Anadolu Hayat Emeklilik Hisse Yorumu
Kısa vadeli belirsizliklere rağmen tavsiyemizi AL’a yükseltiyoruz!
2015 net kar beklentimizi %10, 2016-2021 ortalama net kar beklentimizi ise %9 artırıyoruz. Bu artışta, fon yönetim ücretinde yeni regülasyonda indirime gidilmemesi, emeklilik segmentinde büyüme beklentilerimizi yukarı çekmemiz ve hayat branşında karlılık öngörülerimizi iyileştirmemiz rol oynadı. Bununla birlikte, 2015-2018 ortalama net kar beklentimiz Bloomberg ortalama beklentisinin %9 altında yer alıyor. Sonuçta, hisse için hedef fiyatımızı 5.90 TL’den 6.38 TL’ye, tavsiyemizi de NÖTR’den AL’a yükseltiyoruz.
Her ne kadar BES’te karlılık 2016’da gerileyecekse de büyüme beklentileri oldukça güçlü…
Son 3 senedeki güçlü büyümenin ardından bireysel emeklilik segmentinde yönetilen fonların önmüzdeki 5 senede YBBO %23 ile artacağını, bunun da emeklilik segmenti gelirlerini destekleyeceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, 2016’da yürürlüğe girecek yeni düzenleme, yönetim ücreti ve giriş aidatı kalemlerini birleştirip bunlar için alınacak toplam ücreti aylık brüt asgari ücretin %8.5 oranıyla sınırlıyor. Ayrıca da toplam alınacak ücretlere 2021 ve sonrasında limit getiriyor. Her ne kadar bu düzenlemeler şirketlerin gelirlerini baskılayacaksa da bireysel emeklilik şirketleri bu kayıpların bir kısmını maliyet kalemlerine de yansıtacaklar. Hayat segmentinde ise orta vadede güçlü büyüme beklemesek de, yüksek teknik marj oranı karlılığı destekleyecek.
Hisse performansı için riskler yukarı yönlü...
BDDK’nın tüketici kredilerinde büyümeyi teşvik edici olası düzenlemeleri hayat branşında prim üretimini ve karlılığı destekleyebilir. Bireysel emeklilikte ise, asgari ücretteki yüksek oranlı artış, 2016’da yürürlüğe girecek düzenleme komisyon limitini asgari ücrete endekslediği için hisseyi destekleyecektir. Yeni kurulacak hükümetin olası reform maddelerinden biri kronik tasarruf açığını azaltmak olabilecek ve bu doğrultuda atılacak adımlar bireysel emeklilik sektörünün büyüme ivmesini artıracaktır. Aşağı yönlü riskler ise tüketici kredilerinde büyüme ivmesinin daha da yavaşlaması ve paralelinde hayat segmenti prim üretiminde yavaşlama ile makroekonomik göstergelerin bozulmasıyla emeklilik segmentinde büyümenin hız kaybetmesi olarak sıralanabilir.
TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!