Devam Eden Yükseliş Potansiyeli
Öneri: AL
Fiyat: TL53.50
Hedef Fiyat: TL77
Hedef Getiri 44%
Arçelik’i 77 TL Hedef Fiyat ve %44 getiri potansiyeliyle Model Portföy’ümüze ekliyoruz. Değerlememiz eşit ağırlıklı olarak İNA (%20 risksiz getiri oranı, %5 risk primi, %18 AOSM) ve benzer şirket çarpanlarına (2022T FD/FAVÖK 6.3x, VESTL ve VESBE dahil) dayanmaktadır. Değerlememizin detayları Sayfa 3-4’tedir.
BIST’te döviz bazlı yatırım temasına tam anlamıyla uyan birkaç şirketten biri. İhracatın Arçelik’in gelirlerindeki payı 3Ç2021’de %70 seviyesine ulaştı. Şirket, 2002 yılından bu yana organik olarak ve satın almalar yoluyla Avrupa’daki pazar payını başarılı bir şekilde artırdı. Son yıllarda takip edilen strateji ise şirketin ayak izini global ölçekte artırmasına yönelikti. Bu kapsamda geçen yıl Japon Hitachi şirketi 343 m USD ödenerek satın alındı. Söz konusu alıma harcanan para, 1Ç2021’de ödenen 1.5 mr TL temettü ve geri alım için şimdiye kadar harcanan 1.1 mr TL’ye rağmen Arçelik’in finansal kaldıracı 2.0x gibi makul bir seviyede kalmaya devam ediyor. Şirket finansallarında nötr FX pozisyonunu korumakta ısrarlı gözüküyor. Belki de en önemlisi Arçelik’in Türkiye’deki güçlü pazar payı ve uluslararası satışlarındaki uygun fiyatlarının getirdiği fiyatlama gücü ve artan girdi maliyetlerine karşı FAVÖK marjını koruma kapasitesidir.
Beyaz eşya talebi güçlü olmaya devam ediyor. Arçelik Türkiye’de güçlü talep sayesinde 3Ç ve 4Ç’de fiyat artışlarını başarıyla hayata geçirdi. Döviz cinsinden olan girdi maliyetlerindeki ani artışları karşılamak için daha fazla fiyat artışı kaçınılmaz olarak talebi etkileyebilirken, 2022’de satış hacminde önceki yıla göre %5 düşüş bekliyoruz. Beklentimiz dahilinde olan 2022 satış rakamları pandemi öncesi satışların üzerindeyken 2017’nin %16 altındadır. Geçen seneden beri devam eden güçlü konut talebinin beyaz eşya sektörüne de yansıyacağını düşünüyoruz. Ayrıca yurt içi beyaz eşya tüketiminde taksit sayısı on ikiden dokuza düşürüldü. Pazarda talep tarafında olası bir daralmada, taksit sayısı artırılabilir. Euro bölgesi başta olmak üzere yurtdışı pazarlarda da ciddi bir oynaklık beklemiyoruz. Bu durum genel olarak istikrarlı bir satış hacmine işaret ediyor.
Geri alım programı devam ediyor. Arçelik, Temmuz ayında hisse fiyatının şirketin olması gereken değerini yansıtmadığı gerekçesiyle 67.6 milyon adet (2,4 milyar TL, sermayenin %10’u) hisse geri alım programı açıkladı. Açıklanan rakamın %50’sine tekabül eden 35 milyon hissenin satın alımını en son dün 50,22 TL’den 945 bin hisse alarak gerçekleştirdi. Açıklanan programın alım hızı ve kalan büyüklüğü göz önüne alındığında hisse fiyatlamasına olumlu etki göstermesini bekliyoruz.
Benzer şirketlere kıyasla oldukça cazip çarpanlar. 2022 yılı tahminlerimize göre 5,8x F/K, 4,0x FD/FAVÖK ile işlem görmesini beklediğimiz Arçelik, global ve yerel emsallerinin 11,8x F/K ve 6,3x FD/FAVÖK medyan çarpanlarına kıyasla iskontolu işlem görmektedir. Bizim ciro, FAVÖK ve net kar tahminlerimiz Bloomberg medyan tahminlerinden sırasıyla %51, %40 ve %63 yukarıdadır. Ayrıca Arçelik geçtiğimiz üç yılda ortalama 6,25x FD/FAVÖK çarpanıyla işlem gördü.
İnorganik büyüme potansiyeli. Son iki satın almanın (Hitachi ve Whirlpool Manisa) Arçelik cirosuna 2022’de kabaca 1.25 mr USD katkı yapacağını tahmin ediyoruz. Mevcut coğrafi ayak izine bakıldığında, Arçelik’in ABD’deki varlığını artırabileceğini ve bir sonraki satın alıma konu olabileceğini düşünüyoruz. Şirketin düşük kaldıraç oranı bu hareketi finanse etmek için uygun gözüküyor.
Kaynak: İnfo Yatırım