Kripto Para Haberleri – (2.10.2024)

Bitwise’den Spot XRP ETF’i İçin Kayıt Başvurusu – World Liberty Financial Whitelist’i İçin Binlerce Başvuru

Bitwise, Spot XRP ETF’i İçin Kayıt Başvurusunda Bulundu

Bitwise, ABD’de ilk kez spot XRP ETF başvurusunda bulundu, ancak SEC onayının zorluklarla karşılaşması bekleniyor. SEC, Ripple’ı kayıt dışı XRP satışları yoluyla 1,3 milyar dolar toplamakla suçladığı bir yasal mücadele içinde. Bu arada Grayscale, yalnızca nitelikli yatırımcılara yönelik kapalı uçlu bir XRP fonu başlatmayı planladığını duyurdu. SEC, bu tür ürünleri genellikle Yatırım Şirketleri Yasası (1940) korumalarının dışında kaldıkları için borsa yatırım fonu (ETF) yerine borsa yatırım ürünü (ETP) olarak tanımlıyor.

World Liberty Financial Whitelist’i İçin Binlerce Başvuru Gerçekleşti

Donald Trump tarafından desteklenen kripto projesi World Liberty Financial, beyaz listeye kaydolanların sayısının pazartesi sabahı lansmandan bu yana “binlerce” olduğunu duyurdu. Proje, ABD’li nitelikli yatırımcılar için ayrı, ABD dışı kişiler için ayrı beyaz liste ile Müşterini Tanı (KYC) doğrulamasını başlattı. Proje, %63’ü halka satılacak, %17’si kullanıcı ödüllerine ayrılacak ve %20’si ekip tazminatına tahsis edilecek transfer edilemez bir yönetişim tokenı olan WLFI’yi ihraç etmeyi planlıyor. Eleştirmenler, Trump’ın daha önce kriptoyu desteklemediği halde projeyi fırsatçı bir şekilde kullanıyor olabileceğini öne sürerek karışık tepkiler verdiler.

Chainlink, RWA Tokenizasyon Girişiminde Avustralyalı Banka ANZ ile Ortaklık Kurdu

Chainlink, Singapur Para Otoritesi’nin (MAS) Project Guardian girişimi kapsamında, tokenize edilmiş gerçek dünya varlıklarının (RWA) güvenli değişimini sağlamak amacıyla Avustralya’nın ANZ Bankası ile iş birliği yaptı. ANZ, bu ortaklıkla tokenize varlıklara daha geniş erişim sağlamayı ve blok zincirler arası birlikte çalışabilirliği artırmayı hedefliyor. Girişim, ANZ’nin Avustralya doları stabilcoini A$DC gibi dijital varlık projelerini destekleyecek. Olumlu habere rağmen, Chainlink’in yerel tokenı LINK, fiyat artışı görmedi ve hala tüm zamanların en yüksek seviyesinden %77 aşağıda.

Arbitrum One, 1 Milyar İşlem Sayısını Aştı

Arbitrum One, Ağustos 2021’deki ana ağ lansmanından bu yana 1 milyar işlem eşiğini aştı ve Layer 2 ağları arasında lider konumda. Ayrıca 14,3 milyar dolar toplam kilitli değeri (TVL) ile Base’in 7,32 milyar doları ve OP Mainnet’in 6,57 milyar dolarını geride bırakıyor. Geçtiğimiz ay stabilcoin ihraççısı Paxos, Arbitrum One ile iş birliği yaparak ürünlerini entegre etmeyi ve daha fazla gerçek dünya varlığını blok zincirine taşımayı planladığını duyurdu. Paxos, önümüzdeki üç yıl içinde stabilcoinlerin hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar tarafından benimsenmesini artırmayı hedefliyor.

Tayvan, Profesyonel Yatırımcılar İçin Yabancı Kripto ETF’lerini Onayladı

Tayvan’ın Mali Denetim Komisyonu (FSC), profesyonel yatırımcılara yönelik yabancı kripto ETF’lerini onaylayarak kurumsal varlıklar ve yüksek net değerli bireyler için küresel dijital varlıklara daha geniş erişim sağladı. Onay, Menkul Kıymetler İş Birliği Derneği (SBA) ile yapılan kapsamlı görüşmelerin ardından geldi ve uyum ve risk yönetimini sağlama amacı taşıyor. Yeniden güven oluşturma süreci, Tayvanlı kurumların yerel finansal varlık yöneticileri ile çalışarak, yabancı varlık yöneticileriyle yatırım yapmalarına olanak tanıyor ve daha geniş bir düzenleyici denetim sağlıyor. Bu adım, Tayvan’ı dijital varlıklara yaklaşımda Japonya ve Güney Kore gibi ihtiyatlı Asya pazarlarına kıyasla daha proaktif bir oyuncu konumuna getiriyor.

Robinhood, Avrupa’da Kripto Transferlerini Tanıttı

Robinhood, Avrupa Birliği’nde müşterilerin Bitcoin, Ether, Solana ve USD Coin gibi 20’den fazla kripto parayı yatırma ve çekme işlemlerini yapmalarını sağlayacak kripto transferlerini başlattı. Bu adım, Robinhood’un aralık ayında AB’deki lansmanından sonra ve bölgenin yakında yürürlüğe girecek olan Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) düzenlemeleriyle uyumlu olarak atıldı. Şirket, Avrupa’daki kullanıcılar için kendi varlıklarını saklamayı ve DeFi erişimini daha basit hale getirmeyi hedefliyor. Coinbase ve Kraken gibi diğer ABD merkezli borsalar, MiCA’nın yürürlüğe girmesiyle Avrupa’daki faaliyetlerini artırıyor. Coinbase türev ürünlere odaklanırken, Kraken ise bölgedeki varlığını güçlendirmek için bir Alman kripto sağlayıcısını satın aldı.

Kaynak: ICRYPEX

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!