Akbank (AL, Hedef Fiyat: 11.70 TL) Getiri Potansiyeli: %61
Sınıfının en iyisi sermaye tamponu
Dinamik bilanço yönetimi, güçlü sermaye tamponu, düşük kaldıraçlı kredi portföyü, ihtiyatlı karşılık politikası, YP likiditesi ve maliyet verimliliğini gözönünde bulundurarak AL olan tavsiyemizi koruyoruz. Yüksek getirili ve sabit faizli kredi segmentlerindeki pazar payı kazanımlarının orta vadede marjları desteklemesini öngörüyoruz.
Güçlü sermaye tamponu ve yüksek iç sermaye üretimi kapasitesi ile olası kur şoklarına karşı korunaklı yapı. Banka %22,2 seviyesindeki güçlü sermaye yeterlilik oranı ile takip ettiğimiz bankalar arasında birinci sıradadır ve piyasa payı kazanımları için elverişli bir konumdadır. Güçlü sermaye tamponu olası kur oynaklığına karşı da korunaklı bir yapı oluşturmaktadır.
Bankanın net karının 2022 yılında 2021 yılına göre 42% oranında artmasını bekliyoruz. 11,70 TL olan hedef fiyatımızın %61 artış potansiyeli bulunmaktadır. “AL” tavsiyemizi koruyoruz. Hisse 2022T 2,2x F/K (Benzerlerine göre %10 iskontolu) ve 0,4x F/DD çarpanlarıyla ve %20,5 ortalama özkaynak getirisiyle işlem görmektedir.
Yüksek getirili segmentlerdeki pazar payı kazanımları orta vadede marj gelişiminde pozitif bir faktördür. Bankanın yüksek getirili ve sabit faiz oranlarına sahip tüketici kredilerindeki pazar payı 2021 yılında kuvvetli bir şekilde artarak %13,1 seviyesine yükselmiştir (2020: %12,9). Zamanlaması iyi olan bu stratejinin marjları desteklemesini öngörüyoruz. Tüfe endeksli kağıtların toplam menkul kıymetler portföyündeki ağırlığı göreceli yüksek olup yüksek enflasyon ortamında avantaj sağlamaktadır.
Ücret ve komisyon gelirlerinde sürdürülebilir artış. 2021 yılındaki 35% artışın ardından 2022 yılında %30 artış modelliyoruz.
Göreceli düşük kaldıraç aktif kalitesinin korunmasında avantaj sağlamaktadır. Toplam kredilerin bilançodaki ağırlığı %47 seviyesinde olup sektör ortalaması olan %53 seviyesinin altındadır ve göreceli düşük kaldıraç aktif kalitesinin korunmasında avantaj oluşturmaktadır.
Beklentimizden daha olumsuz seyreden sorunlu kredi oluşumu ve fonlama maliyetleri hisse performansında olumsuz etki yapabilir.
Kaynak: Şeker Yatırım