En yüksek kar artışı ile Garanti ön plana çıkarken, değerleme açısından Halkbank daha cazip
İkinci çeyrekte takip ettiğimiz bankaların toplam karında yüzde 6 çeyreksel düşüş bekliyoruz. Ancak, gelir kalitesi açısından ikinci çeyreğin iyi olacağını tahmin ediyoruz. Çekirdek gelirlerde (komisyon ve faiz gelirleri) çeyreksel yüzde 11 artış öngörmekteyiz. TÜFE’ye endeksli menkullerin getirileri yılın 2. çeyreğinde artarak banka karlarını destekleyeceğini tahmin ediyoruz. Net faiz marjında 30 baz puan genişleme olacağını düşünmekteyiz. Ancak, swap kaynaklı artan ticari zararların ve komisyon geri ödemelerinin banka karlarını bu çeyrek baskı altına alacağını tahmin ediyoruz.
Garanti Bankası’nın ikinci çeyrekte karını çeyreksel %19 artırarak öne çıkmasını bekliyoruz. Bizce menkul kıymet gelirlerindeki artışın etkisi Garanti Bankası’nın kar artışında büyük rol oynaması muhtemeldir. Ancak, değerleme açısından baktığımızda 2015 tahmini 1,3 F/K oranı ve 10,1 F/DD ile Garanti Bankası’nı rakiplerine göre pahalı buluyoruz.
Garanti Bankası’nın ardından Halkbank’ın da karlılıkta iyi bir performans sergileyeceğini beklemekteyiz. Bu çeyrek karşılık giderleri artacak olan Halkbank’ın, geçmiş yıl genel karşılıklarını geri döndürebileceğini ve karşılık giderlerindeki artışın karlılığa olan olumsuz etkisini bu şekilde minimize edebileceğini düşünüyoruz. Değerleme açısından baktığımızda ise, 2015 tahmini 0,9 F/DD ve 6,2 F/K oranı ile sırasıyla %3 ve %24 iskontolu işlem gören Halkbank’ın rakiplerine göre cazip olduğunu düşünmekteyiz.
%8,5 risksiz faiz oranı ve %5,5 ülke risk primi ile hesapladığımız %14 sermaye getirisine göre takip ettiğimiz bankalarda %16 getiri potansiyeli görmekteyiz. Halkbank, İş Bankası ve Akbank için “Endeks Üzeri Getiri”; Garanti, Vakıfbank ve Albaraka için “Endekse Paralel Getiri”; Yapı Kredi için “Endeks Altında Getiri” tavsiyelerimizi koruyoruz.
Rapora ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ