21. Yüzyıl ‘Refah Toplumu’nun kodları

OECD Dünya Forumu ilk kez 2004’de İtalya’nın ev sahipliğinde gerçekleşmişti. İkincisine 2007 yılında ‘toplumların ilerlemesini ölçmek ve teşvik etmek’ temasıyla Ülkemiz ev sahipliği yaptı. Kore, Hindistan, Meksika, tekrar Kore ev sahipliği sonrasında, yedinci Dünya Forumu’nda tekrar İtalya ev sahipliği yapacak. İtalya’nın ev sahipliği yapmasının önemli nedenlerinden birisi de İtalya’nın bu yıl G7’nin de dönem başkanı olması. Forumların tümü OECD’nin ‘daha iyi bir yaşam için, daha iyi politikalar’ mottosundan hareket ile, ‘refah toplumu’na ulaşmanın ve ülkelerin vatandaşlarına daha iyi yaşam koşulları sunabilmesinin koşullarını irdeliyor. Son 20 yılda öne çıkan kriterler sürdürülebilir büyüme ve servet birikimi, çalışma hayatı ve özel yaşam dengesi, sağlık ve çevre koşullarının kalitesinin arttırılması üzerine yoğunlaşmaktaydı.

Bugün ise, konu ’21. Yüzyıl’ın Refah Toplumu’nun kodlarına odaklanmış durumda. Bu yüzyılın refah toplumunun kodları ‘doğal sermaye’, ‘ekonomik sermaye’ ‘insan kıymetleri sermayesi’ ve ‘sosyal sermaye’ kavramları olarak öne çıkıyor. Toplumların ve bireylerin dijitalleşen bir dünyada maruz kaldıkları yoğun etkileşime rağmen, ‘sosyal sermaye’yi güçlü kılmak her zamankinden daha önemli. Günümüzde sosyal yaşam ve iş yaşamı ortamını paylaşmakta olan bireyler arasında sağlıklı bir toplumsal ilişki ağı oluşturmak birinci öncelik. Bu nedenle, akıl, ruh ve beden sağlığı güçlü bireylerin oluşturduğu bir toplumun önceliklerine odaklanmak adına, ülkenin tüm kanaat önderlerinin, tüm kurumlarının, tüm paydaşlarının katılımı ile kapsamlı politikalar, stratejiler ve süreçler oluşturmak gerekiyor. ‘Süpersonik dijitalleşme’nin sebep olduğu etkiyi iyi yönetmek ve toplumun akıl sağlığını korumak en hayati mesele.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ!

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!