Borsa Yorumu / Oyak Yatırım – (11.10.2024)

Yatay bir açılış bekliyoruz…

Ağustos ayında işsizlik oranı bir önceki aya kıyasla %8,8’den %8,5’e gerilerken, yıllık bazda 0,7 puan düşüş kaydetti. Ağustos ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre %5.3 daralarak Şubat 2023’ten bu yana en kötü performansını gösterdi. TCMB’nin brüt rezervleri 4 Ekim haftasında 1,1 milyar dolar azalarak 156,3 milyar dolara geriledi. ABD Eylül ayı enflasyonu %0.2 ile %0.1’lik piyasa beklentisinin üzerinde kalırken çekirdek enflasyon %0.3 olarak gerçekleşti. ABD 30 yıllık mortgage faizi Nisan ayından bu yana en büyük haftalık yükselişini yaşadı. Bugün Türkiye’de ödemeler dengesi, perakende satışlar ve Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlanacak. Yurt dışında ABD ÜFE ve Almanya TÜFE takip edilecek. Bu sabah Asya endeksleri karışık bir görünüm sergilerken, ABD vadelileri yatay işlem görüyor. Borsa İstanbul’un yatay başlamasını öngörüyoruz.

Endeks, dün gerçekleşen işlemlerde 168,19 puan düşüşle 8.964 puan seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endeks için 8.850 ile 9.050 bant aralığında işlem aktivitesi beklenebilir. Gün içi ilk direnç noktası 9.050 puan seviyesidir. Sonraki direnç noktası ise 9.240 puan seviyesidir. Gün içi ilk destek noktası 8.850 puan seviyesidir. Sonraki destek noktası 8.600 puan seviyesidir.

Teknik Bazlı Hisse Öneri Listemiz

Kaynak: Oyak Yatırım Teknik Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!