Aselsan (ASELS)
Piyasa değeri (mn TL) 19.426
Günlük ort. işlem hacmi (mn TL) 193
Uzun vadeli öneri AL
Hedef fiyat (TL) 30,00
Hisse fiyatı (TL) 17,04
52 hafta en düşük – en yüksek fiyat (TL) 16,54 – 28,66
Halka açıklık oranı 26,0%
Sabır acı, meyvesi tatlıdır – Aselsan’ı, i) devam eden güçlü büyüme hikayesi, ii) savunmanın yanı sıra savunma dışı alanlarda ve ihracat pazarlarında büyüme potansiyeli ve iii) hem operasyonel hem de finansal açıdan sahip olduğu uzun döviz pozisyonu ile TL’de yaşanan olası değer kaybına karşı korunaklı yapısı ile beğenmeye devam ediyoruz. Diğer yandan, 2018 yılından itibaren artan işletme sermayesi ihtiyacı nedeniyle nakit akışında yaşanan bozulmanın, mevcut konjonktürde bir süre daha devam etmesini beklesek de kalıcı olmayacağını tahmin ediyoruz.
Hisse performansı haber akışına daha duyarlı – Hisse performansı açısından Aselsan’ın temel dinamiklerden ziyade sektörü ilgilendiren (S – 400 başta olmak üzere) haber akışına hassasiyetinin daha yüksek olduğunu düşünüyoruz . Düşük ihtimal versek d e , Türkiye’nin Rusya’dan S -400 alımı nedeniyle ABD’den ticari ilişkilere yönelik bir yaptırıma maruz kalması halinde, bunun Aselsan’a operasyonel açıdan etkisinin sınırlı kalacağını, hisse performansı açısından ise psikolojik olarak olumsuz etki yaratabileceğini ancak bu riskin de önemli ölçüde fiyatlandığını düşünüyoruz. Öte yandan, ABD’den ticari ilişkileri hedef alan herhangi bir yaptırımın gelmemesi senaryosunun ise, Şirket hisseleri açısından önemli bir katalist olacağını tahmin ediyoruz.
Güçlü ve kârlı büyüme hikayesi – Son üç yılda yıllık ortalama %48’lik güçlü ciro büyümesi kaydeden Aselsan, 1 Ç19 sonu itibariyle 9 , 5 mlr ABD $’a ulaşan rekor bakiye sipariş büyüklüğüne sahiptir . Hükümetin stratejik sektörlerin başında gördüğü ve desteklediği savunma sanayiinde yerli tedarik oranını artırma politikasının devamı ile Aselsan’ın güçlü büyüme hikayesinin önümüzdeki dönemde de süreceğini tahmin ediyoruz.
Nakit akışındaki bozulma risk yaratıyor, ancak … – Şirketin, tahsilatlarındaki gecikmeler nedeniyle nakit akışında yaşanan bozulmanın kısa vadede devam edeceğini öngörüyoruz . Bu noktada, artan işletme sermayesi ihtiyacını ne şekilde finanse edeceğinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Net nakit pozisyonunun 1 Ç19 sonu itibariyle 1 , 5 mlr TL’ye gerilemesi ve mevcut durumda düşük kaldıraç kullanımını da göz önünde bulundurarak, finansal borç kullanımına gitmesi için yeterli alanının olduğunu düşünüyoruz.