Dolar Yorumları / Ziraat FX – (4.10.2024)

USD/TRY

Dün yurtiçinde açıklanan TÜFE sonrasında piyasalarda faiz indirim beklentileri biraz ötelendi. Başkan Fatih Karahan da para politikasında sıkılığı korumaya devam edeceklerini belirtti. Yurtdışında ise Orta Doğu’daki gelişmeler ön planda kalmaya devam ediyor. Füze saldırısına yanıt olarak İsrail’in İran’ın petrol tesislerine saldırabileceği endişesiyle risk iştahı baskı altında kaldı. İsrail’in Lübnan’a kara harekatı başlatması öngörülmezlikleri artırmıştı. Bu gelişmelerle beraber Brent petrol dün %5 oranında artarak 77,6 USD’den günü kapattı. Bu sabah yatay hareketler sergileyen petrolde yükseliş isteği sürüyor.

Halihazırda Orta Doğu’da riskler devam ediyor. Jeopolitik haber akışı dışında ABD’de istihdam piyasası verilerinden, eylül ayı tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verileri TSİ 15.30’da izlenecek. Eylül ayında tarım dışı istihdam artışının 142 bin kişiden 150 bin kişi seviyesine hafif yükselmesi ve işsizlik oranın bir önceki aya benzer şekilde %4,2 seviyesinde kaydedilmesi beklenirken, ortalama saatlik kazançların artış hızının ise eylül ayında aylık bazda %0,4’ten %0,3 seviyesine yavaşlaması öngörülüyor. Önemli gelişmelere ve haber akışına net tepkiler vermeyen Dolar/TL’de düşük oynaklıktaki sınırlı yükseliş eğilimini sürdürebilir. Merkez Bankası’ndan faiz indirim beklentilerinin ötelendiği günde kur %0,3 oranında düşüşle 34,12 seviyesinden günü tamamlamıştı. Bu sabah ise kurda 34,25 civarında hareketler gözleniyor.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!