Turkcell Hisse Yorumu / Ahlatcı Yatırım – (3.10.2024)

Gecikmeli Kontrat Fiyatlaması Sürüyor

AL
Kapanış Fiyatı : 89,90 TL
12 Aylık Hedef Fiyat : 132,88 TL
Getiri Potansiyeli : 47,81%

2023 yılında elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin toplam geliri 224,6 milyar TL’ye ulaşırken, bu gelirin en büyük payı 55,1 milyar TL ile Turkcell tarafından elde edilmiştir. Aynı zamanda, mobil abone sayısına göre en yüksek pay da %41,2 ile Turkcell’e aittir. Türkiye’de toplam abone sayısı 93,3 milyon olup, bu abonelerin %79’u mobil internet, %7’si ise fiber internet abonesidir. Genel olarak abone sayısındaki artış eğilimi devam ederken, mobil ARPU (kullanıcı başına ortalama gelir) %5,3 oranında büyümüştür. Bireysel mobil ARPU büyümesi ise %6,6 olarak gerçekleşmiştir. Çeyreklik bazda bakıldığında, mobil ARPU büyümesi 2024’ün ilk çeyreğinde %95,3 iken, ikinci çeyrekte %81,6 seviyesine gerilemiştir. Ancak yılın geri kalanında ARPU büyümesinin tekrar ivmeleneceğini öngörüyoruz.

Şirketin ana faaliyetlerine ek olarak, dijital ve finansal teknoloji (FinTech) alanlarındaki stratejik yatırımları da FAVÖK (faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr) rakamlarına güçlü katkılar sağlamaktadır. FinTech tarafında, Financell %33 oranında gelir büyümesi elde ederken, Paycell %15 oranında gelir artışı sağlamıştır.

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim nedeniyle Ukrayna’daki operasyonlar sonlandırılmış ve Turkcell, Lifecell LLC, Ukrtower LLC ve Global LLC’deki tüm paylarını NJJ Capital’e devretmiştir. 524,3 milyon USD tutarında bir bedel üzerinden hisse devir işlemi gerçekleştirildi ve bu tutar 9 Eylül tarihinde şirkete ödendi.

Enflasyonist dönemde, Turkcell’in müşterilere sunduğu kontrat yapısının artan maliyetleri tarifelere yeterince yansıtamaması, brüt kâr marjı ve FAVÖK marjında daralmaya neden olmuştur. 2023 yılında yaşanan bu gelişmeler, hasılat ve FAVÖK rakamlarında enflasyonun altında kalınmasına yol açtı. Ancak, 2024 yılında düşük baz etkisi nedeniyle enflasyonun üzerinde reel büyüme gerçekleşti. Enflasyondaki ana yükselişin 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yaşanması, 2024’ün üçüncü çeyreğinde maliyet yapısında sınırlı kademeli bir iyileşme öngörüyoruz. Hasılat ve FAVÖK büyümesinin özellikle üçüncü çeyrek başta olmak üzere yılın geri kalanında da devam edeceğini düşünüyoruz.

TCELL hissesini ‘AL’ önerisi ile model portföyümüze ekliyoruz. Şirketin gelecek dönem faaliyetlerinde iyimser beklentilerimizin yanı sıra, modellememize göre TCELL hisseleri 2024 yılı için 7,4x F/K ve 4,0x FD/FAVÖK çarpanlarıyla iskontolu işlem görmektedir. Şirket için 12 aylık hedef fiyatımızı 132,88 TL olarak belirlerken bu rakam yüzde 47,81 getiri potansiyeli öngörüyoruz.

Kaynak: Ahlatcı Yatırım

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!