Borsa Şirket Haberleri / Ziraat Yatırım – (1.06.2020)

SABAH STRATEJİSİ

Asya borsaları haftaya pozitif bir görüntüyle başlıyorlar. Trump’ın Hong Kong konusundaki sert olmayan açıklamaları ve Çin PMI verilerinin toparlanmaya işaret etmeleri takip edilen olumlu gelişmeler. Diğer yandan, hafta sonu ABD’de protestolar gündemin ilk sıralarında yer alırken, ABD vadelileri haftaya baskı altında başlıyorlar. Şu aşamada, ABD vadelilerindeki görüntüye karşın Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimlerinin alıcılı seyretmesi BIST100 endeksinin Asya borsalarını takip edebileceğine işaret ediyor. Bu kapsamda, yaşanan yükselişlerin ardından kar satışlarının sınırlı kaldığı ve 200 günlük ortalamanın destek olarak çalıştığı endekste haftanın ilk işlem gününde yukarı yönlü hareketler gözlemlenebilir. Endeksin güne de alıcılı bir görüntüyle başlamasını bekliyoruz.

MAKROEKONOMİ

Trump’ın, Çin konusundaki açıklamalarının piyasaların beklediği kadar sert ifadeler içermemesi ve Çin yönetimini doğrudan etkileyecek yaptırımlar konusunda detaylı bilgi vermemesi sonucu bugün Hong Kong endeksi öncülüğünde Asya borsalarında toparlanma görüyoruz. Trump, haziranda düzenlenmesi planlanan G7 Liderler Zirvesi’ni eylül ayına ertelediğini ve gruba Hindistan, Rusya, Güney Kore ve Avustralya’yı da eklemek istediğini açıkladı. Fed Başkanı Jerome Powell, koronavirüs salgınında ikinci dalga riski olduğunu belirterek, önlem almaya devam edeceklerini, ikinci bir dalganın güveni zedelemesinden endişe duyduğunu belirtti.

  • Çin’in özel sektör imalat PMI verileri mayıs ayında toparlanmaya işaret ederken, dış ticaret partnerlerinde ise kısmi kötüleşme dikkat çekti. Japonya ve Güney Kore’de imalat PMI 2009 yılından bu yana en sert daralmayı işaret etti. Çin imalat PMI, 50,7 düzeyinde gerçekleşti.

Yurt dışında ECB faiz kararı ile ABD tarım dışı istihdam verisinin öne çıkacağı haftada ayrıca mayıs ayına ait imalat ve hizmet PMI verilerini izleyeceğiz.

  • ABD ekonomisinde yavaş yavaş normalleşme adımları ile talep koşullarındaki ve ekonomik gidişattaki değişim izlenmekte. Bu bağlamda işsizlik verileri ve PMI verileri önemli olacak. ABD’de bugün mayıs ayına ilişkin ISM imalat ve imalat PMI verisi açıklanacak, çarşamba günü ise ISM imalat dışı endeksi takip edilecek. Verilerde olumlu gelişmeler beklenmekte fakat daha tam anlamıyla ekonomilerin açılmaması ve tedbirlerin hala sürmesi nedeniyle PMI verilerinde daralma bölgesinde kısıtlı bir artış olacaktır. Bu hafta ABD ekonomisinin mayıs ayına ilişkin istihdam verileri yayınlanacak. Çarşamba günü ADP özel sektör istihdam verisi ve cuma günü de tarım dışı istihdam verisi izlenecek. Nisan ayında işsizlik oranı %14,7’ye yükselmiş, tarım dışı istihdam 20,5 milyon kişi azalmıştı. Mayıs ayında ise beklenti 8 milyon kişi azalması yönünde. Böylece işsizliğin %19’lu seviyeleri görmesi beklenmekte. Ayrıca son aylarda olduğu gibi perşembe günü işsizlik maaşı başvuruları önemli olacak. Geçen hafta işsizlik maaşı başvuruları 2,1 milyon kişiydi fakat artış hızında azalma vardı ve süregelen işsizlik maaşı başvurusu sayısındaki azalmada insanların kısıtlı da olsa iş bulabildiklerine işaret etmişti.
  • Perşembe günü ECB toplantısı toplantısı önemli olacak. Daha önceki toplantıda varlık programı artırılmıştı ve Başkan Lagarde son açıklamalarında ECB’nin ılımlı senaryosunun geçerliliğini yitirdiğini belirtmiş ve ekonomik duruma ilişkin olumsuz bir perspektif çizmişti. Bu haftaki toplantısında varlık alımlarını artırması sürpriz olmayacaktır. Bugün ise Euro Bölgesi’ne ve İngiltere’ye ilişkin mayıs ayına nihai PMI verileri takip edilecek. Mayıs ayında normalleşme adımları hız kazanmıştı bu sebepten yukarı yönlü revizeler olası olmakla birlikte, veriler 50 eşik değerinin altında daralma bölgesinde kalacaktır. Çarşamba günü Euro Bölgesi’ne ilişkin nisan ayı işsizlik verisi takip edilecek. Nisan ayında işsizliğin Euro Bölgesi için %7,4’ten %8,1 seviyesine gelmesi beklenmekte. Perşembe günü bölgenin perakende satışlar verisi açıklanacak. Artan işsizlik ve insanların evde kalmasıyla tüketim baskı altında, nisan ayında perakende satışlarda aylık %18 üzerinde düşüş beklenmekte. Ayrıca cuma günü nisan ayına ilişkin Almanya fabrika siparişleri takip edilecek.
  • Hafta sonu ayrıca Çin mayıs ayı resmi imalat PMI verisi açıklandı. Veri son 3 aydır genişleme bölgesinde fakat nisan ayına göre genişlemede yavaşlama var. Bu noktada diğer ülkelere ihracat yönünden bağımlı olan Çin ekonomisinin normal seyrine girmesi, salgının diğer ekonomileri nasıl etkilediğine de bağlı. Asya tarafında çarşamba günü Çin mayıs ayı Caixin hizmet sektörü PMI verisi önemli olacak. Ayrıca bu hafta Avustralya Merkez Bankası para politikası kurulu bulunmakta. Avustralya’nın ilk çeyrekte küçüldüğü tahmin edilmekte, öncü PMI verileri daralmanın 2.çeyrekte de devam ettiğini göstermekte fakat bu toplantıda faiz oranlarının sabit kalması beklenirken, varlık alımlarını artırma yoluna gitmesi beklenmekte.

Yurt içinde bugün mayıs ayına ilişkin imalat PMI, çarşamba günü mayıs ayı enflasyon verileri, perşembe günü mayıs ayı reel efektif döviz kuru ve cuma günü ise nakit dengesi açıklanacak.

Nisan ayında küresel PMI’lardaki düşüşe benzer şekilde Türkiye imalat PMI, 48,1’den 33,4 seviyesine gerilemişti. Veri incelendiğinde üretime verilen aralarla yeni siparişler, istihdam ve firmaların satın almaları azalmıştı. Ayrıca küresel aktivitedeki yavaşlama da yeni ihracat siparişlerinde azalmaya sebep olurken, istihdam 4 ay sonra ilk kez gerilemişti. Öncü göstergeler nisan ayının dip nokta olabileceğini göstermekte. Mayıs ayıyla birlikte elektrik tüketimi, güven endekslerinde kısmi olsa da artışlar görüldü.

  • Ayrıca imalat PMI verisi öncesi açıklanan hizmet ve sanayi sektörüne ilişkin görünüme ışık tutan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Satın alma Müdürleri Bileşik Endeksini (SAMEKS) izledik. Mayıs ayında özellikle sanayi tarafındaki toparlanmanın hizmet sektöründen daha hızlı olduğunu gözlemledik. Ekonominin kademeli bir şekilde haziran ayında açılmasıyla haziranda hizmet sektöründe daha belirgin bir toparlanma gözlemleyebiliriz. Mayıs ayında bileşik endeks veri için tarihi dip seviye olan 33,8’den 45,7’ye yükseldi. Sanayi sektörü de tarihi dip seviye olan 28,2 seviyesinden 47,9 seviyesine ve hizmet sektörü de aynı şekilde 36,8’den 43,9’a yükseldi. SAMEKS endeksi ve mayıs ayına ilişkin öncü göstergeler ve normalleşme adımları ile birlikte PMI endeksinde yükseliş beklemekteyiz.

Çarşamba günü açıklanacak mayıs ayına ilişkin TÜFE’nin aylık %0,80 artış sergilemesi ve yıllık TÜFE’nin %10,94 seviyesinden %10,78 seviyesine gerilemesi beklenmekte. Foreks anketine göre aylık enflasyon beklentilerinin ise kısmi farklılaştığını gözlemledik. %0,5-1,67 aralığında değişen aylık TÜFE beklentisi bulunmakta. Mayıs ayında enflasyonda talep koşullarındaki zayıflığa karşın gıda fiyatlarındaki yükselişin belirleyici olmasını beklemekteyiz. Son PPK toplantısında da gıda fiyatlarının ilk yarıda yüksek seyredebileceğine yönelik atıfı da hatırlatmak isteriz.

Türkiye ekonomisi, salgının etkilerinin keskin hissedilmediği 2020 yılının ilk çeyreğinde %5 civarında olan beklentilerin altında %4,5 büyüdü. Bir önceki çeyreğe göre ise mevsim ve takvim arındırılmış verilerle büyüme %0,6 arttı. Cari fiyatlarla milli gelirimiz 4,3 trilyon TL’den 4,4 trilyon TL’ye yükseldi. GSYH, dolar cinsinden ise 754 milyar dolardan 758 milyar dolara yükseldi.

  • 2019 yılının son çeyreğinde Türkiye ekonomisi %6 büyümüştü, mart ayı ortalarından itibaren salgını hissetmemiz nedeniyle ise son çeyreğe göre sınırlı bir yavaşlama gözleniyor. İkinci çeyrekte salgından dolayı alınan kamu sağlığı tedbirleri neticesinde GSYH’de belirgin zayıflama beklenmekte.
  • Büyüme kompozisyonun son üç çeyrektir özel tüketim lehine şekillendiğini, net ihracatta ise azalma olduğunu görüyoruz. Salgın nedeniyle küresel ekonomik aktivite dikkate alındığında yılın geri kalanında özel tüketimin büyümenin belirleyicisi olmasını bekleriz.
  • 2020 yılının ilk çeyreğinde %4,5 büyümenin  4 puanını tüketim kalemi, 5,3 puanını stoklar oluşturdu. Son 7 çeyrektir yatırımlar büyümeye negatif katkı sağlarken, bu çeyrekte de büyümeden -0,4 puan çaldı. Net ihracat ise son 3 çeyrektir büyümeye negatif katkı vermekte ve ilk çeyrekte net ihracat büyümeden -4,3 puan  götürdü.

Büyümeye üretim yönüyle baktığımızda, %4,5 büyümeye 1,3 puanla sanayinin en büyük katkı veren sektör olduğu gözlenirken, onu 0,8 puanla hizmet sektörü izledi. Kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri büyümeye 0,5 puan katkı sağladı. Bilgi ve iletişim sektörü ise 0,3 puanla onu takip etti.  Tarım sektörü ise 0,1 puanla daha sınırlı katkı yaptı. İnşaat sektörü ise son 7 çeyrektir ki negatif katkısını azaltarak da olsa sürdürdü ve büyümeden 0,1 puan götürdü.

ŞİRKET HABERLERİ

Alarko Holding (ALARK, Sınırlı Pozitif): Şirket’in 1Ç2020’de 17,5mn TL ana ortaklık net dönem karı açıklamıştır. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise Şirket 81,5mn TL zarar kaydetmişti. Şirket’in satış gelirleri bu çeyrekte geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %36,6 oranında azalarak 231,2mn TL olmuştur. Maliyetler %45,4 oranında azalmış ve buna bağlı olarak da brüt kar yıllık %1,8 oranında azalmış ve 72,2mn TL olmuştur. Operasyonel giderleri geçen yılın aynı dönemine göre %28,5 oranında artmış, diğer faaliyetlerden 63,9mn TL gelir kaydedilmiştir. Böylece şirketin esas faaliyet karı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %2,3 oranında artmış ve 104,7mn TL olmuştur. Yatırım tarafında 20mn TL gelir kaydedilirken, özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan ise 24mn TL zarar kaydedilmiştir. Finansman tarafında ise 23,1mn TL gider yazılmıştır. Vergi öncesi karı 77,5mn TL iken, 27,4mn TL vergi gideri sonrası şirketin ana ortaklıklara düşen net dönem karı 17,5mn TL olmuştur.

Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): Emlak Konut GYO’nun 1Ç2020’deki (konsolide) net dönem karı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %129,4 oranında artarak 123,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. Piyasanın (sınırlı katılım) ortalama kar beklentisi 435mn TL idi.

Enka İnşaat (ENKAI, Sınırlı Negatif): Enka İnşaat 2020 yılının ilk çeyreğinde 700mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydetmiştir. Piyasa beklentisi şirketin 494mn TL ana ortaklık net dönem zararı kaydedeceği yönündeydi. Enka’nın toplam satış gelirleri %3,6 oranında azalarak 2.857mn TL’ye gerilemiştir. Brüt kar ise maliyetlerdeki görece yüksek gerilemenin etkisiyle %24 oranında artarak 944mn TL olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderler aynı dönemde %3,2 oranında gerilerken, diğer faaliyetlerden 1Ç2020’de 33,8mn TL gelir kaydedilmiş ve faaliyet karı da %39,1 oranında artarak 836,2mn TL’ye ulaşmıştır. Diğer taraftan, mühendislik ve inşaat grubu kaynaklı yatırım faaliyetlerinden 1Ç2019’da kaydedilen 391,4mn TL’lik net gelire karşın 1Ç2020’de1.579mn TL gider kaydedilmiş ve bu durum Enka İnşaat’ın yüksek dönem zararı kaydetmesinde ana etken olmuştur. Bir önceki yılın ilk çeyreğinde Şirket 835mn TL ana ortaklık net dönem karı kaydetmişti.

Goodyear (GOODY, Pozitif): Şirket 2020 yılının 1. çeyreğinde 25,5mn TL net dönem karı kaydetmiştir. Şirketin 1Ç2019 net dönem zararı 6mn TL idi. Goodyear’ın satış gelirleri 1. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,5 oranında azalarak 712,4mn TL’ye gerilerken, satışların maliyeti ise %9,5 oranında düşüş kaydetmiş ve buna bağlı olarak brüt kar %63 oranında artarak 114,9mn TL olarak gerçekleşmiştir. Brüt kar marjı ise 1Ç2019’daki %9,6’dan 1Ç2020’de %16,1’e yükselmiştir. Şirketin operasyonel giderleri aynı dönemde %25,6 oranında artış kaydetmiştir. Diğer faaliyetlerden de 1,4mn TL gelir kaydedilmesi sonucu faaliyet karı 57,6mn TL olmuştur. 1Ç2019’daki faaliyet karı 50,4mn TL idi. Finansman tarafında net giderler 1Ç2019’a göre 24,9mn TL azalarak 18,5mn TL olmuştur. Tüm bunların etkisiyle de vergi öncesi net kar 39,1mn TL seviyesinde gerçekleşirken, 13,7mn TL’lik vergi giderinin etkisiyle 25,5mn TL’lik net dönem karı oluşmuştur.

Eczacıbaşı İlaç (ECILC, Nötr):7 Mayıs 2020 tarihinde Şirketin %50 oranında ortak olduğu Kanyon AVM’nin 11 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla kademeli olarak faaliyete başlamasına ve bu tarihten itibaren işletmelerini açan kiracılardan Kanyon Yönetim tarafından belirlenecek koşullar çerçevesinde Mayıs ayına ilişkin kira bedeli alınmamasına, Kanyon AVM’deki tüm kiracıların (resmi tedbirler kapsamında hakkında kapalı kalma kararı bulunan iş kolları hariç olmak üzere) en geç 1 Haziran 2020 tarihine kadar faaliyete başlatılmasına karar verildiği duyurulmuştu. Kanyon AVM’de işletmelerini açan kiracılara Haziran ayı için Kanyon Yönetim tarafından belirlenecek koşullar çerçevesinde aylık sabit kira bedelleri üzerinden %50 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verilmiştir.

İş GYO (ISGYO, Nötr): Şirket portföyünde yer alan ve kademeli olarak faaliyete geçen Kule Çarşı, Mallmarine ve Tuzla Meydan Çarşı’nın da 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla tam kapasite ile faaliyete geçmesine, Kanyon AVM ve bahsi geçen çarşı ve ticari alanlarda işletmelerini açan kiracılara Haziran ayı için Şirket Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek koşullar çerçevesinde aylık sabit kira bedelleri üzerinden %50 oranında kira indirimi yapılmasına, Ege Perla Alışveriş Merkezi’nin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren ziyaretçilere açılarak tam kapasiteyle faaliyete başlatılmasına ve Haziran ayı kirasına yapılacak indirimler konusunda Şirket Genel Müdürlüğü’nün yetkili kılınmasına karar verilmiştir.

SEKTÖR HABERLERİ

Bankacılık: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), aktif rasyosunun revize edilmesine ilişkin duyuru yapmıştır. BDDK’nın duyurusu için tıklayınız…

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Bagfas Bandırma Gübre Fabrikaları(BAGFS, Sınırlı Negatif): Şirket’in 1Ç2020’de 15mn TL net dönem zararı açıklamıştır. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 655bin TL kar kaydetmişti. Şirket’in satış gelirleri bu çeyrekte 305,4mn TL gerçekleşerek yıllık %29,8 oranında artarken, maliyetler %34,7 oranında artmış ve buna bağlı olarak da brüt kar yıllık %13,2 oranında artmış ve 60,8mn TL olmuştur. Operasyonel giderleri geçen yılın aynı dönemine göre %2,7 oranında artmış, diğer faaliyetlerden 37mn TL gider kaydedilmiştir. Böylece şirketin esas faaliyet karı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %46,1 oranında azalmış ve 14,1mn TL olmuştur. Yatırım tarafında 26,6mn TL gelir kaydedilirken, finansman giderleri 33,6mn TL’den 60,4mn TL’ye yükselmiş ve zarar kaydedilmesinde önemli etken olmuştur. Vergi öncesi zararı 19,7mn TL iken, 4,6mn TL vergi geliri sonrası şirketin net dönem zararı 15mn TL olmuştur.

Pınar Entegre Et ve Un (PETUN, Pozitif): Şirket’in 1Ç2020’deki net dönem karı 1Ç2019’a göre 22,9mn TL artarak 25mn TL olmuştur. Şirket’in satış gelirleri 1Ç2020’de yıllık %18,9 oranında artarak 196,2mn TL’ye yükselirken, brüt karı aynı dönemde %70,5 oranında artarak 38,4mn TL’ye ulaşmıştır. Operasyonel giderler 16,4mn TL, diğer faaliyet giderleri 0,1mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. Esas faaliyet karı %167,6 oranında artarak 22mn TL olmuştur. Yatırım faaliyetlerinden gelirler 0,2mn TL, özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımların karlarından paylar 1,2mn TL’yi göstermiştir. 1Ç2019’da özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan 4,9mn TL zarar kaydedilmişti. Finansman tarafında 0,6mn TL gelir kaydedilmiş ve vergi öncesi kar 23,9mn TL olarak gerçekleşmiştir. 1mn TL’lik vergi geliri sonrasında net dönem karı 25mn TL olarak gerçekleşmiştir.

Pınar Su ve İçecek (PINSU, Sınırlı Negatif): Şirket’in 1Ç2020’deki net dönem zararı 15,2mn TL olmuştur. 1Ç2019’daki net dönem zararı 8,9mn TL idi. Şirket’in satış gelirleri 1Ç2020’de yıllık %1,5 oranında azalarak 47mn TL’ye gerilerken, brüt karı aynı dönemde %0,2 oranında artarak 21,5mn TL’ye ulaşmıştır. Operasyonel giderler 24,3mn TL, diğer faaliyet giderleri 0,6mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir. Böylece esas faaliyet zararı 3,3mn TL olmuştur. Yatırım faaliyetlerinden gelirler 0,4mn TL’yi göstermiştir. Finansman tarafında 12,8mn TL gider kaydedilmiş vergi öncesi zarar 15,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. 0,5mn TL vergi geliri sonrasında net dönem zararı 15,2mn TL olmuştur.

Pınar Süt Mamulleri (PNSUT, Pozitif): Şirket’in net dönem karı 1Ç2020’de geçen yılın aynı dönemine göre %56,4 oranında artış kaydederek 27,4 TL’ye yükselmiştir. Şirket’in satış gelirleri bu çeyrekte geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %33,7 oranında artarak 507mn TL olmuştur. Maliyetler %32,2 oranında artmış ve buna bağlı olarak da brüt kar yıllık %42,5 oranında artarak 76mn TL’ye ulaşmıştır. Operasyonel giderleri geçen yılın aynı dönemine göre %12,2 oranında artmış, diğer faaliyetlerden gelirler ise 1Ç2019’daki 24,7mn TL’den 7mn TL’ye gerilemiştir. Böylece şirketin esas faaliyet karı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %1 oranında azalmış ve 34,5mn TL olmuştur. Yatırım tarafında 4,9mn TL gelir kaydedilirken, özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan ise 4,2mn TL kar kaydedilmiştir. Finansman tarafında ise finansman giderleri 19,3mn TL’den 12,5mn TL’ye gerilemiştir. Böylece vergi öncesi karı 30,9mn TL iken, 3,5mn TL vergi gideri sonrası şirketin ana ortaklıklara düşen net dönem karı 27,4mn TL olmuştur.

Akiş GYO (AKSGY, Nötr): Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri 1 Haziran itibari ile tekrar faaliyetlerine başlayacaktır.

Smartiks Yazılım (SMART, Sınırlı Pozitif): Şirket’in %100 Bağlı Ortaklığı konumunda bulunan Compello Bilgi Teknolojisi Hizmetleri ve Ticaret A.Ş., üçüncü taraf bir kamu bankasının düzenlediği 5 yıl süreli “Raporlama Aracı Dönüşümü Lisans ve Danışmanlık Hizmetleri Satın Alınması” konulu ihalesini 882.797 USD + 409.560 TL (Toplam 6.430.235 TL) bedellik final teklifiyle kazanmıştır.

FAİZ PİYASALARI

Cuma günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %8,03 seviyesinden Kasım 2016’dan beri ilk kez %8’in altına inerek %7,90 seviyesine geriledi. Merkez Bankası piyasayı toplamda 203,5 milyar TL ile 170,4 milyar TL’si (89 milyar TL haftalık, %8,38+81,4 milyar TL 3 aylık %7,62) repo ihalelerinden karşılanacak şekilde fonladı. Geri kalan tutarın 33,1 milyar TL’si %7,25’ten piyasa yapıcı bankalara kullandırıldı.

Bir süredir %0,6-0,7 bandında sıkışan ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi, yeni haftaya %0,65 seviyelerinden başlıyor.

Cuma günü zayıf hacimli piyasada yurt içi tahvil faizlerinde 25 baz puana varan yükselişler gözlendi. Eylül 2021 vadeli kağıdın faizi günlük bazda 13 baz puanlık artışla %8,88 seviyesine yükselirken, 5 yıllık gösterge kağıdın faizi günlük bazda 27 baz puanlık artışla %12,68 seviyesine yükseldi. Haftalık değişimlere bakıldığında ise, Eylül 2021 vadeli kağıdın faizi haftalık bazda 13 baz puanlık artış, 5 yıllık gösterge kağıdın faizi 12 baz puanlık artış ve 10 yıllık gösterge kağıdın faizi ise 21 baz puanlık artış sergiledi.

Kaynak: Ziraat Yatırım Sabah Stratejisi