AvivaSA, BES’teki liderliğini sürdürüyor
Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektörünün lider şirketi AvivaSA, Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) 30 Eylül 2018 tarihli verilerine göre, devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğünde 17 milyar TL’ye, katılımcı sayısında ise 858 bin kişiye ulaştı. Firma, yüzde 19,5 pazar payıyla, 2015 yılında ulaştığı BES fon büyüklüğündeki sektör liderliğini sürdürüyor.
Bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektör lideri AvivaSA Emeklilik ve Hayat,2018 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Yılın dokuz ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre fon büyüklüğünde yüzde 20 büyüme gösteren firma; EGM’nin 30 Eylül 2018 tarihli verilerine göre, 17 milyar TL fon büyüklüğü ve yüzde 19,5 pazar payıyla, 2015’te ulaştığı liderliğini sürdürüyor. AvivaSA’nın katılımcı sayısı ise, 858 bin kişiye ulaştı. Firmanın, dokuz aylık bireysel emeklilik net katkı payı 934 milyon TL olarak gerçekleşti.
Otomatik Katılım liderliği de devam ediyor
Otomatik Katılım uygulamasında ise, EGM’nin aynı tarihli verilerine göre oldukça iyi bir dokuz ay geçiren AvivaSA, 366 milyon TL fon büyüklüğü ve 586 bin katılımcı sayısına ulaştı. Firma bu alanda, 2018 yarıyılı sonu itibarıyla yakaladığı, kamu hariç özel sektör kapsamında, katılımcı sayısındaki sektör liderliğini devam ettirdi.
Serbest hayat branşında dikkat çekici büyüme
Sabancı Holding ve Aviva iştiraki olan firmanın, Eylül 2018 sonu itibarıyla, hayat ve ferdi kaza prim üretimi ise; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 büyüme ile 415 milyon TL’ye ulaştı. AvivaSA, özellikle hayat sigortalarının geleceği kabul edilen “serbest hayat” branşındaki yüzde 53’lük büyüme başarısıyla dikkat çekiyor.
Sektörün geleceğini, “müşteri odaklılık” ve “dijitalleşme” şekillendirecek
BES ve hayat sigortası sektörünün, uzun yıllara dayalı müşteri bağlılığına özellikle dikkat çeken AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca: “Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelerle, insanoğlunun yaşam süresi, yaşam kalitesi, beklentileri artıyor ve değiştiriyor. Ve bu gerçek, sigorta ve emeklilik ürünlerine olan ihtiyacı çok daha hayati kılıyor. 18 yaş ile 90 yaş aralığında her insana dokunabileceğimiz ürünlerimiz var. Başka hiç bir sektör, ürün ya da hizmet bu kadar uzun soluklu değil. Tam bu noktada, “müşteri odaklılık” kavramı çok daha fazla önem kazanıyor. Sektörümüzün geleceğini, müşteri odaklı bakış açısı ve dijitalleşme belirleyecek. Bu öngörüyle, geçen seneyi insana ve kültüre yatırım yılı ilan etmiştik ve iş yapış şeklimizden, fiziki ofis ortamlarımıza kadar, insan merkezli bir dönüşüm geçirdik.” şeklinde konuştu.”
Anne babaların, çocuklarının eğitimi için birikim yapma eğilimlerini araştırdık
Müşteri odaklı yaklaşımlarına ilişkin güncel ve sosyal fayda içeren bir örnek de paylaşan Kuruca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşteri odaklı stratejimizin en somut ve güncel örneklerinden birisini, yakın bir zaman önce gerçekleştirdiğimiz, ‘Anne Babaların Eğitim Gündemi’ araştırmamızla verdik. Araştırmamızda, 15 yaşın altında çocuğu olan anne babaların, eğitim konusunda ihtiyaçlarını, eğilimlerini ve düşüncelerini anlama, çocuklarının eğitim ihtiyaçları için tasarruf ve/veya birikim yapma eğilimlerini ve eğitim-hayat sigortası ürünleri farkındalık düzeylerini gözlemleme fırsatı bulduk. Anne-babaların yüzde 44’ünün, «çocuklarının eğitimi için birikim yapması» ve bu birikim araçlarında BES’in de olması sonucu bizi sevindirdi. 1-5 yaş arası çocuğu olan anne-babaların birikim yapma düzeyi %64’e kadar yükselirken, 10-15 yaş arası çocuğu olan anne-babalarda %36’ya kadar düşüyor. Bu oranı hızla yukarı çıkarmamız gerekiyor, çünkü çocuklarımızın geleceği için eğitimin önemi yadsınamaz.”
Kuruca, AvivaSA olarak, müştreri odaklı yaklaşımları, dijital yatırımları ve serbest hayat ürünlerine verdikleri önem sonucu; sektör liderliklerini 2019’a da taşıyacaklarına emin olduklarını vurgulayarak sözlerini tamamladı.