EUR/USD Paritesi Yorumları / Ziraat FX – (2.10.2024)

EUR/USD

Dün ABD ve Avrupa genelinde açıklana PMI’lar 50 eşik seviyesinin altında kalmaya devam ederken, ABD’de istihdam piyasası verilerinden ağustos ayı JOLTS açılan iş sayısı verisi, firmaların iş gücü talebinin kısmi hızlandığına işaret etti. Euro Bölgesi’nde eylül ayı manşet TÜFE ise yıllık olarak %2,2’den %1,8 seviyesine geriledi ve Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyeye düştü. Diğer yandan, Orta Doğu’da artan jeopolitik riskler fiyatlamalarda önemli bir etken oldu. Risk iştahının azalmasıyla güvenli limanlara talep gelirken, Dolar değer kazandı.

Şu aşamada jeopolitik tarafta kırılganlık devam ederken, Dolar’da yukarı yönlü riskler devam edebilir. Bu kapsamda, EURUSD’de satış eğilimi sürebilir. Paritede 1,1110 seviyesi aşılmadıkça 1,1005 gündemde kalabilir. Ara önemli destek ise 1,1040 civarında. Öte yandan, 1,1110 seviyesinin üzerinde 1,1155 ana direnç olarak izlenebilir.

Kaynak: ZiraatFX Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!