CCOLA ana değer unsuru
Öneri AL
Kapanış Fiyatı TL 29.60
Hedef Fiyat TL 52.10
Potansiyel Getiri 76%
Anadolu Efes için incelememizi AL tavsiyesiyle sürdürürken yeni makro ve operasyonel tahminlerimiz ışığında 12 aylık hedef fiyatımızı 52.1 TL olarak belirledik. Yeni hedef fiyatımız %76 gibi bir getiri potansiyeline işaret ediyor. Şirketin özellikle CCOLA’ya olan %50 iştiraki konsolide performansı destekleyen ana unsur olmaya devam ediyor. Bira operasyonlarında ise bu yıl hem Türkiye hem Rusya tarafında bir miktar hacim daralması öngörüyoruz. Yine de fiyat artışları ve TL’deki değer kaybının etkisiyle bira faaliyet rakamlarında önemli büyümeler bekliyoruz (%55 satış ve VAFÖK büyümesi). Bira faaliyet marjlarının ise geçen yılki düşüşün ardından bu sene yıllık bazda stabil seyretmesini bekliyoruz. Uzun vadeli perspektifte ana pazar konumundaki Rusya’nın bira operasyonları için büyüme ve değer yaratan unsur olmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Hisse için özellikle CCOLA’yla ilgili olumlu görüşümüzün yanında bira operasyonlarının 4,8x düzeyinde olan 2022 FD/VAFÖK çarpanını cazip olarak değerlendiriyoruz. CCOLA ve AEFES arasında ise bira faaliyetlerindeki bazı zorluklar nedeniyle CCOLA’yı tercih ediyoruz.
Hacimdeki daralmaya rağmen TL bazında yüksek büyüme. Türkiye’de enflasyon ve vergilerden kaynaklı fiyat artışları sonrasında bira tüketiminin 2022’de düşmesini bekliyoruz. Dolayısıyla AEFES için Türkiye’de bu yıl için %6 hacim daralması öngörüyoruz. Yine Rusya’da hem fiyat artışları hem de baz etkisiyle %5 daralma bekliyoruz. Buna rağmen özellikle fiyat artışları ve TL’deki değer kaybının etkisiyle bira operasyonlarında Türkiye satışlarının %51 yurt dışı satışlarının ise %57 büyüme sergilemesini bekliyoruz.
Faaliyet marjlarının stabil kalmasını bekliyoruz. Şirket 2Y21’de ham madde maliyetlerindeki artışların marjlar üzerindeki olumsuz etkilerini hissetmişti. Bu yıl içinse faaliyet marjlarının birim maliyetlerdeki stabilizasyonla yıllık bazda yatay seyretmesini bekliyoruz.
Riskler — i) Türkiye’de ve Rusya’da yasal düzenlemeler ii) Beklenenden yüksek hammadde fiyatları iii) Para birimlerinde değer kayıpları, iv) Rusya’da fiyat rekabeti.
Kaynak: Yapı Kredi Yatırım