EUR/USD Paritesi Yorumları / Yapı Kredi – (8.10.2024)

Eur/Usd

FED’in faiz patikası kararlarında “enflasyon odaklı” yaklaşımdan biraz daha “istihdam odaklı” yaklaşımı benimsemesi iş gücü piyasa verilerinin önemini arttırdı. Geçen hafta gelen hem öncü hem manşet iş gücü verilerinin beklentilerin üstünde güçlü sinyaller üretmesi faiz indirim beklentilerinin törpülenmesine neden oldu. ABD faiz makası diğer majör para birimlerinin aleyhine açılması ile birlikte dolar talebi arttı. Bu hafta gelecek ABD TÜFE verisi önemli olabilir. Enflasyonda görülebilecek bir katılık makasın daha fazla açılmasına neden olabilir. Bu durumda iş gücü piyasası sağlıklıyken FED enflasyon endişeleri sebebi ile faiz indirim hızını azaltabilir.

Gelen güçlü veriler FED faiz kararı için çizdiği ana resmi değiştirmese de spekülasyonların artmasına, neden olabilir. Bu hafta birçok FED üyesinin açıklamaları olacak. Sözlü yönlendirmeler paritede hareketlilik yaratabilir. Teknik resimde, Dolar Endeksi için kritik destek noktası 101 seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviye üstünde tutunma dolar talebinin artmasına neden olabilir. Bu sabah 1,098 seviyesindeki paritede 1,095 ve 1,091 seviyeleri gün içi destek; 1,101 ve 1,108 seviyeleri gün içi direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yatay seyir bekliyoruz.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!