Hisse Takip Listesi / Vakıf Yatırım – (4.10.2024)

Piyasalara Bakış

BIST100 Endeksi güne 9.026 seviyesinden başlangıç yaptı. Endekste gün içerisinde dalgalı bir seyir izlenirken, endeks kapanışı 82,7 mlr TL işlem hacmiyle ve %1,27 düşüşle, 8.898 seviyesinden gerçekleşti. Endekse puan bazlı en fazla negatif etki eden hisseler ISCTR, AKBNK ve TCELL oldu. Bankacılık endeksinde %2,86 düşüş görülürken, sanayi endeksinde %0,95’lik negatif bir kapanış görüldü. Küresel piyasalar tarafında, ABD 10 yıllık tahvil oranlarındaki pozitif seyire karşın ons altın günü yatay tamamlarken, ABD piyasaları günü satıcılı tamamladı. Avrupa piyasalarında da negatif bir seyir hakimdi.

Dün TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı Eylül ayında TÜFE piyasa beklentilerinin (%2,2) üzerinde, aylık bazda %2,97 yükseldi. Böylece endeks bir önceki yılın aynı ayına göre %49,38 (önceki:%51,97) artış kaydetti. Yurt dışı piyasalar tarafında ise ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üstünde gelerek 225 bin olarak gerçekleşirken, ISM imalat dışı PMI verisi beklentilerin üstünde açıklandı. Avro Bölgesi’nde ise ÜFE verisi aylık %0,6 olarak gerçekleşti. Bugün ise veri akışında ABD’de açıklanacak olan tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri yakından izlenecek.

Bugüne hem Avrupa ve ABD piyasalarının hem de BIST100 Endeksinin yatay başlamasını bekliyoruz. Endekste gerilemelerde 8.750-8.700 bölgesi endeksin destek aralığı olarak izlenmelidir. Yükselişlerde ise sırasıyla 9.000 ve 9.150 seviyeleri endeksin direnç seviyeleri olarak takip edilmelidir.

Takip Listesi

Kaynak: Vakıf Yatırım Günlük Strateji Bülteni

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!