Altın fiyatları ne olur? Yükseliş devam eder mi? Diğer piyasalarda olduğu gibi, altın için de geometrinin kuralları işlemeye devam ediyor. Büyük fotoğrafta görüleni, diğer ölçeklerde değerlendirince vade dinamiklerini yakalayabiliyoruz. Yeter ki doğru bakışı sağlayacak model kurulabilmiş olsun.
Aylık bazda geriye doğru incelediğimizde görebiliyoruz: belirli geometrilerin oluşumu algoritma kurmayı kolaylaştırıyor. Bunun sonucunda karar verme sistemi tasarlamak da faydalı şekilde mümkün olmaktadır. Geleneksel anlamda servet koruma metodu olan altın güvenli liman özelliğini sürdürmektedir. Güvenli liman algısı daha ne kadar sürebilir ve şiddeti ne olabilir? Zamanla sönecek midir? Algıda oynaklı olabilir mi? Bu oynaklık modellenebilir mi? Bu tür karmaşık sorulara cevap verirken kullanılan metotlar çok da benzer kaldığı için farklılık yaratacak çözüme gidilmesi gereklidir.
Olumlu şoklar ve olumsuz şoklar arasında etki tercihi yapılabilir. Farklı bakışlar, modeller farklı sonuçlar verse de olumlu şokların belirgin etkide olduğu söylenebilir. Geleceği tahminlemede halen olumlu şokların belirleyiciliğinden bahsedebilir miyiz?
Diğer taraftan gelenekselliği de tanımlamak gerekli midir? Gelenekselliğin matematik ifadelerle tanımı mümkün değilse pek de inandırıcılığı olmasa gerekir.
Aslolan piyasada oluşmuş hareketlerin yorumlanmasıdır. Buna göre; 2010 yılında başlayan ve 2012 yılını da kapsayan primli piyasa durumu tek başına anlam taşımaz. Oluşan primin oluşturduğu geometri incelendiğinde gelecek 20 yıl için de önemli sinyallerin alındığını görmekteyiz.
Buna göre, 2012ye dek süren parlak dönemin geometrik etkisi son 12 ayda oluşan hareketin gücüne katkı vermiştir. Önümüzdeki 5 yılda parlak altın görmeye devam edeceğiz. Gram altın da bu etkiden fayda alacaktır. Bu da alım gücünün kısılmasına ve tasarrufa yönelmeyi getirecektir.
Siz de daha güvenilir metotlarla yatırım kararı vermek isterseniz eğitim / kurs /uygulama için talep bırakabilirsiniz: https://www.paraborsa.net/iletisim/
Dövizdeki dalgalanma ihracatı teşvik ederken, matematik modele dayalı daha güvenilir stratejiyle yeni pazarlar erken aşamada bulunabilir. Rekabet avantajı getirecek bu araç adil olmasa da gereklidir. Bu faydayla, geçmişin başarılı olanlarını değil geleceğin fırsatını erken aşamada yakalamış olursunuz. Doğrulanmış bakış açıları mevcuttur. Buna göre uygulanabilir avantaj getirecek öneri için ülke ve bölge GELECEK dönemde cazip pazarları skorlama tablolarında inceleyebilirsiniz.