Beklentilerin üzerinde sonuçlar
Tavsiye AL
Hedef fiyat (TL) 8.05
Artış potansiyeli (%) 58%
Önceki Tavsiye AL
Önceki hedef fiyat (TL) 8.05
Akbank 2Ç21 solo finansal sonuçlarında beklentilerin üzerinde 2,105 milyon TL net kar açıkladı. (Çeyreksel bazda %4 artış). Açıklanan net kar rakamı bizim 1,882 milyon TL olan tahminimizin ve 1,995 milyon TL olan piyasa beklentisinin %12 ve %6 üzerinde gerçekleşmiş oldu. Bankanın 6 aylık karı 4,132 milyon TL olup geçen yıla göre %43 artarak %13,1 oranında ortalama özkaynak karlılığına işaret etmektedir.
Beklentilerden iyi gelen net faiz gelirleri ve diğer karşılıklar ile beklentimizden düşük gelen diğer bankacılık gelirleri sebebiyle bankanın net kar rakamı beklentilerimizin üzerinde gerçekleşmiştir. Efektif vergi oranı 2Ç21’de %31 seviyesinde gerçekleşmiştir.
Kredi mevduat makasında toparlanma, net ücret ve komisyon gelirlerinde yılllık bütçe üstü performans gelişimi, TL kredilerde devam eden pazar payı artışı, 523 milyon TL ticari zarar, tahsilatlarda devam eden güçlü performans, ikinci grup kredilerde artış ve kredi karşılık oranlarında artış çeyreğin ana unsurlarıdır.
2Ç21 finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından hisse üzerinde hafif pozitif bir etki bekliyoruz. Banka 2021 bütçesinde değişikliğe gitmemiştir.
TL kredilerde %20 büyüme ve net faiz marjında 20 baz puan daralma beklentileri için aşağı yönlü risk, ücret ve komisyon gelirleri (Yüksek %10 büyüme) bütçesi için ise yukarı yönlü risk bulunmaktadır. Ancak Tüfe endeksli tahvil gelirleri marjlar için aşağı yönlü risk olasılığını azaltabilir. Yılın ikinci yarısında kredi mevduat makasında toparlanma öngörülüyor. Kredi riski maliyetinin ise 100-150 baz puan seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.
Hisse için 8,05 TL olan hedef fiyatımızın %58 artış potansiyeli bulunmaktadır. “AL” tavsiyemizi koruyoruz. Hisse 2021T 3,1x F/K ve 0,4x F/DD çarpanlarıyla ve %12,7 ortalama özkaynak getirisiyle işlem görmektedir.
Marjlarda hafif toparlanma, net faiz marjı beklentilerinde aşağı yönlü risk. Swap maliyetlerine göre düzeltilmiş çekirdek net faiz marjı çeyreksel bazda 34 baz puan artarak %2,7 seviyesinde gerçekleşmiştir. Tüfe endeksli tahvil gelirlerindeki artış (%59) marjları olumlu etkilemiştir. Swap fonlama maliyetleri ise swap kullanımının artması ve artan fonlama maliyetleri nedeniyle çeyreksel bazda %38 artmıştır. Kredi-mevduat makası çeyreksel bazda 60 baz puan artmıştır ve yılın ikinci yarısında daha da kuvvetlenmesi beklenmektedir.
Net ücret ve komisyon gelirlerinde yıllık güçlü performans. 1Ç20’deki güçlü performansın ardından ücret ve komisyon gelirleri çeyreksel bazda %5 gerilemiş, yıllık bazda ise kuvvetli %22 artmış ve bütçe beklentisinin üzerinde bir performans göstermiştir.
Kaynak: Şeker Yatırım