Altın Yorumları / Yapı Kredi – (11.10.2024)

Altın

Altın fiyatlamaları enflasyona karşı koruma, jeopolitik risklere karşı koruma ve gevşeyen finansal patikada reel getirilerin düşmesiyle tercih edilme özelliği ile yaşanan kar satışlarında talep görmeye devam ediyor. Dün açıklanan ABD TÜFE verisi. TÜFE’de manşet 2,4% ve çekirdek ise 3,3% olarak beklentilerin hafif üstünde açıklandı. Tek veriye göre piyasa yönü belli olmamakla birlikte çekirdek tarafta katığın bir süredir devam ettiği görülüyor. İşsizlik maaşı başvuruları geçen hafta Ağustos 2023’ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkarak 258 bin olarak açıklanması ise FED faiz indirim olasılığının beklentiler dahilinde kalmasına yardımcı olduğunu düşünüyoruz.

Enflasyon verisinde görülen yukarı yönlü kıpırdanma ise bundan sonraki süreçte FED’in faiz indirim hızına yönelik sorgulamanın artmasına neden olması ara ara kar satışlarının görülmesine neden olabilir. Orta vade de olumlu görüşümüzü koruyoruz. Altın 2.500 Usd seviyesi üzerinde kalıcılık sağladı. Teknik olarak ilk etapta 2.600 Usd seviyesi üstünde 2.700 Usd seviyesine kadar yükseliş devam edebilir. Bu sabah 2.641 Usd seviyesindeki ons altında 2.615 ve 2.600 Usd seviyeleri gün içi destek, 2.650 ve 2.670 Usd seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün ABD ÜFE verisi öncesi yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!