Petrol Fiyatları – (05.11.2013)

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları ham petrol stoklarının ABD’de üst üste 7. hafta yükseldiği söylentileri üzerine neredeyse 4 ayın en düşük seviyesinde dalgalı bir seyir izledi.

Petrol vadelileri dün 1 sent yükselerek Haziran ayından bu yana en düşük kapanışın üzerine çıkmıştı. Ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 2.2 milyon varil artışla 386.1 milyon varile çıktı ve 24 yılın zirvesine tırmandı. Libya devam eden protestolara rağmen Hariga terminalinde petrol üretimini yeniden başlatmayı planlıyor.

Sidney’de bulunan Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, “ABD ham petrol stoklarında gerçekleşen yeni artışlar piyasayı biraz şaşırtmış gibi görünüyor. WTI petrolün buna sert bir düşüşle karşılık verdiğini gördük, ama şimdi bir bakıma sabitleşmiş görünüyor” ifadelerini kullandı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 8 sent yükselerek Singapur saatiyle 14:30’da 94.70 dolardan işlem gördü. Kontrat 1 Kasım’da 94.61 dolardan kapanarak 21 Haziran’dan bu yana en düşük seviyeden kapanmıştı. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 53 altında gerçekleşti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 4 sent yükselerek Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 106.27 dolar oldu. Brent petrol ile WTI petrol arasındaki fiyat farkı 11.57 dolar olarak gerçekleşti.

Bloomberg HT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir