Asya Borsalarında Bugün – (02.11.2012)

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD’de imalat ve istihdam verilerinin beklentinin üzerinde gelmesi ve tüketici güveninin de 4 yılın zirvesine çıkmasıyla Asya borsaları artış kaydetti. Hong Kong’taki Çin hisseleri göstergesi, Eylül’deki düşüğünden yüzde 20 oranında ralli yaptı.

Dünyanın en büyük maden şirketi BHP Billiton Ltd. yüzde 1.8 değer kazandı. Çinli kumarhane operatörü Sands China Ltd., orta sınıf Çinlilierin kârı yüzde 17 yükseltmesiyle yüzde 4.8 yükseldi. TV üreticisi Sharp Corp., rekor zarar açıklaması ve ayakta kalabileceğine ilişkin şüphelerin olduğunu söylemesi üzerine yüzde 2.4 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 kazançla 122.79 puana çıktı. Endeks bu yıl merkez bankalarının esnek para politikası sayesinde yüzde 7 yükseldi. Asya Pasifik Endeksi bu haftayı yüzde 1 yukarıda tamamlamaya hazırlanıyor.

Küresel göstergelerin iyileşme belirtileri göstermeye başladığını söyleyen AMP Capital Investors Ltd.’ın analistlerinden Nader Naeimi, merkez bankaları büyümeyi desteklemeyi sürdürürse, bunun devam edebileceğini öngördü.

Ham madde hisseleri ve sanayi şirketleri MSCI Asya Pasifik Endeksi’nde yer alan 10 sektör grubundaki kazançlara öncülük etti. Endeksteki hisseler tahmini kazançlarının 13.2 katından işlem görerek, 13.7 katından fiyatlanan Standard&Poor’s 500 Endeksi’nin gerisinde, 12.3 katından değerlenen Stoxx Europe 600 Endeksi’nin ise önünde seyrediyor.

Bloomberg HT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir