Dolar Yorumları / Ziraat FX – (3.10.2024)

USD/TRY

Bugün yurtiçinde Eylül ayı enflasyon verisi takip edildi. TÜFE aylık %2,97 artarken yıllık ise %49,38 artış gösterdi. Beklenti TÜFE’nin Eylül ayında %2,2, yıllık ise %48,3 oranında artış göstermesi yönündeydi. Yurtdışı piyasalara bakıldığında, ABD’de ADP özel sektör istihdamının Eylül ayında beklenenden daha iyi bir büyüme gösterdiğini açıklandı. İşgücü piyasasının güçlü olduğuna yönelik veriye rağmen ABD limanlarındaki grevin lojistik ağını etkilemesi endişesi ve İsrail’in içinde bulunduğu jeopolitik gerilimin büyüyebileceğine yönelik telaşla birlikte piyasalar sınırlı hareketler sergiledi.

Dolar endeksi (DXY) güçlenmeye devam etti ve 101 seviyesinin üzerine çıktı. Bu sabaha bakıldığında, Dolar güçlenmeye devam ediyor. Veri tarafında; Avrupa ve ABD’de hizmet PMI rakamları, ABD’de ayrıca yeni işsizlik maaşı başvuruları, fabrika siparişleri ve ISM imalat dışı endeksi takip edilecek. Kur tarafında ise bu sabah 34,20 seviyesinin üzerinde hareket eden Dolar/TL’de hafif yukarı yönlü eğilim gün boyu devam edebilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!