Hızlı Tüketim Sektörü Odaklı Defansif Seçim
Endeksin Üzerinde Getiri
Fiyat (TL/hisse) 101,00
Hedef Fiyat (TL/hisse) 177,00
Potansiyel Getiri 75%
Hızlı tüketim sektörü ağırlıklı iştirak portföyü sayesinde defansif portföyler için de iyi bir seçenek. Çeşitlendirilmiş hızlı tüketim sektörü portföyüne sahip olan grup, tüm segmentlerde iyi yönetilen fiyatlandırma stratejisi ile 2022 yılında enflasyonist baskılara rağmen güçlü büyüme gösterdi. Ayrıca 2022’de %37’ye ulaşan uluslararası gelir ağırlığı, holding için doğal bir koruma sağlıyor. Son olarak, Anadolu Grubu Holding’in solo net borç pozisyonu Mar23 itibarıyla 2.7 milyar TL iken ve 0.8x seviyesindeki Net Borç / FAVÖK oranının sağlıklı bir seviye olduğunu, gelecek yıllarda yeni yatırımlara da alan açabileceğini düşünüyoruz. Beş yıl önce bu oran yaklaşık 2.8x seviyesindeydi ve enflasyonist dönemde bilanço görünümü iyileşmiştir.
Ana faaliyet alanına odaklanma süreci. Holding, Türkiye’deki McDonald’s restoranlarının franchise işletmecisi Anadolu Restoran’ı 2Ç22’de 54.5 milyon USD işlem fiyatıyla sattı ve Anadolu Restoran’ın elden çıkarılmasından 923 milyon TL tek seferlik net kâr katkısı elde etti. Öte yandan CCİ, tamamına sahip olduğu bağlı ortaklığı CCI Holland aracılığıyla, 4Ç21’de The Coca-Cola Company’den Coca-Cola Bottlers Uzbekistan’ın (CCBU) %42,88 hissesini toplam 90mn USD işlem değeri karşılığında satın aldı. Sonuç olarak, CCİ, CCİ Holland aracılığıyla %100 dolaylı hisse ile CCBU’nun tek sahibi oldu. Nakit akışını ve/veya marjı aşağı yönde baskılayan iş segmentlerinden çıkılarak temel işkollarına odaklanma ve bu alanlarda yatırımları artırma stratejini olumlu buluyoruz. Hızlı tüketim ve otomotiv segmentlerinin büyüyen operasyonlarının güçlü nakit yaratma kapasitelerini sürdüreceğini ve holdingin bu iştiraklerinde önümüzdeki yıllarda daha yüksek temettü geliri elde edebileceğine inanıyoruz.
2022 Değerlendirmesi: AG Holding, 2022 yılında -sürdürülmeyen iş kolları hariç- bir önceki yıla göre %327 artışla 3.0 milyar TL net kâr açıklamıştı. Bira (AEFES TI) segmenti, satış hacmindeki %10’luk düşüşe rağmen fiyatlandırma disiplini sayesinde yıllık bazda %462 artışla 1,6 milyar TL net kâr elde etti. Meşrubat (CCOLA TI) segmentinin kârlılığı, özellikle disiplinli iskonto yönetimi ve fiyat geçişleri ile birlikte hacimdeki %15’lik büyüme sayesinde yıllık bazda %91 artışla 4,3 milyar TL’ye ulaştı. Perakende (MGROS TI) segmenti performansı, online platform gelirlerindeki güçlü büyümenin yanı sıra mağaza sayısındaki artışa bağlı olarak güçlüydü. Migros, 2022 yılında mağaza sayısını 343 adet artırarak toplam 2,908 mağazaya ulaştırmıştır ve 2.6 milyar TL net kâr ile yıllık bazda %616’lık büyüme göstermiştir. Otomotiv (ASUZU TI, Çelik Motor, Anadolu Motor) segmentinin performansı yıl boyunca güçlü iç pazar ve ihracat hacmi ile desteklendi. Segment %99’luk yıllık büyüme ile 1.1 milyar TL net kâr açıkladı. Bu alanda elektrikli toplu ulaşım aracı yatırımlarına yönelik girişimler sürdürülmektedir. Sanayi ve Enerji (ADEL TI, Anadolu Kafkasya) segmenti ise, yıllık bazda %306 artışla 0.3 milyar TL net kâr elde etti.
“Endeks Üzerinde Getiri” tavsiyemizi koruyor, hedef değerimizi 177.00TL/hisse olarak güncelliyoruz. Holding hisseleri BIST100 göreceli olarak, 2022’de ~%5 ve YBB ise ~%2’lik negatif ayrışma göstermiştir. Şirket, 2023 beklentilerimize göre 3.3x F/K çarpanıyla işlem görüyor. Beklentilerimiz ~%33’lük güçlü özkaynak kârlılığına işaret etmesine rağmen 1 yıllık ileriye dönük PD/DD çarpanı 1.1x seviyesindedir. Şirket, ~%42 NAD iskontosuyla işlem görürken (2 yıllık ortalama ~%40, 2022 yılı ortalaması ~%37), 2023 yılında tüm iş kollarında güçlü beklentimizden ötürü daha dar bir NAD iskontosu ile fiyatlanabileceğine inanıyor, son dönemdeki stratejik birleşme ve satın alma faaliyetlerinin olumlu katkısını bekliyoruz.
Kaynak: Gedik Yatırım