EUR/USD Paritesi Yorumları / İntegral Yatırım – (11.10.2024)

ABD TÜFE verisi aşağı yönlü hareketi devam ettirdi

ABD TÜFE rakamı piyasa beklentisinin üstünde gelerek 2,40% olarak açıklandı. ABD ekonomisinde beklenen soğumanın gerçekleşmediğine işaret eden veri, paritenin aşağı yönlü hareket etmesine yol açtı. Verinin ardından Fed başkanları açıklamalarda bulundu. New York Fed Başkanı John Williams “para politikasının duruşunu zaman içinde daha nötr bir ortama taşıma sürecini devam ettirmenin” uygun olacağını düşündüğünü belirtti. Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin enflasyonun “kesinlikle doğru yönde ilerlediğini” söyledi. Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise, Barkin ve Williams’a göre daha şahin bir açıklama yaparak, verilerin uygun olması halinde Fed’in yaklaşan bir politika toplantısında beklemede kalabileceğinden bahsetti. Güvercin ve şahin açıklamaların bir arada bulunduğu piyasada şimdilik şahin tavırın fiyatlandığını söyleyebiliriz. ABD ekonomisine dair önemli bir veri olan ÜFE verisi TSİ 15:30’da açıklanacak. Veri piyasada volatilite yaratabilir. Beklentinin üstünde gelecek bir veri aşağı yönlü hareketi şiddetlendirebilir.

EURUSD Teknik Analiz: EURUSD aşağı yönlü 1.0776 desteğine doğru olan hareketine devam etti. Aşağı yönlü harekette bir momentum kaybı yaşanması ve 1.0948 seviyesi üstünde kapanışlar olması halinde, 1.1025 direncine doğru alımlar hız kazanabilir. 1.0776 desteği altında kapanışlar olması halinde 1.0665 desteğine doğru hareket devam edebilir.

Destekler: 1.0776 / 1.0665 / 1.0600
Dirençler: 1.0948 / 1.1025 / 1.1139

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!