Japonya hariç Asya borsaları, ham petrol ve bakır vadelilerinin geri sıçraması üzerine ham madde üreticilerinin kazançlarından beslendi.
Dünyanın en büyük maden şirketi ve Avustralya’nın en büyük petrol üreticisi BHP Billiton Ltd. yüzde 0.8 değerlendi. Çin’in piyasa değeri bakımından en büyük bankası Industrial&Commercial Bank of China Ltd. yüzde 2.2 yükseldi. Asya’nın 2 numaralı akıllı telefon üreticisi HTC Corp., çeyrek kârlarında rekor düşüş açıklaması sonrasında yüzde 7 değer kaybetti.
Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 kazançla 442.94 puana çıktı. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 2 hisse değer kaybetti. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise Japonya’nın etkisiyle yüzde 0.1 düşüşle 122.05 puana geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi geçtiğimiz ay Çin’in büyümeyi destekleyici önlemler alacağı spekülasyonunun etkisiyle yüzde 4 kazanç sağlamıştı.
Her geçen gün daha fazla merkez bankasının para politikalarını gevşettiğini söyleyen Edmond de Rotschild Asset Management’ın kıdemli portföy yöneticilerinden David Gaud, tahvillerin çoğunlukla küresel yatırımcılar tarafından tutulan bir varlık sınıfı olageldiğini, bu sebeple ordaki etkinin hisselere de sıçramasının anlamlı olduğunu söyledi. Gaud, hisselerin çok ucuz olduğuna dikkat çekti.