Akbank Hisse Yorumu
ÖNERİ: TUT
Hedef Fiyat 8,18
Akbank için yüzde 15,5 sermaye maliyetine göre hesapladığımız hedef fiyatımız 8,18 TL olup hisse için TUT olan önerimizi koruyoruz.
Akbank, 2017 tahmini 0,9 F/DD ve yüzde 15 sermaye getirisi ile rakiplerine göre yüzde 40 primlidir. Ayrıca, 2017 tahmini 6,5 F/K oranı ile işlem gören hisse rakiplerine göre yüzde 22 primlidir. Takipteki krediler için rakip ortalamasının üzerinde yüzde 94 oranında karşılık ayıran Akbank’ın sermaye getirisi eğer bu oran rakiplerin ortalaması düzeyinde olsaydı 1 puan yüksek olabilirdi. Uzun vadeli sermaye getirisinin yüzde 16 seviyesinde korunacağını beklediğimiz Akbank’ın primli değerlemesinin yerinde olduğunu düşünmekteyiz.
• 2017 yılında Akbank’ın net karının yıldan yıla yüzde 15 artacağını 2016 yılında ise yüzde 39 büyüme göstereceğini beklemekteyiz. Bu açıdan, Akbank takip ettiğimiz bankalar içerisinde iki yıl üstüste karlılığını arttırabilecek bankalardan biridir. Aktif-pasif vade farkı rakiplerinin altında olan Akbank yükselen faiz ortamında rakiplerine göre daha avantajlı gözükmektedir. 2017 yılında bankanın net faiz marjının yüzde 3,8 seviyesinde oluşacağını, yani 2016 yılına göre yatay kalacağını düşünmekteyiz. Akbank’ın fonlama tabanında TL mevduatlar toplam mevduatların %49’una denk gelmekte olup faiz getirili aktiflerin yüzde 27’si kısa vadeli TL mevduatlar ile fonlanmaktadır. Akbank’ın faizlerde yaşanacak yükselişlerden rakiplerine göre daha az etkileneceğini düşünmekteyiz. Ayrıca, vadesiz mevduatları toplam mevduatların yüzde 16’sına denk gelen Akbank mevduat maliyetlerinde daha kontrollü davranacağını beklemekteyiz. Toplam kredilerinin yüzde 16’sını oluşturan kısa vadeli yüksek getirili KOBİ kredileri 2016 yılında marjların korunmasında büyük rol oynayacaktır.
• Akbank, yüksek sermaye yeterlilik oranı ile 2017’nin potansiyel risklerine karşı rakiplerine göre daha korunaklıdır. 2016 yılı içinde bankanın karşılık oranının yüzde 94 seviyesinde korunacağını bekliyoruz. Ayrıca, yüksek likiditesiyle Akbank’ın kredi kullandırımında fiyat koyucu rol oynayacağını tahmin ediyoruz. • Kısa vadeli para swaplarını sıkça kullanan Akbank, rakiplerine kıyasla oynak swap maliyetlerinden daha fazla etkilenip ticari gelirlerini yeterince koruyamamaktadır. Buna rağmen, 2016 yılı içerisinde mevduat pazar payı için rakipleriyle rekabete girmemiştir ve maliyetlerini disiplin altında tutmaya gayret göstermektedir. 2017 yılında da bankanın mevduat tarafında aşırı rekabetten kaçınacağını düşünmekteyiz.
•Bekletimizden daha güçlü bir reel ekonomik büyüme, politik ve jeopolitik risklerin azalması hisse için pozitif katalizördür. Beklentimizden kötü reel büyüme, politik ve jeopolitik olumsuz gelişmeler ve ABD merkez bankası’nın faiz artırımlarını hızlandırması hisse performansına olumsuz etki yapabilir.
Raporun tamamı için tıklayın.
TÜM HİSSE YORUMLARI İÇİN TIKLAYIN!