Anadolu Cam Hisse Yorumu / Oyak Yatırım – (18.07.2014)

Anadolu Cam Hisse Yorumu

Yurt içi piyasada artan rekabet ortamı. Anadolu Cam, yurt içi cam ambalaj piyasasındaki %80’in üzerindeki pazar payı ile oldukça güçlü bir konuma sahip. Ancak Park Cam’ın geçen yılın sonunda devreye aldığı 150bin ton kapasiteli cam ambalaj tesisi, piyasada rekabetin artacağı manasına geliyor. Diğer taraftan ANACM’ın yurt içindeki 920bin tonluk kurulu tesisleri ile tam kapasite çalışıyor olması ve satışlarının %50’sini oluşturan maden suyu pazarının iki haneli büyüme rakamlarına sahip olması sebebiyle rekabetin orta vadedeki etkisinin sınırlı olacağını düşünüyoruz.

Yurt içi kapasitedeki kısıt hacim büyümesinde olumsuz etkiye sahip. Önümüzdeki 2 yıl boyunca kapasitenin sabit kalacak olması, hâlihazırda tam kapasite üretim yapan ANACM’ın yurt içi satış hacminin sabit kalmasına sebep olacaktır. Eskişehir’deki kurulması planlanan 120bin tonluk ek kapasite ise 2016 yılında toplam kapasiteyi %13 artıracak olup, satış hacmi büyümesini destekleyecektir.

Rusya’da görece iyileşme bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl Rusya’da alkollü içecek pazarında uygulanmaya başlanan yasal sıkılaştırmalar bira satışlarını yavaşlatırken ANACM’ın satış hacimlerini de olumsuz etkiledi. Bu yıl şirket, kar marjının daha yüksek olduğu yüksek alkollü içecekler piyasasına daha çok ağırlık vererek bira segmentindeki kaybını azaltmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra, bira pazarında pet şişeden cam şişeye yöneliş ANACM için potansiyel yaratmaktadır. Geçen yıl satış hacminde kaydedilen %7’lik satış hacim daralmasının ardından bu yıl Rusya operasyonlarında görece iyileşme bekliyoruz.

Gelir büyümesi fiyat artışları yoluyla destekleniyor. Yurt içinde artan rekabete karşın ANACM sektördeki lider pozisyonunu sürdürüyor. Şirketin 2014’ün ilk çeyreğinde satış fiyatlarına %7 zam yaparak bu yılki gelir büyümesini desteklemiştir. Diğer taraftan Rusya’da satış fiyatlarının dolar bazında sabit seyredeceğini öngörüyoruz. 2014 yılı için büyüme beklentimiz %7.9 olup, VAFÖK marjı beklentimiz %15.4 seviyesindedir. 4Ç14’de doğalgazda yapılması beklenilen zam sonrasında ise şirketin VAFÖK marjının 2015’de %15.1’e gerilemesini bekliyoruz.

Riskler: Artan rekabet, şirketin pazar konumu ve fiyatlama gücü açısından özellikle kısa vadede risk teşkil etmektedir. Uluslararası operasyonlarda beklenenden zayıf performans, kapasite artış projelerinde gecikmeler ve beklenenden yüksek doğalgaz zammı da değerlememiz için aşağı yönlü risk oluşturmaktadır.

ANACM’ı ‘Endekse Paralel Getiri’ tavsiyesi ve 1.81 hedef fiyatla yeniden araştırma kapsamına alıyoruz. İNA ve benzer şirket karşılaştırma yöntemleri ile yaptığımız değerlememiz yükseliş potansiyeline işaret etmemektedir.

Raporun tamamı için tıklayın.

TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir