Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (7.10.2024)

Piyasalara Bakış

Haftanın son işlem gününe %0,62 artışla 8.953 puandan başlayan BIST100 endeksi, gün boyunca dalgalı seyir izlese de kapanışa doğru artan alımlarla günü %2,37 artarak en yüksek seviyesinden 9.109 puanla kapattı. Toplam işlem hacmi 78,3 mlr TL olarak gerçekleşti. Endekse dahil 85 hisse değer kazanırken, 11 hisse ise değer kaybetti. En çok işlem gören hisseler THYAO, YKBNK ve ISCTR olurken, endekse puan bazında en fazla katkı sağlayanlar AKBNK, ASELS ve ISCTR oldu. Bankacılık endeksi %4,25 ve sanayi endeksi %1,68 artış gösterdi. Küresel piyasalar tarafında ise, Avrupa piyasalarında İngiltere hariç ve ABD piyasaları günü alıcılı seyirle tamamladı.

ABD’de takip edilen tarım dışı istihdam 140 bin olan beklentilerin oldukça üzerinde 254 bin olarak açıklanırken son 6 ayın en yüksek seviyesinde olduğu belirtildi. İşsizlik oranı ise %4,2’den %4,1’e geriledi. TÜİK tarafından ilk kez yayımlanan mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı TÜFE göstergeleri eylülde aylık bazda %2,8 arttı. Hizmet grubunda %3,96 ile en fazla artış kaydedilirken bunu gıda ve alkolsüz içecekler grubu %3,31 ile takip etti. Veri takviminde bugün Avro Bölgesi’nde perakende satışlar ve yurtiçinde hazine nakit dengesi verileri izlenecek.

Endeksin yeni haftaya hafif alıcılı başlamasını bekliyoruz. Endekste yükselişlerde 9.200-9.300 bölgesi endeksin hedef aralığı olarak izlenmelidir. Gerilemelerde ise sırasıyla 8.930 ve 8.850 seviyeleri endeksin destek seviyeleri olarak takip edilmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!