Borsa Yorumu / İntegral Yatırım – (3.10.2024)

Piyasa Beklentimiz

Borsa endeksi, dün sert satıcılı seyir izleyerek %3,62 düşüşle 9000 seviyesinin hemen üzerinde bir kapanış gerçekleştirdi. Jeopolitik tarafta yaşanan gelişmelerle başlayan düşüş seyrinin dün devam ettiğini görüyoruz. Kritik 200 günlük hareketli ortalama olan 9500 seviyesinin altında kapanış gerçekleştirdikten sonra satış baskısı daha yoğun hissedildi. Jeopolitik risklerin devam etmesi borsa üzerindeki etkisini korumaya devam edebilir. Öte yandan küresel anlamda veri akışı yoğun devam ediyor. Dün gelen ADP istihdam verisinin beklentinin üstünde gelmesi, piyasalarda büyük hareketliliğe neden olmasa da yarın gelecek olan ABD tarım dışı istihdam verisi için bir öngörü sunmuş oldu. Yarın istihdam verisinin beklenti üstü gelmesi durumunda piyasalarda olumsuz algılama olabilir. Ancak bu algılamanın güçlü olması için ABD işsizlik verilerinde de sapmalar olması gerekebilir. Fed’in faiz indirim sürecinin aksamasına neden olabilecek veriler küresel piyasalarda genel anlamda olumsuz bir hava yaratabilir. Yurt içi tarafta ise bugün gelecek olan enflasyon verisi büyük önem arz ediyor. Artık piyasada yeni bir hikayeye ihtiyaç duyuluyor. Bu hikaye enflasyon verisiyle başlayabilir. Beklentilere paralel sonuçlar almamız durumunda kasım ayı faiz indirim süreci için beklentiler daha da kuvvetlenebilir. Teknik açıdan ise psikolojik olarak 9000 seviyesi önemli olabilir. Bu seviyenin kırılması durumunda 8750 seviyesi destek olarak karşımıza çıkıyor. Diğer yandan bankacılık endeksinde dün %6,58’lik bir düşüş görüldü. Piyasanın bankacılık endeksi öncülüğünde hareket ettiğini görüyoruz. 12800 seviyesi bu anlamda kritik olabilir. Bankacılık endeksinde bu seviyenin üzerinde kalmakta başarılı olunması durumunda bir tepki alımı görebiliriz.

BIST 100 Endeksi

BIST100 endeksi, dün %3,62 düşüş ile 9000 seviyesinin hemen üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Bu seviyelerden bir tepki alımı gelmemesi durumunda 8750 seviyesi destek olarak karşımıza çıkıyor. Buradan tepki gelmesi halinde ilk aşamada 9250 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Bu seviyenin aşılması ve üzerinde kapanış gelmesi durumunda alımlar hız kazanabilir. Yukarı tarafta 9500 bölgesi de önemli direnç seviyesi olarak izlenebilir.

Destekler: 9000 / 8900 / 8750
Dirençler: 9250 / 9400 / 9500

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler:

AKBNK: 200 günlük ortalama desteğinden tepki beklentisi
ASELS, IPEKE, KERVT, OYAKC, THYAO: Hareketli ortalama seviyelerine doğru tepki beklentisi
ENKAI: 50 günlük ortalamayı aşma potansiyeli

VIOP Strateji – XU030 Spot Endeks

BIST 30 spot endeksi haftanın üçüncü işlem gününde kapanışa doğru hızlanan satışlarla günü en düşük işlem seviyesi olan 10043 puandan kapattı. Spot endeksteki günlük kayıp ise 395 puanla %3,78 olarak gerçekleşti. Son 6 işlem gününün tamamında değer kaybeden spot endekste özellikle son 2 işlem gününde hız kazanan satışlarla 10000 seviyesindeki kritik desteğe yaklaştık. Spot endekste 10000 desteğinin kırılması halinde vadeli taraftaki kısa pozisyonların sürdürülmesi kazanç yaratmaya devam edebilir. Spot endeksin 10000 desteğinde tutunmayı başarması ve 10200 direncinin aşılması halinde ise vadeli taraftaki kısa pozisyonların sonlandırılarak uzun pozisyonların açılması faydalı olabilir.

Kaynak: İntegral Yatırım BİST Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!