Yenilenebilir enerji atılımı istihdam müjdeliyor

Dünyanın önde gelen uluslararası teşkilatlarınca yayınlanmış olan son küresel iklim krizi raporları, kutuplarda ve Grönland’da gözlenen buzul erimesi nedeniyle şimdiden okyanuslarda su seviyesinin 1 metreye yakın yükseldiğini ve okyanuslardaki ısınmanın bu tempoyla devam etmesi halinde, 2030 ve sonrasında 750 milyon insanın yer değiştirmek zorunda kalacağına işaret ediyor. ‘Yeşil Odaklı’ denizcilik endüstrisi ve yeşil gemiler bir başka önemli başlık. Antartika bir ‘iklim saatli bombası’ gibi. Eğer, küresel iklim değişikliğinde denge daha da bozulur ise, dünyaya bedelinin ağır olacağından korkuyor uzmanlar. Bu nedenle, tüm dünyanın var gücüyle yenilenebilir enerjiye geçişi hızlandırması kritik önemde.

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın (IRENA) son ‘Yenilenebilir Enerji ve İstihdam 2024 Raporu’, küresel ölçekte üç katına çıkarılması gereken yenilenebilir enerji yatırımlarının önemli bir göstergesi olarak, bu alanda istihdam artışının ciddi ölçülerde umut verdiğine işaret ediyor. Dünya genelinde yenilenebilir enerji sektöründe istihdam, tüm zamanların rekor artışıyla 2023’e göre yüzde 18,2 artarak 16 milyon 200 bin kişiye ulaşmış durumda. Çin, 7,4 milyon düzeyinde yenilenebilir enerji istihdamıyla dünya ölçeğinde ilk sırada ler alırken, Çin’i 1,8 milyon istihdam düzeyi ile Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, 1,56 milyon düzeyinde istihdam ile de Brezilya izledi. ABD ve Hindistan ise yaklaşık 1’er milyonluk istihdamla bu ülkeleri takip etmekte.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ!

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!