Brisa Hisse Yorumu / Ahlatcı Yatırım – (3.10.2024)

Talebi Karşılayan Bir Organizasyon

AL
Kapanış Fiyatı : 84,90 TL
12 Aylık Hedef Fiyat : 120,29 TL
Getiri Potansiyeli : 41,68%

BRISA, 2024 yılının ilk yarısında hasılat rakamı bir önceki yılın aynı dönemine göre enflasyon muhasebesi kapsamında yüzde 10 düşüş göstererek 15 milyar TL’ye geriledi. Yaşanan bu hasılat gerilemesinde sıkı para politikasının önemli bir etkisi görülürken marjlar üzerinde de baskılayıcı bir etken oldu. Bu paralelde brüt kâr rakamı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 azalarak 3,8 milyar TL’ye gerileme gösterdi. FAVÖK tarafında artan giderler marjları baskılarken bir önceki yılın aynı dönemine göre FAVÖK yüzde 9 oranında gerileme göstererek 2,6 milyar TL olarak gerçekleşti.

Brisa Bridgestone A.Ş.’nin geniş tabana yayılan organizasyon yapısı nedeniyle şirket faaliyetlerinin gelecek dönemde olumlu yönde etki göstereceğini düşünüyoruz. Bu etkileyici unsurları şu şekilde sıralayabiliriz:

• Şirketin elektrikli araçlar için lastik üretimine başlaması ve bu üretimin başta TOGG’un SUV modellerinde kullanılmasının yanı sıra 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanan TOGG Sedan ve diğer yerli ve ithal araçlarda hem orijinal ekipman hem de yenileme kanallarında önemli bir tedarikçi olması şirket hasılatında pozitif bir etki uyandıracaktır.

• Türkiye’de faaliyet gösteren otomobil üreticilerinin yeni satın alımları ve üretime dahil edilecek yeni otomobil modelleri de şirket hasılatına orta ve uzun vadede ek bir ivme kazandırabilir.

• Türkiye’de son yıllarda rekor araç satışı gerçekleştiğini göz önüne aldığımızda bu araçların lastik yenileme döneminin yaklaşıyor olması ve Brisa’nın da yenileme kanalındaki üstünlüğü şirket finansalları üzerinde pozitif katkı yaratabilir.

• Yerel etkilerin yanı sıra, uluslararası faktörlerin de şirketin faaliyetlerini olumlu yönde etkilemesini bekliyoruz. Brisa Bridgestone A.Ş.’nin en büyük ihracat pazarlarından biri olan Avrupa’da, merkez bankasının faiz indirim sürecine başlamış olması, ertelenmiş talebi öne çekebilir. Bu durum, geçtiğimiz yıldan bu yana ihracat tarafındaki durgunluğun bir miktar hareketlenmesine katkı sağlayabilir.

Şirketin gelecek dönemde hasılat büyümesine etki edebilecek faktörlerin yanı sıra 2024 yılının 2. yarısında ilk yarıya nazaran daha olumlu bir performans bekliyoruz. 2023 yılında duyurulan Aksaray fabrika yatırımının 2024 yılında ilk fazının tamamlanması bekleniyor ve bu yatırımın ardından toplam üretim kapasitesinin 13,5 milyondan 14,6 milyon adede yükselmesi öngörülüyor. Fabrikanın %95 kapasite ile çalıştığını göz önüne alırsak, bu kapasite artırımlarının ciro üzerinde olumlu bir etki yaratmasını bekliyoruz. Şirketin 2026 yılında toplam kapasitesinin 15,6 milyona ulaşması planlanmaktadır.

BRISA hissesini ‘AL’ önerisi ile model portföyümüze ekliyoruz. Şirketin gelecek dönemde sürdüreceği faaliyetlere yönelik iyimser beklentimiz ve modellememize göre, BRISA 2024T F/K 7,1x ve 2024T FD/FAVÖK 6,3x ile işlem görmektedir. Şirket için 12 aylık hedef fiyatımızı 120,29 TL olarak belirlerken bu rakam yüzde 41,68 getiri potansiyeline işaret etmektedir.

Kaynak: Ahlatcı Yatırım

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!