Altın Yorumları / İntegral Yatırım – (8.10.2024)

Ons altında sınırlı düzeltme hareketi

Zirve yakınlarında tutunmakta zorlanan ons altın sınırlı bir düzeltme hareketi içerisine girdi ve 2650 dolar seviyesinin altında günlük kapanış gerçekleştirdi. Orta Doğu’daki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail’in İran’a vereceği askeri karşılık konusunda Tel Aviv’le görüşmelerin halen sürdüğünü bildirdi. ABD’li sözcü, “İsrailli yetkililerle, İran’ın saldırısına verecekleri karşılık konusunda görüşmelerimiz devam ediyor.” ifadesini kullanarak İsrail’in güvenliğine bağlılıklarını yineledi. ABD olarak İran karşısında İsrail’e askeri anlamda doğrudan ve dolaylı ciddi destek verdiklerini hatırlatan Jean-Pierre, bu desteği sürdüreceklerini vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’a hangi şekilde karşılık vereceği konusunda hala net karar vermediğini belirterek, “Eğer onların yerinde olsam petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm.” ifadesini kullanmıştı. İlerleyen günlerde İsrail’in İran’a düzenleyebileceği karşı saldırıya yönelik açıklamaları takip etmeye devam ediyor olacağız. Bugün veri bakımından yoğun bir gün olmayacak. TSİ 09.00’da Almanya’dan Ağustos ayına ilişkin sanayi üretimi rakamları takip edilecek. ABD tarafında ise TSİ 15:30’da Ağustos ayına ilişkin dış ticaret rakamları açıklanacak. Ayrıca FOMC Üyesi Kugler (TSİ 10:00), FOMC Üyesi Bostic (TSİ 19:45) ve Fed Üyesi Collins (TSİ 23:00) tarafından yapılacak olan konuşmalardaki satış başlarını takip ediyor olacağız.

Teknik Analiz: Zirve yakınlarında tutunmakta zorlanan ons altın dün 2650 dolar seviyesinin altında kapanış gerçekleştirdi. 2650 dolar seviyesinin altındaki seyrin devam etmesi halinde ons altında zirveden gelen sınırlı düzeltme hareketinin derinleşebilir ve 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 2609 dolar seviyesi test edilebilir. Olası bir yükseliş hareketinde ise 2670 ve 2685 dolar dirençlerini takip ediyor olacağız.

Destekler: 2623 / 2609 / 2547
Dirençler: 2670 / 2685 / 2700

Kaynak: İntegral Yatırım Forex ve VİOP Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!