Avrupa Borsalarında Bugün – (15.05.2013)

Avrupa hisse senetleri, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King’in, İngiltere ekonomisinde toparlanmanın yakın olduğunu kaydetmesinin ardından yükseldi ve Haziran 2008’den bu yanaki zirvesini daha da yukarı taşıdı.

Commerzbank AG, yatırımcılara yeni hisse arzının ilk gününde yüzde 12 yükseldi. EasyJet Plc yıl genelinde daha iyi bir kârlılığa imza atacağını açıklamasıyla beraber seyahat şirketlerinin işlem gördüğü göstergeye öncülük etti. TUI AG ise 2015 yılı itibariyle 1 milyar euro kâr beklediğini açıklamasıyla yüzde 4 değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek, günü 308.06 puandan kapattı. Avrupa hisse senetlerinin gösterge endeksi, tüm dünyada merkez bankalarının ekonomiyi desteklemek için teşvikleri artırmasının desteği ile, bu yıl yüzde 10 yükseldi.

Royal London Asset Management’ta Avrupa hisse senetleri müdürü Andrea Williams, “Piyasanın direnci şaşırtıcı ve kötü haberleri kaale almamasından dolayı da biraz alarm verici,” dedi ve “Küresel parasal genişleme piyasanın yönünü çiziyor ve genel olarak değerlemeler makul görünüyor” yorumunda bulundu.

Hisseler, Bank of England Başkanı Mervyn King’in, İngiltere’de ekonomik toparlanmanın “ufukta göründüğünü” açıklamasının ardından tırmanış kaydetti.

Bloomberg HT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir