BM bölgesel volatilitenin Ortadoğu ve Afrika’da gıda krizine neden olabilir uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan hayat pahalılığı vardır, fakat vatandaşlarımız tedarik sorunu yaşamamaktadır diyerek, dolardaki köpüğü aldığımız gibi enflasyonu da indireceğiz, sözleriyle ekonomi gidişatının farkında olduğunu belirtti.
Ons altın fiyatı, Ağustos 2020’nin tüm zamanların en yüksek seviyesindeki 2.075 dolar seviyesindeki saldırısında büyük satış baskısı yaşadı ve ardından tekrar geriledi. Sonraki aya kadar ABD 10 yıllık vadelileri yakından takip edilmelidir.
TSLA grafiği, 1000USD’yi tekrar kırdı. Uzun bir aradan sonra elektrikli araçların tekrar konuşulmaya başlaması, Almanya’daki “Giga” fabrikanın ön plana çıkması bunda etkili oldu. Sonuçta onayı aldı ve ilk araçlar üretildi bile. Biz inşaatta, kumaşta ve İHA’da neysek, onlar da araç da o, bu değişecek mi, zaman gösterecek. Bölgesel ihtilaf ve küresel savaş tehlikesinde muhalefet S400’lerin gereksiz olduğunu belirtti.
Grafik TradingView’den
ASELS, 23.92 fiyatı ile aşağıya çevrilmiş vaziyette. %-1.56 değişimi görülmektedir. Osilatörler Nötr reytingini vermektedir.
Son 10 günlük Basit Hareketli Ortalama 23.97 levelinde istenen düzeydedir. Hareketli ortalamaların reytingi Güçlü Al noktasında bulunuyor. 21.17 ‘nin altı çok riskli.
Grafik TradingView’den
DOHOL varlık 3.31 fiyatı ile negatiflerde %-9.07 değişim gösterdi. Osilatörler Nötr reytingini vermektedir. 0.54 olan Müthiş Osilatör dikkatleri çekmektedir. Gerçek aralığın ortalaması 0.15 anlamlı bir düzeyde bulunmaktadır.
DOHOL stokastik D anlamında 90.28 olumlu yönde perçinleniyor. DOHOL Aroon üst 92.86 gayet olumlu.
Son 10 günlük Basit Hareketli Ortalama 3.37 levelinde istenen düzeydedir. Hareketli ortalamaların reytingi Güçlü Al fakat belirsizlik yüksek. 2.68 ‘nın 1 aylık Fibonacci işaret ettiğini de belirtelim. Süpertrend güçlü sat verdi.
Grafik TradingView’den
BİST 100 hisseleri son dakika da istenen boğa piyasası ivmesini azaltarak yüzde -0.26 düşüş gösterdi. Endeks olumsuzluklara rağmen 2183 puandan ilerliyor. Son mumlar cılız olsa da süpertrend al sinyallerini destekliyor.
Sonuç olarak, sonraki süreçte giga şirketler ve gelir adaletsizliği ile küreselleşme tarihinde hiç olmadığı kadar sosyal adaletsiz bir konum kazandı. Brexit ile başlayan Avrupa’daki bölünme bölgesel ihtilaf ile ve kendi içinde sorunları ile karar almakta zorlanıyor. Enflasyon ve hayat pahalılığı küreselleşmeye engel mi yoksa gelir eşitsizliği ve şirketokrasi bunun en büyük parçası mı, uzmanlar bunu çözmeye çalışıyor. Her iki durumda da altının yeni zirveleri görebileceği ve an itibariyle küresel enflasyonun belirsizlik nedeniyle artabileceği belirtilebilir. Bazı yorumcular, muhalefetin Biden doları ile destekli duruşunu, İttihat ve Terakki fırkasının savaş çıkınca vatanı ilk terk ettiği duruşa benzetiyor. Bazı yorumcular ise iktidarın lüks harcamalara gittiğini, liyakatsiz durumların olduğunu ve ekonomi politikalarının yeterli olmadığını belirtiyor.
Okan Özdemir