ABD 10 yıllıklarında son üç gündür izlenen geri çekilme eğiliminin dün yavaşladığı ve getirilerin %4,07 – %4,13 bandında görece yatay bir seyir izlediği takip edildi. Dolar endeksi ise son 3 günlük kaybının bir kısmını telafi ederek 103,64 seviyesinden yükselişle kapandı. Alternatif getirilerde gözlemlenen görece yatay seyir ve dolar endeksindeki yükseliş eğilimi çerçevesinde ons altının da yukarı yönlü hareketini durdurarak günü 1940,11$ seviyesinden sınırlı bir düşüşle tamamladığı gözlemlendi.
Altının ons fiyatı bu sabah saatlerinde 1938,96$ seviyesinden işlem görüyor. Ons altında kısa vadeli görünüm açısından 100 günlük hareketli ortalamaya ve Nisan ayından bu yana etkili olan düşüş kanalının üst sınırına denk gelen 1950$ direnç seviyesini takip ediyoruz, zira yükselişin devamlılığı açısından bu seviye üzerinde bir günlük kapanış görmemiz önemli. 1950$ direncinin aşılması durumunda kısa vadede sırasıyla 1960$, 1965$ ve 1975$ dirençleri ön plana çıkacakken, 1950$ seviyesi altında kalınması durumunda ise 1940$ ve 1923$ destekleri takip edilecek.
Bu noktada ons altına yönelik beklentimizin yukarı yönlü olduğunu ifade etmekte fayda var. Fed’in bu yıl içerisinde bir faiz artırımı daha yapıp yapmayacağı konusu ve enflasyondaki gerileme karşısında yüksek kalmaya devam eden reel getiri ortamı ons altın için kısa vadeli risk unsuru olarak ön plana çıksa da bu durumun gelecek döneme ilişkin yükseliş potansiyelinde bozucu bir etki yaratmayacağı görüşündeyiz, zira gerileyen enflasyon ortamında reel getirilerin de bu harekete adapte edilmesini beklemekteyiz. Dolayısı ise reel getirilerdeki yükselişin yavaş yavaş sonuna gelindiği beklentimiz çerçevesinde ons altında yükselişlerin güç kazanacağını öngörüyoruz.
Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten