Borsa Şirket Haberleri / Ziraat Yatırım – (12.03.2021)

SABAH STRATEJİSİ

ABD’de sorunsuz geçen tahvil ihaleleri sonrasında gevşeme kaydeden faizlerle birlikte borsalarda belirginleşen toparlanma haftanın son işlem gününde de devam ediyor. ABD vadelileri ve Asya’daki çoğu borsa endeksi bu sabah artı bölgede seyrediyor. Diğer yandan, ABD on yıllık tahvil faizinin %1,50’nin altında şimdilik kalıcılı olamadığını, Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimlerinin ise hafif baskı altında olduğunu izliyoruz. Piyasalardaki stres azalsa da GOÜ’lerin küresel faiz oranlarına olan duyarlılığı düşünüldüğünde, ABD tahvil faizinin %1,55 civarında hareket ederek geçen haftaki zirvesine yakın bulunması bir miktar negatif ayrışmaya neden olabilir. Dolayısıyla, dün tarihi zirvesinden gelen satışlarla günü ekside kapatan BIST100 endeksinde de baskının devam edebileceğini ve endeksin 1.550 desteğinin altına sarkabileceğini düşünüyoruz. Ana destek 1.535 civarında. Endeksin güne ise hafif alıcılı bir görüntü ile başlamasını beklerken, olası yükselişlerde tepki gelebilecek direnç olarak 1.570 takip edilebilir. Bugün yurtiçinde sanayi üretim verisi, TCMB beklenti anketi ve saat 15’te Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı takip edilecek.

MAKROEKONOMİ

Biden’ın, 1,9 trilyon USD’lik teşvik paketini onaylaması ile birlikte ABD borsaları artıda kapandı, S&P 500 endeksi rekor kırdı, Nasdaq keskin yükseldi. Asya borsalarında da bugün benzer olumlu görünüm sürüyor. ABD, 30 yıllık tahvil ihalesiyle birlikte bu haftaki tahvil ihalelerini sakin bitirdi ve ABD 10 yıllıkların faizi, %1,54 seviyelerinde. ECB beklentiler doğrultusunda tahvil alımlarını hızlandırdı, toplam miktarı değiştirmedi.

  • ABD’de ocak ayına ilişkin JOLTS açılan iş sayısı verisi 6,60 milyon adet seviyesine gerilemesi beklenirken 6,92 milyon seviyesine yükseldi ve salgın öncesi 7 milyon üzerindeki seviyelere yaklaştı. 6 Mart haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları 725 bin kişi seviyesinde gerçekleşmesi beklenirken 712 bin kişi seviyesine geriledi ve kasım ayının başından bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

Dün ECB dünkü toplantısında faiz oranlarını değiştirmezken, PEPP tahvil alım hızını artırdı. Amaç ise Euro Bölgesi’nde artan faiz oranlarının ekonomik toparlanmaya engel oluşturma ve finansal koşulları bozma ihtimalini düşürmek. Önümüzdeki çeyrekte (nisan-haziran döneminde) PEPP çerçevesinde varlık alımlarının yılın ilk ayına göre ciddi şekilde daha yüksek hızla gerçekleşmesinin beklendiği vurgulandı. PEPP’in ise hacminde ve süresinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Bu karar sonrası tahvil getirilerinde düşüş gözlendi. ECB’nin projeksiyonlarına baktığımızda büyüme bu sene için %3,9’dan %4’e sınırlı revize edilirken, ECB, enflasyon beklentisini ise %1’den %1,5’e çekti. Ayrıca Lagarde, ECB’nin projeksiyonlarında ABD’nin 1,9 trilyon USD’lik teşvik paketinin dikkate alınmadığını söyledi.

  • Toplantı sonrası konuşan Lagarde ise enflasyon baskılarının düşük olduğunu, enflasyonda görünümün pek fazla değişmediğini ve önümüzdeki aylarda tedarik zincirindeki bozulmanın fiyatlara baskı yapmasına da atıfta bulunarak enflasyonunun yükseleceğini vurguladı. Bu sene ekonomik durumun iyiye gitmesinin beklendiğini fakat yakın dönem ekonomik görünümde belirsizliklerin var olduğunu vurguladı. Buna gerekçe olarak yüksek seyreden virüs vakaları, mutasyonlu virüsün yayılma hızı ve bununla ilişkili kısıtlamaların varlığını göstermekte. Son dönemde artan tahvil getirileri ile ilgili de finansal koşullar için risk oluşturduğunu belirtti. Büyüme ile ilgili olaraksa bu çeyrekte AB ekonomisinin kısıtlamalar nedeniyle yüksek ihtimalle daralacağını belirtti.

Yurt dışı tarafta bugün veri takvimine bakıldığında,

ABD tarafında, TSİ 16.30’da şubat ayına ilişkin ÜFE verileri açıklanacak. ÜFE’nin emtia fiyatlarının da etkisiyle yıllık bazda %1,7’den %2,7 seviyesine yükselerek salgın öncesi seviyelerine ulaşması bekleniyor. TSİ 18’de mart ayına ilişkin Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi öncü verisi izlenecek. Biden’ın teşvik paketine yönelik olumlu beklentiler, aşılamaların hızlanması ve istihdam piyasasının toparlanma sinyalleri vermesinin etkisiyle 78,5 seviyesine yükselmesi bekleniyor. Endeks, salgın sonrası 90’lı seviyelerden 70’li seviyelere inmişti. Teşvik paketi tüketici güvenini olumlu etkileyecektir fakat salgın öncesi seviyelere yakınsayabilmesi için aşılama sürecinin başarısı da önemli bir faktör olacaktır.

Avrupa tarafında ise, TSİ 10’da Almanya’da şubat ayına ilişkin nihai TÜFE verisi açıklanacak. Ocak ayı TÜFE, yıllık bazda %1 seviyesine yükselerek Mart 2020’den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış ve TÜFE son 4 aydır bulunduğu deflasyonist bölgeden çıkmıştı. Yükselişte salgın nedeniyle tüketim mallarına yönelik uygulanan KDV indiriminin ocakta sonlanması ve iklim vergisinin devreye alınması etkili olmuştu. Almanya’da yıllık bazda TÜFE’nin şubatta %1,3 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Ayrıca İngiltere ve Euro Bölgesi’nde ocak ayı sanayi üretimi verisi açıklanacak.

Yurt içinde ise bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik reform paketini kamuoyuyla paylaşacak.

TSİ 10’da sanayi üretiminin yıla nasıl başlangıç yaptığını izleyeceğiz. Ocak ayında imalat PMI 54,4’e yükselirken arındırılmamış RKGE iyimserlik seviyesinin üstündeki seyrini sürdürmüş, ihracat aylık bazda düşüş kaydetse de tarihsel olarak ocak aylarının en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Neticede öncü göstergeler ocak ayı sanayi üretiminde pozitif görünümün süreceğine işaret etmişti. Aralık 2020de yıllık %9 artış sergileyen takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinin Ocak 2021de yıllık %8,1 artış sergilemesi beklenmekte.

  • Ayrıca bugün iç talebe ilişkin izlediğimiz göstergelerden biri olan perakende satış hacminin ocak ayı verileri açıklanacak. Aralık ayında perakende satış hacmi yıllık %0,6 ile artış hızı belirgin şekilde azalmış, ciro endeksi ise yıllık %28,6 ile kasım ayında olduğu gibi güçlü bir artış sergileyerek reel olarak artışını sürdürmüştü. En büyük katkıyı yıllık %42,9 artış ile sanayi kesimi yapmıştı. Salgın döneminde hizmet sektörü cirosunun ise aralık ayında kısıtlamalar sonucu artış hızı yavaşlamıştı. Ticaret sektörünün cirosu yıllık %31,1 ile güçlü artış sergilemiş, inşaat sektöründe ise artan faiz oranları ile azalan konut satışları sonucu ciro artış hızında düşüş gözlemlemiştik.

Diğer yandan, TSİ 10’da TCMB’nin mart ayına ilişkin Beklenti Anketi yayınlanacak. Şubat ayı TCMB Beklenti Anketi’nde, katılımcılar, TCMB’nin para politikasında sıkı duruşun uzun süre korunacağı vurgusu ile birlikte 12 ve 24 aya ilişkin enflasyon beklentilerini iyileştirmiş, ancak ocak ayı enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesi ve muhtemelen uluslararası emtia fiyatlarındaki görünümün de dikkate alınmasıyla yıl sonuna ilişkin enflasyon tahmini yükseltmeye devam etmişti. Anket katılımcıları tarafından bu dönemde döviz kurunun bir miktar artması, enflasyon sepetindeki ağırlıkların değişmesinin etkileri, uluslararası emtia fiyatlarındaki seyir ve ÜFE’nin yüksek seviyelerini koruması ile enflasyon tarafında yukarı yönlü revizeler görebiliriz. Gerek yerel gerekse küresel anlamda artan koronavirüs kısıtlamalarına rağmen öncü göstergeler ekonomik aktivitede güçlü performansın ocak-şubat ayında sürdüğünü gösteriyor, aşılanma sürecinin geleceğe yönelik umutları koruması ile geçen ay olduğu gibi 2021 yılı büyüme beklentisinde yukarı yönlü revize görebiliriz. Ayrıca piyasa katılımcılarının politika faizine ilişkin beklentileri de önemli olacaktır. Daha önceki beklenti anketinde TCMB’nin sıkı para politikasını uzun süre koruyacağı mesajı ile faiz indirim beklentilerinin ötelendiğini görmüştük ve faiz indirim miktar beklentilerini ise azaltmışlardı. Foreks anketinde gelecek haftaki PPK toplantısında 100 baz puanlık faiz artırımı beklenmekte.

Cari işlemler açığı, ocak ayında 1,87 milyar USD ile 1,6 milyar USD civarında olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Bununla birlikte cari açık, dış ticaret dengesinin geçen seneden daha iyi performans sergilemesiyle 2020 yılı Ocak ayındaki 2 milyar USD’nin altında kaldı. 2020 yılını 36,8 milyar USD ile sonlandıran cari açık, ocak ayında kümülatif olarak 36,6 milyar USD’ye sınırlı geriledi ve Eylül 2019’dan bu yana ilk kez düşüş sergiledi. Cari açık/GSYH oranı %5,1 seviyesinde yatay kaldı. 2020 yılı Ocak ayında 3 milyar USD fazla veren altın ve enerji hariç cari işlemler dengesi bu ayda 1,2 milyar USD fazla verdi.

  • Hizmetler dengesi başta turizm ve taşımacılık kaynaklı olarak zayıf görünümünü sürdürüyor, ancak salgının derin yansıdığı nisan-haziran döneminde gibi bir açık vermiyor ve ardı ardına 7 aydır sınırlı da olsa fazla veriyor.
  • Dış ticaret açığı, ithalatın hız kesmesiyle geçen seneye göre daha iyi bir görünüme işaret ediyor. Net altın ithalatının ocak ayında geçen seneye göre %45 azalması ithalattaki azalışta belirleyici oldu. Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası verilerine göre de Türkiye`nin şubat ayında altın ithalatının yıllık %50 ve aylık %18 düştüğü görülüyor.

Hatırda Kalması Gerekenler:

  • 2021 Ocak ayında cari denge 1,87 milyar USD açık verdi. Finansmanı ise pozitif bir görünüm sergiledi ve güçlü portföy yatırımları ile net hata noksanla sağlandı. 1,6 milyar USD net yabancı sermaye girişi oldu ve net hata noksan da 3,8 milyar USD giriş yönünde gerçekleşti. Bunların sonucunda rezervlerde 3,6 milyar USD artış gözlendi.
  • Küresel imalat sektörünün gücünü koruması tarihi yüksek bir seviyede şubat ayı ihracatını da beraberinde getirdi. Ticaret Bakanlığı’nın geçici verilerine göre dış ticaret açığının şubat ayında 3,4 milyar USD gerçekleştiğini görüyoruz. Bu da şubat ayında yaklaşık 2 milyar USD seviyelerinde bir cari açıkla karşılaşabileceğimizi işaret ediyor, bu durumda kümülatif cari açık 37 milyar USD’nin hafif üzerine çıkabilir.
  • Bu sene büyümenin dengeli bir kompozisyon sergileyeceğini ve sıkılaştırıcı politikaların etkisiyle ithalatın hız keseceğini değerlendirmekteyiz. Küresel finansal koşulların da desteğiyle TL varlıklara yönelimin arttığı bir ortamda dolarizasyon eğiliminin de azalacağını öngörmekteyiz, bu durumun da altın ithalatını yavaşlatacağı düşünülebilir. Aşılanma süreciyle birlikte özellikle turizm gelirlerinin bu sene V tipi güçlü bir toparlanma sergileyeceğini ve hizmet gelirlerini de artıracağını öngörmekteyiz. Son dönemde yukarı yönlü bir seyir izleyen emtia fiyatlarının seyrine de bağlı olarak cari açığın geçen seneye göre belirgin daralacağını tahmin ediyoruz. Piyasa beklentisi, 2020 yılında 36,8 milyar USD gerçekleşen cari açığın, bu sene 24 milyar USD civarında gerçekleşebileceği yönünde.

ŞİRKET HABERLERİ

Şok Marketler (SOKM, Pozitif): Şirket 4Ç2020’de 163,5mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Piyasanın kar beklentisi 48mn TL idi. Bir önceki yılın aynı döneminde 147,8mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydedilmişti. Şirket’in satış gelirleri yıllık %40,8 oranında artarak 5.957mn TL’ye çıkarken, brüt kar %43,3 oranında artarak 1.418mn TL’ye yükselmiştir. Aynı dönemde operasyonel giderler ise %26,5 oranında artarak 972,2mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden 135,2mn TL gider kaydeden şirketin faaliyet karı 310,5mn TL’yi göstermiştir. 4Ç2019’da faaliyet karı 84,5mn TL idi. Şirket’in 4Ç2020 FAVÖK’ü ise %72,1 artışla 636,7mn TL olurken FAVÖK marjı 1,9 puan artışla %10,7 seviyesinde gerçekleşmiştir. 12,7mn TL yatırım faaliyetlerinden gelir kaydedilirken, şirketin 4Ç2020’deki finansman gideri 162,3mn TL olmuştur. Böylece şirketin ana ortaklık payına düşen net dönem karı 163,5mn TL olarak gerçekleşmiştir.

4. çeyrek kar rakamıyla birlikte şirketin 2020 yılı ana ortaklık net dönem karı 272,6mn TL olmuştur. 2019 yılında ana ortaklık net dönem zararı 298,6mn TL idi.

Şirket 2021 yılı beklentilerini de açıklamıştır. Satış gelirlerinin %25 (+-%2) (2020: %33) artmasını beklemektedir. TFRS 16 etkisi dahil FAVÖK marjı beklentisi %9,5’tir (+-0,5%) (2020: %9,8). Şirket 2020 yılında yaklaşık 550mn TL (2020: 520mn TL) yatırım harcaması yapmayı öngörmektedir.

Ek olarak, Şirketin Yönetim Kurulu hisse başına brüt 0,1300 TL kar payı dağıtım teklifini Genel Kurul onayına sunmaya karar vermiştir. Son hisse kapanış fiyatına göre temettü verimi %1,0 olarak hesaplanmaktadır.

Tümosan Motor (TMSN, Pozitif): Şirket 4Ç2020’de 52,9mn TL net dönem karı kaydetmiştir. Şirket 4Ç2019’da 11,5mn TL net dönem zararı açıklamıştı. Şirket’in satış gelirleri 4Ç2020’de 4Ç2019’a göre %205,7 artarak 383,4mn TL’ye yükselirken, brüt kar %522,6 artarak 106,6mn TL olmuştur. Şirket’in brüt kar marjı ise %27,8 olarak gerçekleşmiştir. 4Ç2019’daki brüt kar marjı %13,7 idi. Operasyonel giderler 23,3mn TL artışla 45mn TL olurken, diğer faaliyet gelirleri 14,5mn TL’yi göstermiştir. Böylece, 4Ç2020’deki faaliyet karı 76,1mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. 4Ç2019’daki faaliyet karı 0,4mn TL idi. Şirket’in net finansman gideri yıllık 12,6mn TL artarak 25,7mn TL olmuştur. 16m TL’lik vergi gideri sonrasında net dönem karı 52,9mn TL’yi göstermiştir.

4. çeyrek kar rakamıyla birlikte şirketin 2020 yılı net dönem karı 58,9mn TL olmuştur. 2019 yılında net dönem zararı 34,4mn TL idi.

SEKTÖR HABERLERİ

Enerji: Uluslararası Enerji Ajansının raporuna göre, Türkiye, güneş enerjisinde potansiyelinin %3’ünü, rüzgarda %15’ini kullanıyor. Diğer yandan, Türkiye’nin yenilenebilir enerjideki kurulu gücünün 2024’e kadar 21 bin megavat artarak %49 büyüyeceği öngörülüyor.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Çelebi Hava Servisi (CLEBI, Sınırlı Pozitif): Şirket’in 4Ç2020’de ana ortaklık net dönem karı 35mn TL olmuştur. 2019’un 4. çeyreğindeki ana ortaklık net dönem karı 29,8mn TL idi. Şirket’in 4Ç2020’de satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre %4,8 oranında azalarak 434,6mn TL’ye gerilemiştir. Satışların maliyetleri 2019’un aynı dönemine göre %8,4 oranında azalan şirketin brüt karı ise %6,5 oranında artmıştır. Operasyonel giderleri %7,6 oranında azalan şirket, diğer faaliyetlerden ise 0,5mn TL gider yazmıştır. Böylece esas faaliyet karı 63,7mn TL’yi göstermiştir. 2019’un aynı dönemindeki faaliyet karı 51mn TL idi. Yatırım faaliyetlerinden 8,4mn TL, özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan da 7,3mn TL gelir kaydedilmiştir. 27,6mn TL’lik finansman gideri sonrası vergi öncesi kar 51,8mn TL’ye ulaşmıştır. 10,8mn TL vergi gideri kaydeden şirketin ana ortaklık net dönem karı 35mn TL olmuştur.

Son çeyrek karına karşın şirketin 2020 yılı ana ortaklık net dönem zararı 169,2mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket 2019’da 192,4mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştı.

Göltaş Çimento (GOLTS, Nötr): Şirket’in 4Ç2020’deki ana ortaklık net dönem karı 10,5mn TL gerçekleşerek yıllık %3,6 oranında artış göstermiştir. Şirket’in satış gelirleri yine yıllık %123,5 oranında büyüme göstererek 4Ç2020’de 153,1mn TL’ye çıkarken, brüt kar %16,7 oranında artmış ve 25,9mn TL olmuştur. Brüt kar marjı ise 4Ç2020’de %16,9 olarak (4Ç2019: %32,4) gerçekleşmiştir. Dördüncü çeyrek karı sonrasında Şirket’in 2020 yılı ana ortaklık net dönem karı 12mn TL gerçekleşerek bir önceki yıla göre %51,2 oranında azalmıştır.

Parsan (PARSN, Pozitif): Parsan 4Ç2020’de 78,8mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Şirket 2019’un aynı döneminde ise 15,4mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydetmişti. Şirket’in satış gelirleri 4Ç2020’de 4Ç2019’a göre %81,4 oranında artarak 210,5mn TL’ye yükselirken, brüt kar %148,7 oranında artarak 65,4mn TL’ye çıkmıştır. Şirket’in brüt kar marjı ise 4Ç2019’a göre 8,4 puan artışla %31 olarak gerçekleşmiştir. Parsan’ın operasyonel giderleri aynı dönemde 25,8mn TL artmış ve 44mn TL olmuştur. Diğer faaliyetlerden de 0,3mn TL gelir kaydedilmesinin ardından faaliyet karı 21,6mn TL’yi göstermiştir. 4Ç2019’daki faaliyet karı 6,3mn TL idi. Faaliyet karı marjı ise 4,8 puan artışla %10,2’yi göstermiştir. Yatırım faaliyetlerinden 0,9mn TL gelir kaydeden şirket, özkaynak yöntemiyle değerlediği yatırımlardan da 38mn TL’lik gelir kaydetmiştir. Böylelikle finansman öncesi kar 60,5mn TL olmuştur. Diğer yandan, Şirket’in net finansman gelirleri 32,6mn TL’yi göstermiştir. 4,9mn TL’lik vergi gideri sonrasında ana ortaklık net dönem karı 78,8mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir.

4. çeyrekte açıklanan net dönem karıyla birlikte 2020 yılı ana ortaklık net dönem karı 123,2mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. 2019’daki ana ortaklık net dönem zararı 4mn TL idi.

Teknosa (TKNSA, Nötr): Şirket, 110mn TL nominal değerli çıkarılmış sermayesinin 1 TL nominal değerli 100 adet pay için 3 TL yeni pay alma hakkı kullanım fiyatı üzerinden tamamı nakden karşılanmak üzere toplam 91mn TL artırılarak 201mn TL’ye yükseltilmesi kararı ile ilgili olarak 11.03.2021 tarihinde SPK’ya başvurmuştur.

Turcas Petrol (TRCAS, Sınırlı Pozitif): Şirketin 2020 yılı son çeyrek net dönem karı 59,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde ise 57,8mn TL net dönem zararı açıklamıştı. Şirketin satış gelirleri 4. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %108,9 oranında artmış ve 24,1mn TL olmuştur. Satışların maliyeti ise aynı dönemde %24,3 oranında artmıştır. Buna bağlı olarak brüt kar 6,6mn TL’den 18mn TL’ye yükselmiştir. Diğer faaliyetlerden 1,5mn TL gelir yazan şirketin faaliyet karı 10,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 1,1mn TL faaliyet zararı açıklamıştı. Yatırımlardan 31,9mn TL, özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan 7,6mn TL ve finansman tarafında da 4Ç2019’daki 40mn TL’lik gidere karşın 4Ç2020’de net 12,3mn TL gelir kaydedilmiştir. Böylece, 3mn TL vergi gideri sonrası 4. çeyrekte düşen net dönem karı 59,7mn TL olmuştur.4. çeyrek yüksek kar rakamına karşın şirket 2020 yılını 124mn TL net dönem zararı ile kapamıştır. Şirket 2019 yılında 28,7mn TL net dönem zararı kaydetmişti.

FAİZ PİYASALARI

Perşembe günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %17 seviyesinde değişmeyerek yatay seyretti. TCMB toplamda piyasayı 343 milyar TL ile haftalık repo ihalelerinden karşılanacak şekilde fonladı ve tüm fonlama haftalık repo ihaleleriyle sağlandı. TCMB sadeleşme politikasıyla uyumlu olarak dün 84 milyar TL’lik (%17’den, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı ve diğer kanallardan fonlama yapılmadı.

ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %1,52 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %1,47-%1,55 bandında hareketin ardından, %1,54 seviyesinden günü kapattı.

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisi genelinde faizlerde sınırlı değişimlerle görece yatay hareket gözlendi. Bu kapsamda, kısa vadeli tarafta faizlerde değişim gözlenmezken, orta ve uzun vadeli tarafta ise faizlerde 5 baz puana yaklaşan sınırlı değişimler görüldü.

Kaynak: Ziraat Yatırım Sabah Stratejisi