler. Bunun yanında birkaç üyenin, varlık alımlarını marttan önce sonlandırmak istediği gözlendi. Kayda değer miktarda bilanço daraltılmasının muhtemelen uygun olacağı bununla birlikte, bilanço daraltılmasına ilişkin henüz belirli bir karar verilmediği ve bilançoya dair planların ise ilerleyen toplantılarda belirleneceği ifade edildi. Diğer yandan üyelerin, Omicron varyantının ana etkisinin 2022 yılının ilk çeyreğinde görülmesini bekledikleri görülürken, birçok üyeye göre ABD iş gücü piyasasının ise tam istihdama yakın veya tam istihdama ulaşmış durumda göründüğü gözlendi.
Yurt içinde, TCMB tarafından aralık ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu istatistikleri yayınlandı. Buna göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu aralık ayında aylık 2,3 milyar USD artışla 161,6 milyar USD seviyesine yükseldi, yıllık ise 1,8 milyar USD azalış sergiledi. Kısa vadeli kredi borcu ise aralık ayında aylık 0,2 milyar USD azalışla 7,8 milyar USD seviyesine gerilerken, yıllık ise 1,8 milyar USD geriledi.
• Sektör dağılımına göre bakıldığında, aralık sonu itibarıyla, 161,6 milyar USD tutarındaki uzun vadeli toplam kredi borcunun %40’ını finansal kuruluşların, %60’ını ise finansal olmayan kuruluşların borcu oluşturdu. Bunun yanında, 7,8 milyar USD tutarındaki kısa vadeli toplam kredi borcunun %83,8’ini finansal kuruluşların, %16,2’sini ise finansal olmayan kuruluşların borcu oluşturdu.
Ayrıca aralık ayına ilişkin konut fiyat endeksi (KFE), aylık %7,9, yıllık ise %59,9 artarken, reel bazda da yükselişini sürdürdü ve yıllık reel %17,9 arttı. Böylece konut fiyat endeksinde aylık bazda yükseliş devam ederken, yıllık bazda ise artış rekorunu yeniledi. Aralık ayında konut satışları aylık %26,7 ve yıllık %113,7 artarak güçlü konut talebinin sürdüğüne işaret etmişti. Özellikle ipotekli satışlar ise 2021 yılının en yüksek seviyesinde gerçekleşmişti.
ABD tarafında, iç talebin seyrine ilişkin ipucu veren olan perakende satışlar, ocak ayında %3,8 artışla beklentilerin (%2) üzerinde gelerek güçlü toparlanma sergiledi. Artan enflasyonist baskılara karşın perakende satışlarda ocakta aylık bazda son 10 ayın en güçlü yükselişi gözlendi. Özellikle, istihdam piyasasındaki toparlanmayla tüketicilerin otomobil ve mobilya gibi dayanıklı mallara yönelik harcamalarının arttığı görülmekte. Artan Omicron varyantı vakaları nedeniyle ise ocak ayında hizmet sektörüne yönelik harcamaların azaldığı (bar ve restoran harcamalarında %0,9 düşüş vb.) gözleniyor.
Ayrıca ABD’de sanayi üretimi ocak ayında devam eden tedarik zinciri sıkıntıları ve Omicron varyantının etkilerine rağmen %1,4 artışla beklentilerin (%0,4) üzerinde artış kaydetti. Sanayi üretiminde alt gruplara bakıldığında, ocakta enerji üretiminde, artan ısınma talebiyle aylık %9,6 artışla tüm gruplardaki en sert yükseliş görüldü. Dayanıklı tüketim mallarında en büyük artış, elektronik eşyalarda (%5) görülürken, en sert düşüş ise otomotiv üretiminde (-%5) görüldü. Dayanıksız tüketim mallarında ise en büyük artış, gıda ve tütün ürünlerinde (%1) ve en sert düşüş ise giyim ürünlerinde (%9) gözlendi. Ayrıca kapasite kullanım oranı ocakta %76,6’dan %77,6’ya yükseldi.
Bunun yanında, Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi aralık ayında devam eden arz sıkıntılarına, artan enerji maliyetlerine ve Omicron varyantı kapsamında uygulanan kısıtlayıcı tedbirlere rağmen aylık bazda %1,2 artışla beklentilerden (%0,3) oldukça güçlü geldi. Özellikle aralık ayında sanayi üretimindeki artışta, yatırımların göstergesi olan sermaye malları üretimindeki güçlü artış, imalatçıların gelecek döneme ilişkin olumlu beklentilerini yansıttı.
Diğer yandan, İngiltere’de ocak ayına ilişkin TÜFE, aylık %0,1 oranında hafif gerilerken, yıllık bazda ise beklentilerle uyumlu olarak %5,4’ten %5,5’e hafif yükseldi ve böylece Mart 1992’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu sene BoE enflasyonun nisan ayında %7 ile tepe noktasına ulaşmasını bekliyor. Artan enflasyonist baskılar nedeniyle BoE, bu ayın başlarında politika faiz oranını 25 baz puan artışla %0,50’ye yükseltmişti. Özellikle, yıllık bazda TÜFE’deki artışın sürmesiyle piyasalar, BoE’nin, mart ayında ve daha sonraki birkaç toplantısında faiz oranlarını artırmasını bekliyor.
Yurt dışında bugün veri takvimine bakıldığında,
ABD tarafında TSİ 16.30’da 12 Şubat haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edilecek. ABD’de 5 Şubat haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları 239 bin kişiden 223 bin kişiye gerileyerek beklentilerin üzerinde düşmüştü ve istihdam piyasasına ilişkin olumlu sinyal vermişti. 12 Şubat haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvurularının düşüşünü sürdürerek 219 bin kişi seviyesine gerilemesi bekleniyor.
Ayrıca ABD’de TSİ 16.30’da ocak ayına ilişkin konut piyasası verileri açıklanacak.
Bunun yanında, TSİ 19’da St. Louis Fed Başkanı James Bullard’ın ve TSİ 17’de ECB Yönetim Kurulu Üyesi Philip Lane’nin konuşmaları takip edilecek.
Diğer yandan, bugün başlayacak ve 2 gün sürecek G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı takip edilecek. Söz konusu toplantıda, küresel çapta artan enflasyonist baskılara karşı alınacak aksiyonlar ve para politikası normalizasyon süreçlerine yönelik yetkililer tarafından verilebilecek olası sinyaller takip edilecek.
Yurt içinde ise, TSİ 14’te TCMB PPK toplantısı takip edilecek. TCMB, yılın ilk toplantısında faiz indirim döngüsünü sonlandırarak politika faizini %14 seviyesinde sabit bırakmıştı. Metinde dezenflasyonist sürece ve Türk lirasını öncelikleyen politika çerçevesine yönelik ifadeler dikkat çekmişti. Kurul, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan adımlar ile birlikte, enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmüş ve alınmış olan kararların birikimli etkilerinin yakından takip edildiği ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında Türk lirasını öncelikleyen geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütüldüğünü vurgulamıştı. Piyasa Katılımcıları ve Foreks Anketi’ne göre TCMB’nin bugünkü toplantısında faizlerde değişiklik yapması beklenmiyor.
Ayrıca TSİ 10’da TCMB tarafından aralık ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri yayınlanacak. Kısa vadeli dış borç stoku, kasım ayında aylık 1,4 milyar USD azalırken, yıllık ise 13,9 milyar USD artışla 124,1 milyar USD seviyesinde gerçekleşmişti.
Bunun yanında, TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayınlanacak.
• Yurt içi yerleşiklerin dolarizasyon hareketine BDDK’nın yayınladığı günlük verilerden de bakıyoruz. 11 Şubat haftasında toplam DTH miktarı 2,06 milyar USD (bireysel 0,60 milyar USD azalış ve kurumsal 1,46 milyar USD düşüş) azaldı. Toplam YP mevduatın toplam mevduat içerisindeki oranı %61,6’dan %60,1’e geriledi. TL kredilerde haftalık %0,82 artış, YP kredilerde %0,06 artış, toplam kredilerde ise kur etkisinden arındırılmış bazda baktığımızda %0,5 artış görmekteyiz.
• TCMB Analitik Bilanço verilerine göre 11 Şubat haftasında toplam rezervin arttığını ve net rezervin azaldığını hesaplamaktayız. Toplam rezervin 0,4 milyar USD artarak 115 milyar USD’ye yükseldiğini, net uluslararası rezervin 0,3 milyar USD azalarak 16,1 milyar USD seviyesine gerilediğini öngörmekteyiz.
ŞİRKET HABERLERİ
Aygaz (AYGAZ, Sınırlı Pozitif): Aygaz’ın 2021 yılının son çeyreğinde net dönem karı 149,4mn TL ile ortalama piyasa net kar beklentisi olan 115mn TL’nin üzerinde, bizim net dönem kar beklentimiz olan 264mn TL’nin ise altında gerçekleşmiştir. üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada, şirketin satış gelirleri ve FAVÖK’ünün beklentimize paralel (ciro tahminimiz 5.722mn TL FAVÖK tahminimiz 255,9mn TL idi) gerçekleşmesine karşın, kur kaynaklı yüksek esas faaliyetlerden diğer giderler kaydedilmesi ve vergi giderlerinin beklentimizi aşması etkili olmuştur. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde 78,2mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştı. Şirketin son çeyrek satış gelirleri, satış miktarındaki %8’lik daralmaya karşın, satış fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle, bir önceki yılın aynı dönemine göre %94 oranında artarak 5.723mn TL olarak gerçekleşmiştir. Brüt kar da özellikle 260mn TL’lik stok geliri (4Ç2020’de 26mn TL stok geliri) ile birlikte %96,8 oranında artarak 509mn TL’ye yükselmiştir. Brüt kar marjı da %8,8’den %8,9’a yükselmiştir. Şirket’in operasyonel giderleri aynı dönemde %59,4 oranında artarken, diğer faaliyetlerden giderler, kurlardaki sert yükselişin etkisiyle 27,2mn TL’den 167mn TL’ye yükselmiştir. Böylece Şirket’in faaliyet karı %4,7’lik düşüşle 39,9mn TL’ye gerilemiştir. Şirket’in FAVÖK’ü ise aynı dönemde %131,7 oranında artarak 256,3mn TL’ye yükselmiş ve iyi bir görüntü sergilemiştir. İştiraklerden gelirler ise 4Ç2020’deki 11,7mn TL’den 4Ç2021’de 162,4mn TL’ye yükselmiş ve karlılığı desteklemiştir. Son çeyrekte Tüpraş’ın 145mn TL (4Ç2020’de 29mn TL), Entek’in de 19mn TL (4Ç2020’de -18mn TL) katkısı olmuştur. Diğer taraftan 4Ç2020’deki 35mn TL’lik finansman gelirine karşın, 4Ç2021’de 32mn TL finansman gideri kaydedilirken, vergi giderleri de 17,1mn TL’den 53,7mn TL’ye yükselmiştir. Tüm bunlara bağlı olarak net dönem karı 149,4mn TL olarak gerçekleşmiştir.
Son çeyrek kar rakamıyla birlikte Şirket’in 2021 yılı karı 670,1mn TL olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde Aygaz 24,9mn TL net dönem zararı kaydetmişti.
Aygaz 2022 yılı beklentilerini de açıklamıştır. Buna göre Aygaz 2022 yılı otogaz satış miktarını 690-720bin ton, tüplügaz satış miktarını 280-290 bin ton öngörürken, %41,0-43,0 tüplügaz pazar payı ve %21,5-%22,5 aralığında otogaz pazar payı beklemektedir.
Tüpraş (TUPRS, Sınırlı Pozitif): Tüpraş’ın 4Ç2021 ana ortaklık net dönem karı 1.391,8mn TL ile hem ortalama piyasa beklentisi 491mn TL’nin hem de bizim beklentimiz olan 702mn TL’nin üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada, beklentilerimizin üzerinde gerçekleşen tanker satışı kaynaklı yatırım faaliyetleri gelirleri, iştirak gelirleri ve vergi gelirleri etkili olmuştur. Tüpraş 4Ç2020’de 376mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmişti.
Tüpraş’ın satış gelirleri 4Ç2021’de bir önceki yılın aynı dönemine göre, satış miktarındaki %.22,5’lik artışa ilaveten, petrol fiyatlarının yüksek seviyede seyretmesi ve kur artışlarına bağlı olarak %182,5 oranında artmış ve 56,5 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. %98,5 ile görece yüksek kapasite kullanımı (4Ç2020 kapasite kullanımı %84,4) ve toparlanan talebe bağlı marjlardaki güçlü iyileşme ile petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olarak kaydedilen 5,2 milyar TL’lik stok gelirinin (3Ç2021 511mn TL 4Ç2020’de 127mn TL stok karı) katkısıyla brüt kar 4Ç2020’deki 593,5mn TL’den 4Ç2021’de 7.901,5mn TL’ye yükselmiştir. Akdeniz rafineri marjında ikinci çeyrekte başlayan toparlanma son çeyrekte de devam etmiş ve 3,6$/varil (3Ç2021 2,8$/varil; 2Ç2021 0,32$/varil; 4Ç2020 -0,1$/varil ) olarak gerçekleşmiştir. Tüpraş’ın net rafineri marjı ise 4Ç2020’deki 0,67$/varilden, yüksek stok geliri, marjlardaki güçlü iyileşme ve yüksek kapasite kullanımının etkisiyle 4Ç2021’de 9,1$/varile (3Ç2021’de 5,9$/varil) yükselmiştir. Operasyonel giderler aynı dönemde %126,4 oranında artarken, diğer faaliyetlerden 4Ç2020’deki 561,7mn TL net gelire karşın, yüksek kur artışı kaynaklı 4Ç2021’de 9,7 milyar TL gider kaydedilmiştir. Böylece 3,05 milyar TL faaliyet zararı oluşmuştur. (4Ç2020’de 619,8mn TL faaliyet karı). Şirket’in FAVÖK’ü ise 4Ç2020’deki 351,1mn TL’den 4Ç2021’de 7.178mn TL’ye (beklentimiz 7.091mn TL idi) yükselmiştir. Bir önceki çeyrek 2.716mn TL FAVÖK kaydedilmişti. Son çeyrekte yatırım faaliyetlerinden 108mn TL (Ditaş’ın tanker satış geliri) ve iştiraklerden 287,5mn TL gelir kaydedilirken, finansman tarafında da 3,3 milyar TL gelir kaydedilmiştir. Böylece vergi öncesi net dönem karı 669,1mn TL olurken (4Ç2020’de 112,5mn TL vergi öncesi net dönem zararı), 775,4mn TL’lik vergi geliri sonrası ana ortaklık net dönem karı 1.391,8mn TL’ye ulaşmıştır.
Son çeyrek kar rakamıyla birlikte şirketin 2021 yılı ana ortaklık net dönem karı, 3.319,1mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket 2020 yılında 2.493,5mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydetmişti.
Tüpraş 2022 yılı beklentilerini de açıklamıştır. Buna göre Tüpraş 2022 yılı için Akdeniz net rafineri marjını 2-3$/varil beklerken, kendi net rafineri marjını da 4-5$/varil (2020 gerçekleşen 5,7$/varil) olarak öngörmektedir. Tüpraş 2022 yılında yaklaşık 26-27mn ton üretim (2021 yılı 25,1mn ton gerçekleşen), %90-95 bandında (2021 %88) kapasite kullanımı ve yaklaşık 28-29mn ton (2021 yılı 27,6mn ton gerçekleşen) satış hedeflemektedir. Şirket’in 2022 yılı yatırım harcaması beklentisini de konsolide bazda yaklaşık 300mn dolar seviyesindedir. Yatırım planlarının yaklaşık %45’i enerji verimliliği ve çevre projeleri olmak üzere sürdürülebilirlik odaklıdır. Ayrıca yatırım harcamalarının 80mn doları lojistik yatırımları olarak planlanmıştır.
Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT, Sınırlı Pozitif): Şirket’in Ocak 2022 dönemine ait prim üretimi toplam 151,1mn TL olarak gerçekleşerek geçen yılın aynı ayına göre %45 oranında artış kaydetmiştir.
Girişim Elektrik Sanayi (GESAN, Nötr): Şirketin, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ”Modüler Hücre Alımı İşi” ihalesine katıldığı ve en avantajlı fiyatı vererek 1. olduğu açıklanmıştı. İhale komisyonu tarafından, kesinleşen ihale kararı şirkete iletilmiş olup, iş şirket uhdesinde kalmıştır. İşin bedeli KDV hariç 3,2mn USD’dir. (Güncel USD/TL kuru ile işin bedeli 43,6mn TL’dir.)
SASA Polyester (SASA, Sınırlı Pozitif): Şirket, yenilenebilir enerji kapsamındaki yatırımlarını artırmak amacıyla ve sürdürülebilirlik ilkeleri kapsamında, Adana merkez sahasındaki binaların çatılarına yıllık 28.000 MWh enerji üretimi sağlayacak Güneş Elektrik Santralleri (GES) kurulmasına karar verdiğini açıklamıştır. Yatırımın 2022 yılında devreye alınması planlanmaktadır.
SEKTÖR HABERLERİ
Enerji, Perakende: Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Bakanlıklarımız, KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını takip edecek, aksi davranış sergileyen firmalara gerekli yaptırımı uygulayacaklardır.” dedi. Elektrik tarifelerinde yeni düzenleme yapıldığını açıklayan Erdoğan, “210 kilovat saate kadar düşük tarife ve yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirecektir. Küçük esnaf ve sanatkârı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır.” ifadelerini kullandı. (Kaynak: BloombergHT)
Konut: TCMB tarafından Aralık 2021 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. Buna göre; 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %7,9 oranında artan Konut Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak %59,6, reel olarak ise %17,9 oranında artmıştır.
DİĞER ŞİRKET HABERLERİ
Erbosan Erciyas Boru (ERBOS): Şirketin 2021 yılı son çeyrek net dönem karı 56,9mn TL’dir. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde şirket 44,3mn TL kar açıklamıştı. Şirketin satış gelirleri 4. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %125 oranında artmış ve 459,4mn TL olmuştur. Satışların maliyeti ise aynı dönemde %124, oranında artmıştır. Buna bağlı olarak brüt kar 107,7mn TL olmuştur. Operasyonel giderler ise geçen senenin aynı dönemine göre 23,2mn TL artmış ve 32,5mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden finansman tarafında 4Ç2020’deki 1,2mn TL’lik gelire karşın 4Ç2021’de 70,9mn TL gider kaydedilmiştir. 12,9mn TL’lik vergi gideri sonrasında net dönem karı 56,9mn TL olarak gerçekleşmiştir.
4. çeyrek karıyla birlikte şirketin 2021 yılı net dönem karı 2020’ye göre %129,2 artışla 196,3mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir.
Orge Enerji Elektrik (ORGE): Şirket 4Ç2021’de 48,9mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Geçen senenin aynı döneminde ise Şirket’in ana ortaklık net dönem karı 21,7mn TL idi. Şirket’in satış gelirleri 4Ç2021’de bir önceki yılın aynı dönemine göre %143,3 oranında artarak 114,3mn TL’ye yükselmiştir. Brüt kar ise %65 artarak 35,9mn TL’ye ulaşmıştır. Operasyonel giderler aynı dönemde 2,5mn TL olurken, diğer faaliyetlerden 19,6mn TL gider kaydedilmiştir. Bu gelişmeler neticesinde net faaliyet karı 13,8mn TL’ye gerilemiştir (4Ç2020’de 21mn TL). Son çeyrekte yatırım faaliyetlerinden 30,3mn TL gelir kaydeden şirket, finansman tarafında da 8mn TL gelir kaydetmiştir. Böylece 3,1mn TL’lik vergi gideri sonrasında şirket 48,9mn TL net dönem karı elde etmiştir.
4. çeyrek rakamlarıyla birlikte Şirketin 2021 yılındaki ana ortaklık net dönem karı bir önceki yıla göre %90,5 artarak 104mn TL olmuştur. Geçen senenin aynı döneminde net kar 54,6mn TL idi.
FAİZ PİYASALARI
Çarşamba günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %14 seviyesinde gerçekleşti. TCMB dün 84 milyar TL’lik (%14’ten, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise haftalık repo ihaleleri kaynaklı 253 milyar TL oldu.
ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %2,04 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %2,00-%2,06 bandında hareketin ardından %2,04 seviyesinden günü kapattı.
Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisi genelinde sınırlı yükselişler gözlendi. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta 5 baz puana varan yükselişler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 10 baz puana yaklaşan yükselişler görüldü.
Kaynak: Ziraat Yatırım Sabah Stratejisi