2Ç24 Bilanço Sonrası Göze Çarpan Noktalar / İntegral Yatırım – (9.10.2024)

2024 Yılı 2. Çeyrek Finansal Sonuçlarda Göze Çarpanlar

2024 yılı 2. çeyrek finansal sonuçları 30 Eylül itibariyle sona erdi. 2. çeyrekte BİST 100 şirketleri arasında reel ve nominal olarak büyüme sağlayan 25 şirket dikkatimizi çekti. Bunlarla ilgili gözümüze çarpan detayları sizinle paylaşıyoruz. 1. çeyrekte BİST 100 şirketleri arasında 40 şirket güçlü bilanço açıklamıştı. Mevsimsellik etkisini dikkate almakla birlikte 2. çeyrekte iç talepteki yavaşlamanın olumsuz etkilerini şirket finansallarında hissettiğimizi söylemek mümkün.

2. çeyrek finansal sonuçlar genel olarak zayıf geçmekle birlikte hem iç talepteki yavaşlama hem de yurt dışındaki durgunluk nedeniyle net satışlar geriledi. Şirketler cirolarını artırmakta zorlanırken, reel olarak büyüyemedi. Maliyet kontrolü yapan şirketlerde brüt karlılıkta artış kaydedildi. Bazı şirketlerde net borç pozisyonları artarken, daha güçlü finansal görünüme sahip olan şirketlerde nakit akışı güçlü kaldı. Enflasyon muhasebesine tabi olmayan şirketlerin hemen hemen hepsi güçlü karlılık açıklarken, enflasyon muhasebesine tabi olan şirketlerin karlılığı baskılanmaya devam etti.

Açıklanan 2024 yılı 2. Çeyrek finansal sonuçlarda en dikkat çekici unsurları içeren rapor için tıklayın.

Kaynak: İntegral Yatırım

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!