Borsa Yorumu / İntegral Yatırım – (11.10.2024)

Piyasa Beklentimiz

Borsa endeksi dün %1,84 düşüş ile 9000 seviyesinin altında kapanış gerçekleştirdi. Bu seviye üzerinde tutunmak önemliydi ancak başarı sağlanamadı. Satış baskısının hala hissedilmeye devam ettiğini söyleyebiliriz. Gelen tepki alımlarının kalıcı olabilmesi ve pozitif seyrin daha güçlü hissedilmesi için hem yurt için veri akışı tarafında hem de gelecek olan 3Ç24 bilançolarından destek alması gerekiyor. Bu ay itibarıyla finansalların borsa endeksi üzerinde etkili olmasını bekleriz. Dün sanayi verisini almıştık. Düşük gelen veri sonrası sanayide ki daralmanın sektörel anlamda finansallarda hissedilmesi olası. Zayıf görünümün devam ettiğini söyleyebiliriz. Ancak gelecek olan bilançolarda yüksek faiz ortamının yarattığı ekonomik durgunluk ve iç talepteki zayıflamaya rağmen ciroda olumsuz etkilenmeyen şirketlerde veya sektörlerde olumlu ayrışmalar görebiliriz. Borsaya yeni bir hikaye gerekiyor demiştik. Bu hikaye enflasyon ve büyüme verilerinden kaynaklı faiz indirim beklentisi tarafında gerçekleşmedi. 3Ç24 bilanço dönemi itibarıyla bir hareketlilik, olumlu bir ayrışma görebiliriz. Bu noktada jeopolitik taraftan gelecek haber akışları da önem arz ediyor. Son dönemde borsa endeksinin jeopolitik tarafta yaşanan gelişmelere duyarlılığın diğer piyasalara kıyasla fazla olduğunu söyleyebiliriz. Teknik açıdan ise 9200 seviyesi önemli. Gelen alımların kalıcı olabilmesi için 9200 seviyesi üzerinde kapanışlara ihtiyaç var. Bu seviye üzerinde ise 9550 bölgesi kritik direnç noktası olmaya devam ediyor. Diğer taraftan bankacılık endeksindeki hareketlilikte fiyatlamalar açısından önemli. 13000 seviyesi altında kapanış gelmesi olumsuz ancak bu seviyenin aşılması ve yukarı tarafta hareketli ortalamaların bulunduğu 13600 seviyesinin üzerinde kapanışlar gelmesi durumunda, pozitif seyrin bist100 endeksinde daha güçlü hissedilmesini bekleyebiliriz.

BIST 100 Endeksi

BIST100 endeksi, dün gelen satış baskısı sonrası 9000 seviyesinin altında kapanış gerçekleştirdi. Aşağı yönlü hareketliliğin devam etmesi halinde 8850 seviyesi ilk destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması durumunda 8700 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir. Öte yandan 9000 seviyesinin tekrar aşılması durumunda ilk kademe de 9200 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin kırılması ve üzerinde kapanışlar gelmesi durumunda 200 günlük ortalama olan 9550 seviyesine doğru alımlar hız kazanabilir.

Destekler: 8850 / 8700 / 8500
Dirençler: 9100 / 9200 / 9550

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler:

ENKAI, VAKBN: 100 günlük ortalama desteğinden tepki beklentisi
SOKM: 22 günlük ortalama üzerinde güçlenme beklentisi
FROTO, ISCTR: 200 günlük ortalamayı aşma potansiyeli
TOASO: Teknik göstergelerde güçlenme eğilimi
SASA: Teknik tepki beklentisi

Haftalık takibimizdeki hisselerde BIMAS, MAVI, PGSUS ve YKBNK stop olurken, SAHOL ise hedef oldu. DOAS için beklentimiz sürüyor.

VIOP Strateji – XU030 Spot Endeks

BIST 30 spot endeksi dün %2,08 değer kaybıyla günü en düşük işlem seviyesi olan 9960 puan seviyesinden kapattı. Spot endekste gün içinde 10200 direnci aşılıp 10211 seviyesi test edilmiş olsa da 10200 seviyesi üzerinde saatlik kapanış gelmedi. Spotta 10200 direncinin üzerinde saatlik kapanışlar gelmediği sürece vadeli taraftaki kısa pozisyonların sürdürülmesinin kazanç yaratmaya devam edebileceği yönündeki stratejimizi korumaya devam ediyoruz. 10200 direncinin aşılması ve bu seviye üzerinde saatlik kapanışlar gelmesi halinde spot endekste 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 10550 seviyesine kadar tepki yükselişi yaşanabilir. Bu nedenle spotta 10200 direncinin üzerindeki saatlik kapanışlar gelmesi durumunda vadeli tarafta kısa pozisyonların sonlandırılarak uzun pozisyonların açılması kazanç yaratabilir.

 

Kaynak: İntegral Yatırım BİST Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!