Avaxusd: Kriptoda alçalan üçgen genişliyor

AVAXUSD: Avax coin göreceli ucuz kalıyor

AVAXUSD için Ocak 2023 yazımızda 3 basamaklı seviyelerin hedeflendiğini belirtmiştik: yapısal olarak güçlenen piyasanın yeni seviyeleri hedeflemesi beklenmelidir. O dönem 17 $ seviyesinde yatay seyrini ortalamalar altına kaydırma çabasındaydı ve bu boğa piyasası işaretidir: ucuz algısını kuvvetlendirir. Bu gevşemeyle eylül ayında dip görüldü: 8.65 $. Güçlenen piyasa yapısıyla birlikte mart 2024 içinde 65 $ seviyesi görülmüş oldu. Kabaca 4 misli artış ocak 2023’den itibaren görülmüş oldu. Son durumda 29 $ seviyelerinde olması, 3 basamaklı beklenti üzerine yazmayı gerektirir. Yapısal güçlenme sürüyorsa ihtimal artmıştır.

2024 mücadele yılı: dipler, yüksekler ve trend oluşumu

Yeni yüksekler ve yeni dipler, mücadelenin derinliği hakkında fikir verir. Bir yöndeki trendin kırılması derinliği azaltır çünkü yönelim bellidir. Netleşen yön ile de dalgalanma azalır ve yeni karar değişikliği için yeterli iklim oluşmadığını düşünebiliriz.

Dalgalanmadaki değişim; göründüğü ve görünmediği yönleriyle yeterince irdelenmezse; mutsuz çoğunluktan kopma ihtimali düşer. Değişimdeki derinlik, hacim kazanması şeklinde anlayışla gelişmelidir. Dalgalanma iki yönlü harekettir ve tek tarafta gelişmesi tamamlanmamış hamle olarak görülmelidir. Kripto üzerinden örnekleyelim.

AVAXUSD için bu yıl 9 yeni dip gördük. Bu haliyle düşüşü devam eden hareketler olarak görülmeliydi yani dalgalanmadan bahsedemezdik.  Ters yönde, dalgalanmayı tamamlayacak hareketlere bakarsak: bu yıl 10 yeni yüksek görüyoruz. Sadece yıl içi hareketlere bakarak gerçek anlamda savrulmalar olduğunu düşündürmektedir. Elbette bu da yeni bir oluşumun önünü açmak içindir.

Son 3 ay: dipten %56 yükseliş

Bu yılında aslında neyi beslediğini gösteren sonuç getiri eğilimi gösteriyor. Yine dalgalanmaya dönebiliriz: beslediği boğa veya ayı piyasası ortamı vardır: ortalama hareketten sapma onarım veya yıkım sonucunu getirir.

Yapısal güçlenme artıyor

Piyasayı, inşa edilen binaya benzetirsek: yeni katlar çıkmak için gerekli güçlü yapı üzerine matematiksel fikir yürütmek gereklidir. Sezgiler tarafsız kalamaz ama birimler üzerine kurulu sayısal sonuçlar herkes için itiraz edilemez güzelliktedir.

AVAX veya diğer kriptolar için benzer yapısal güçlenme görülüyor: geçmişi parçalar halinde üst üste, kronolojik sırada koyarsak, her parçanın güçlü şekilde geldiğini görmekteyiz. Bu yapısallığı hareketli ortalamaların dengeli dağılımı üzerinden görmekteyiz. Herkes için aynı bakış olması halinde sonucu kabullenmek kolaydır.

Avaxusd: tarihsel ucuz ama yapı güçleniyor

– 2021’de görülen 130 $ üstü seviyeleri baz alınca göreceli ucuzluk görülüyor

– göreceli halin her gün yeni destek alması (tekrarlanması) yapısal güçlenme anlamına gelir

– geriye doğru bu göreceli ucuzluğun boyunu ölçerek formasyonun değeri hakkında fikir sahibi olabiliriz

Kurumsal hedeflere uygun tanımlı haber mektupları için temasa geçebilirsiniz.
Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!