Borsa Yorumu / Tacirler Yatırım – (8.10.2024)

BIST 100 Teknik Analiz

Çin’de Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun bu sabah için beklenen basın toplantısından yeni teşvik çıkmaması Asya borsalarında hayal kırıklığı yaratıyor. ABD ve Avrupa vadelileri de genel olarak negatif. Borsa İstanbul’da, küresel borsalara yükselişlerde ayak uyduramadığı bir dönemi geride bırakmamıza karşın, zayıflık dönemlerinde daha belirgin şekilde eşlik edildiğini görüyoruz. Bunun nedeni, mevcut dönemde negatif beta’nın yüksek olması ve büyüme, bilançolar ve jeopolitik konulara dair risklerin devam etmesi.

Borsamızda, Cuma günü 8.850 civarından yaşanan tepki sonrası yeterince momentum kazanımı olamadığını, dün sabah da belirttiğimiz gibi kırılganlığın sürdüğünü görüyoruz. XU100 için 12 aylık hedefler ortalama 13.500 ile endeks bazında %50’ye yakın potansiyel sunarken, endeks üzeri getiri beklentisi olan şirketlerde daha yüksek yüzdelerde potansiyeller öngörülüyor. Dolayısıyla, endekse öncülük etmesi beklenen şirketlerde mevduatın ya da beklenen enflasyonun üzerinde potansiyel getiriler hesaplanabiliyor. Ancak, yatırımcıların henüz bu potansiyelin cazibesine kapılma konusunda yeterince iştah bulamadığını, yakın vadeli katalistlerin de bu konuda yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Günün ajandası sakin, Fed yöneticilerinden gelecek mesajlar izlenecek. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri güne 278 baz puandan başlıyor.

VIOP30 Teknik Analiz

Ekim ayı VIOP 30 endeks kontratı, geçtiğimiz işlem gününde 10,204 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi. Bugün yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 10,310 ve ardından 10,400 puan seviyelerini takip edeceğiz. Aşağı yönlü olası hareketlerde 10,100 puan seviyesi ilk destek noktamızı oluştururken, ana desteğimiz 10,000 puan seviyesi.

Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri

Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!