Sektörlerden Haberler – (11.10.2024)

AA Şirket Haberlerinde Bugün

* Gitarist Al Di Meola konserinin biletleri Biletinial’da satışta
Gitarist Al Di Meola’nın, 7 Kasım’da İstanbul Volkswagen Arena’da sahne alacağı konserin biletleri yüzde 40 indirimle Biletinial’da satışa sunuldu.

* UEDAŞ meme kanseri farkındalığı için sokak lambalarını pembe renkte yaktı
Genel Müdür Gökay Fatih Danacı, “Proje kapsamında erken tanının yaşamı kurtarma potansiyelini gündelik hayata taşıyoruz” açıklamasını yaptı.

* Assan Panel, Avrupa’da yatırımlarına devam edecek
Assan Panel Genel Müdürü İhsan Tolga Akar “Öncelikle Kuzey Avrupa’da ve daha sonra da önümüzdeki 2-3 yıl içerisine Avrupa’nın diğer bölgelerinde genişleme planlarımız mevcut” diye konuştu.

* Samsung Galaxy Ring zindelik ve fit kalma yönetimi sağlıyor
Samsung Electronics Mobil Deneyim İş Birimi Giyilebilir Ürün Planlama Grubu’ndan Yujin Roh, “Ürünün çok rahat olduğunu sık sık duyuyoruz, hatta kullanıcılar taktıklarını unuttuklarını da belirtiyor. Bu bizi gururlandırıyor çünkü ürün geliştirme aşamasındaki hedefimize ulaştığımızı gösteriyor.” dedi.

* Yapı Kredi’den ChatGPT tabanlı seyahat asistanı
Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, “Müşterilerimiz, yapılabilecek aktiviteler hakkında tavsiyeler bulabilecek ve gezi planları, seyahat hazırlığı gibi seyahat konu başlığı altında değerlendirilebilecek tüm sorularına yanıt alabilecek” dedi.

* Otokar, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı
Otokar Genel Müdürü Aykut Özüner, “Hedefimiz, yeşil ulaşım, enerji verimliliği, dijitalleşme ve toplumsal katkı alanlarında sürdürülebilir büyümeyi devam ettirerek küresel pazarda daha güçlü bir konum elde etmek” dedi.

* CarrefourSA’dan perakende medya alanında yeni yatırım
CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Burçin Çelik, “CarrefourSA Retail Media platformu reklam performanslarının anlık olarak takip edilmesini sağlayarak reklamverenler tarafından maliyetlerin etkin bir şekilde yönetilmesini destekleyecek” dedi.

* Alfa Romeo, Paris’te hibrit modeli Junior Ibrida’yı tanıtacak
Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek bir diğer dikkat çekici model ise Alfa Romeo Junior 280 Veloce olacak.

* Pirelli, Cinturato P7’yi lastik serisine ekledi
Pirelli ikonik Ferrari GTO için geliştirilen ve İzmit fabrikasında üretilen yeni Cinturato P7’yi Ferrari süper otomobillerine yönelik lastik serisine ekledi.

* EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı’nın 2024 sınıfı belli oldu
EY Türkiye Şirket Ortağı ve Girişimci Kadın Liderler Programı Lideri Müge Tan Belviso, “Programımız ile kadın girişimcilerin iletişim ağlarını genişletebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

* “ŞOK’ta Ben de Varım” projesi kadın girişimcilere destek sağlıyor
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “ŞOK’ta Ben de Varım projesiyle kısa sürede elde ettiğimiz müthiş sonuçlar hepimizi son derece gururlandırdı” dedi.

* fizy, eylül ayının “en”lerini açıkladı
Turkcell’in müzik uygulaması fizy, eylül ayının “en”lerini paylaştı.

* Dijitalleşen lityum-iyon pil üretimi maliyetleri düşürüyor
Lityum-iyon pil üretiminde dijitalleşme stratejileri, üretim süreçlerini iyileştirirken maliyetlerin düşürülmesine de ciddi katkı sağlıyor.

* Huawei Cloud’un yapay zeka destekli bulut çözümleri Huawei Cloud Summit’te tanıtıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, “Bu girişimin Türkiye’nin endüstrisinin, endüstri 4.0 dönüşümüne, yerli ve milli dijitalleşmeye, yeşil dönüşüme, enerji tasarrufu hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

* Türkiye, uluslararası “Ruhun Yelkenleri” seferlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor
Türkiye, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un desteğiyle Beyaz Baston Derneği tarafından yürütülen “Ruhun Yelkenleri” projesine 10-26 Ekim arasında ev sahipliği yapacak.

*Pluxee ve İhtiyaç Haritasından üniversite öğrencilerine destek kampanyası
Pluxee Türkiye CEO’su Eda Uluca Özcan, “Dijital ürünlerimizin gücünü ve kolaylığını sosyal bir faydaya dönüştürebilmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

*Biruni Üniversitesi ile Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinden işbirliği protokolü
Biruni Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Solak, “İşbirliğiyle eğitim ve araştırma alanında kaliteyi yükseltirken, bilimsel çalışmalarla da topluma fayda sağlayacağız” diye konuştu.

*DenizBank’a Global Banking & Markets’ten 4 kategoride ödül
DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, “Gelecekte de güçlü finansal yapımızla ülkemize kaynak sağlamaya ve bu kaynakları çevresel ve sosyal etkisi olumlu yatırımlara yönlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

*Schneider Electric’in düzenlediği “Innovation Summit İstanbul” tamamlandı
Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı İsmail Yamangil, “İnanıyorum ki bu organizasyon önümüzdeki inovasyon ve dijitalleşme yolculuğunda, bizlerin ve ülkemizin bir adım önde olmasına çok önemli katkılarda bulunacak” dedi.

*Petrol devi ExxonMobil, ABD’nin en büyük açık deniz karbon depolama sözleşmesini imzaladı
ABD’li enerji şirketi ExxonMobil, Teksas Genel Arazi Ofisi ile ABD’nin en büyük açık deniz karbondioksit (CO2) depolama alanı için kira sözleşmesi imzaladığını bildirdi.

*Fenerbahçe Petrol Ofisi ve Galatasaray Petrol Ofisi derbide karşı karşıya geliyor
Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi, 13 Ekim’de Fenerbahçe Petrol Ofisi ile Galatasaray Petrol Ofisi maçına sahne olacak.

*Toyota Gazoo Racing ve Haas’tan Formula 1 işbirliği
Toyota, otomotiv endüstrisinin geleceğini şekillendirmek adına MoneyGram Haas F1 takımıyla teknik partner oldu.

*Dünya Bankası heyetinden TARSİM’e ziyaret
Dünya Bankası heyeti, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

*Polisan Holding 60. yılını kutluyor
Polisan Holding CEO’su Cantekin Dinçerler, “Polisan Holding olarak köklü geçmişimiz ve sürekli gelişim arzusu sayesinde yerli ve milli markalarımızla sektörde öncü olmayı sürdürerek, bu başarı dolu yolculuğu daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

*Nordex Group ve Borusan EnBW Enerji iş birliğiyle yapılan Balabanlı RES 2. Kapasite Artışı Projesi’nde sona gelindi
Nordex’in Borusan Grubu ve EnBW AG’nin ortak girişim şirketi Borusan EnBW Enerji ile hayata geçirdiği Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali (RES) 2. Kapasite Artışı Projesi’nde türbin montajları tamamlanırken, santrali devreye alma çalışmaları sürüyor.

* Teknosa yeni mağazasını Başakşehir’de açtı
Başakşehir’de açılan yeni mağaza, şirketin kentteki 34. mağazası oldu

Kaynak: Anadolu Ajansı Şirket Haberleri

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!