Borsa Yorumu / İntegral Yatırım – (8.10.2024)

Piyasa Beklentimiz

Borsa endeksi dün %0,85 düşüş ile 9000 seviyesinin üstünde kapanış gerçekleştirdi. Satışlar hız kazansa da 9000 seviyesinin üstünde kapatmak önemliydi. Yukarı yönlü hareketliliğin güç kazanabilmesi için ilk aşamada 9200 seviyesi üstünde kapanışlara ihtiyaç var. Yurt içi tarafa baktığımızda önümüzdeki süreçte borsayı olumlu etkileme ihtimali olan veri akışının bulunduğunu söylemek güç. Son gelen enflasyon verisi sonrası kasım veya aralık ayı merkez bankası faiz indirim beklentisi 2025 yılının ilk çeyreğine kaymış durumda. Borsa endeksini desteklemesi beklenen faiz indirim sürecinin ertelenmesi piyasada baskı oluşturmaya devam ediyor. Öte yandan bu süreçte küreselden gelecek veri akışı etkili olabilir. Son gelen ABD tarım dışı istihdam verisiyle birlikte resesyon beklentisi ortadan kalkmış gibi görünüyor. Diğer yandan Fed’in 50 baz puanlık faiz indirim beklentisi azaldı. Küresel piyasalarda olumlu bir fiyatlama gördük. Perşembe günü gelecek olan ABD enflasyon verisi de etkili olabilir. Piyasalarda Fed tarafından artık 25 baz puanlık faiz indirim beklentisinin fiyatlandığını söyleyebiliriz. Enflasyon verisinde de beklentilerden sapmalar medyana gelmesi algılamalarda kaymalara neden olabilir. Küreselde yaşanacak olumsuz bir hava borsa endeksine de etki etmesi muhtemel olabilir. Diğer yandan ekim ayı itibarıyla 3Ç24 bilançolarının gelmeye başlaması, borsada sektörel bazda ayrışmalara neden olabilir. Özellikle yüksek faiz ortamının yarattığı ekonomik konjonktürden olumlu etkilenecek şirket veya sektörlerde pozitif ayrışmalar görülebilir. Teknik açıdan ise 9200 seviyesi üstünde 200 günlük hareketli ortalama olan 9550 seviyesi önemli bir direnç bölgesi olmaya devam ediyor. Aşağı yönlü hareketliliklerde ise 9000 seviyesi altında 8700 seviyesi destek olarak takip edilebilir. Bankacılık endeksinde ki hareketlilik ise Bıst100 endeksini ciddi derecede etkilemeye devam ediyor. 13000 seviyesinin üzerinde kapanış gelmediği sürece buradaki satış baskısının da hissedilmeye devam edilmesi beklenebilir.

BIST 100 Endeksi

BIST100 endeksi dün gelen satış baskısının ardından %0,85’lik bir düşüş gösterdi. Bu düşüşün ardından 9000 seviyesinin hemen üzerinde bir kapanış gerçekleşti. Bu seviyenin üzerinde kalmaya devam etmesi durumunda 9200 seviyesi ilk direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda 200 günlük hareketli ortalama olan 9550 seviyesi kritik direnç olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan satış baskısının hissedilmesi durumunda alt tarafta bulunan 9850 seviyesi önemli destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin ise aşağı yönlü kırılması durumunda 9700 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir.

Destekler: 9000 / 8850 / 8700
Dirençler: 9200 / 9275 / 9550

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler:

ANHYT, DEVA, FROTO : 22 günlük ortalama üzerinde güçlenme beklentisi
KRDMD: 50 günlük ortalama üzerinde güçlenme beklentisi
ARCLK, HALKB, KCHOL: 22 günlük ortalamayı aşma potansiyeli
ISMEN, YKBNK: Hareketli ortalama seviyelerine doğru tepki beklentisi

VIOP Strateji – XU030 Spot Endeks

BIST 30 spot endeksi haftanın ilk işlem gününde seans içi 10200 direncini aşarak 10209 seviyesini test etse de bu seviye üzerinde tutunmakta başarılı olamayarak günü %1,27 düşüşle 9999 puan seviyesinden kapattı. Spot endekste 10200 direncinin üzerinde saatlik kapanışlar gelmediği sürece vadeli tarafta kısa pozisyonların sürdürülmesi kazanç yaratmaya devam edebilir. 10200 direncinin üzerinde saatlik kapanışlar gelmesi halinde ise 22 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 10630 seviyesine kadar tepki yükselişi yaşanabilir. Bu nedenle haftanın kalan günlerinde spot endekste 10200 seviyesi üzerinde saatlik kapanışlar gelmesi halinde vadeli taraftaki kısa pozisyonların sonlandırılarak uzun pozisyonların açılması faydalı olabilir.

Kaynak: İntegral Yatırım BİST Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!