Yeni vergi yasasının odağı tüketim oldu

Ekonomi yönetiminin TBMM’ye sunduğu Savunma Sanayi Fonu’nun gelirlerinin artırılması amacıyla düzenlemeler içeren kanun teklifi, gözünü tüketime dikmiş durumda.

Eylül ayı manşet enflasyonu beklenen gibi gerçekleşme­di. Dolayısıyla TCMB’nin politi­ka faizinde bu sene indirime gi­deceği beklentisi de şimdilik rafa kalkmış gibi gözüküyor.

Son dönemde artan konkor­dato sayıları, emeklilik ödeme­leri, takibe geçen kredi ve kredi kartı hesapları kamuoyunda hep bir tartışma konusu olmaya de­vam ediyor. Diğer taraftan TC­MB, Merkezin Güncesinde; kredi kartlarından takibe düşen hesap­lara ve elbette konkordatolara yö­nelik analizler yayınlayarak, ka­muoyunu ekonominin sanıldığı kadar da kötü olmadığına ikna et­meye çalışıyor.

TCMB’nin bu hareketi şeffaflık adına son derece olumlu gözük­mekle birlikte; iş enflasyon bek­lentilerine gelince hanehal­kından reel kesime sektörel beklentilerin, piyasa katılım­cılarının ve yabancı yatırım bankalarının beklentilerinden bir hayli ayrışmış olduğu ger­çeğini değiştirmiyor. Demek ki kamuoyunu ikna etmekte zorluk­lar yaşanıyor diyebiliriz.

Beklentilerdeki açmaza bir ilave daha mı?

Geçtiğimiz hafta sonu ekonomi yönetiminin TBMM’ye sunduğu Savunma Sanayi Fonu’nun gelirle­rinin artırılması amacıyla düzen­lemeler içeren kanun teklifi, gözü­nü tüketime dikmiş durumda:

12 maddelik kanun teklifinde Savunma Sanayi Fonu’nun gelir­lerini artırmaya yönelik çok sayı­da hüküm yer alıyor. Bunlardan en fazla tepkiyi ise limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 lira üc­ret tahsil edilmesi maddesi aldı.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ!

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!