Dolar Yorumları / Yapı Kredi – (2.10.2024)

Usd/TL

Önceki gün Powell’ın FED’in faizi oranlarını düşürmede aceleci olmayacağını belirtmesi ve işler yolunda giderse yıl sonuna kadar 50 baz puanlık indirime işaret etmesi dolar talebinin artmasına neden oldu. Diğer taraftan jeopolitik risklerin artması ve Orta Doğuda çatışmanın yayılma korkusu, risk iştahının baskılanmasına neden oluyor. Teknik olarak kritik destek noktası 101 üstünde tutunma çabasıyla birlikte, Dolar Endeksi (DXY) toparlanma görülüyor. Dolar Endeksi kritik 101 seviyesinin tekrar üstüne çıktı. Toparlanma çabası devam ediyor.

İç tarafta, Dün açıklanan İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, eylül ’de perakende fiyatlar yüzde 3,9 artarken, yıllık artış yüzde 59,18 seviyesinde gerçekleşti. Perşembe günü Eylül ayı TÜFE verisi açıklanacak. Yıllık oranın yüzde 50 seviyesinin altına inmesi bekleniyor. Böylece TCMB faizi enflasyonun üzerine çıkmış olacak. Kurda ılımlı yukarı eğilimi koruyor. Bu sabah 34,18 civarında işlem görüyor. Aşağıda 34,00 ve 33,50; yukarıda 34,50 ve 35,00 öne çıkan teknik seviyeler.

Kaynak: Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülten

Google Play'den ücretsiz indirin
SİZ DE BİNLERCE YATIRIMCI GİBİ PARA & BORSA MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİREREK GÜNCEL PİYASA YORUMLARINA ULAŞMAK İÇİN HEMEN BURAYA TIKLAYIN

@ParaBorsaNet'i Twitter'da Takip Et!

ÖNEMLİ HABERLER VE GÜNCEL PİYASA YORUMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYARAK HEMEN TWITTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!